Widok
CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)
mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)
5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)
5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
Aniouka trzymam kciuki za Twoją córcie. Staraj się myśleć pozytywnie. Wierzę, że będzie dobrze! Pamiętasz, że ja równiez miałam problem z komora mojej córci. Rozmawiałam z koleżanką, której synek równiez ta komorę miał mocno powiekszoną. okazało się to już po porodzie. Teraz ma ponad 2lata i jest zdrowy jak rybka! taki jego urok. czytałam, że przy wodogłowiu występują inne wady organów wew a pisałaś przecież, że Twojej malutkiej nic takiego nie dolega. postaraj sie wyrzucic złe myśli z głowy. wiem, że to niełatwe ale postaraj się! Mocno wierzę, że Twoja dzidzia będzie zdrowa! Przytulam Cię!!!
Ja też próbuję ćwiczyć, ale chyba mam słabo wyrobione te mięśnie bo trudno mi utrzymać zaciśnięte przez kilka sekund. A właściwie to po co są te ćwiczenia, przecież przy porodzie nic się nie zaciska, raczej wyciska..
Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę, jak nie przejdzie do jutra mam jechać na izbę przyjęć:(
Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę, jak nie przejdzie do jutra mam jechać na izbę przyjęć:(
Aniouka najlepiej zachować spokój, szczęśliwa i uśmiehnięta mamuśka, to i szczęśliwy bąbelek.
Dzięki dziewczyny za info o kremach. Kofeinę i jako jedyny niezdrowy płyn aktualnie przyjmuję w postaci coca-coli... Tylko po obiadku piję pół szklaneczki, bo zgaga nie daje mi spokoju - lekarz nawet powiedział, że bez problemu można pić, byleby nie litrami dziennie ;). I mam jazdę na piwko...zimniutkie...ale poki co jest mi dane jedynie podłączyć się na krzywy "ryj" do butelki mężola.
Wracając do kremów, to nie jestem uczuleniowcem ani alergiczką i balsam brązujący dove u mnie nie zostawia smug ani plam i ładnie pachnie.
Ściskam wszystkie brzuchatki :)
Dzięki dziewczyny za info o kremach. Kofeinę i jako jedyny niezdrowy płyn aktualnie przyjmuję w postaci coca-coli... Tylko po obiadku piję pół szklaneczki, bo zgaga nie daje mi spokoju - lekarz nawet powiedział, że bez problemu można pić, byleby nie litrami dziennie ;). I mam jazdę na piwko...zimniutkie...ale poki co jest mi dane jedynie podłączyć się na krzywy "ryj" do butelki mężola.
Wracając do kremów, to nie jestem uczuleniowcem ani alergiczką i balsam brązujący dove u mnie nie zostawia smug ani plam i ładnie pachnie.
Ściskam wszystkie brzuchatki :)
Wklejam myślę ze aktualną:
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
aniouko- tylko się nie denerwuj - bedzie dobrze!
A ćwiczenia kegla są po to by uelastycznic i wzmocnić te mięsnie co pozwala w wielu przypadkach uniknąc nacinania krocza a też (a może i przede wszystkim) problemu nietrzymania moczu po porodzie. Akurat mnie to dotknęło i dlatego teraz próbuję temu zapobiec:/
A ćwiczenia kegla są po to by uelastycznic i wzmocnić te mięsnie co pozwala w wielu przypadkach uniknąc nacinania krocza a też (a może i przede wszystkim) problemu nietrzymania moczu po porodzie. Akurat mnie to dotknęło i dlatego teraz próbuję temu zapobiec:/
Iza, taka byłam podbudowana jak napisałaś że u Was się zmniejszyła na szerokość i na nic innego nie czekałam jak na taką samą informację od lekarza, ale niestety.. Teraz trzyma mnie to, że przy wodogłowiu tak jak mówisz są też inne wady wrodzone, czego u mojej małej nie ma. Cała reszta jest ok, no i obwód główki. Mam nadzieję, że to się unormuje , albo - jak mówisz- taki jej urok. Powoli zaczynam żałować, że zrobiłam to usg 4D. Mój lekarz prowadzący na swoim słabym sprzęcie widział, że obwód główki jest ok i to by mi wystarczyło, a teraz do końca będę tylko myślała, jak to wszystko się zakończy.. nic innego nie można zrobić..
co do mięśni kegla to ja ćwiczyłam może z 5 razy.. nawet do tak prostych rzeczy jestem baaaardzo leniwa niestety
co do mięśni kegla to ja ćwiczyłam może z 5 razy.. nawet do tak prostych rzeczy jestem baaaardzo leniwa niestety
Aniouka,
nie stresuj się aż tak bardzo, to co powiedział lekarz jeszcze nie świadczy o niczym strasznym. Tyle już historii naczytałam się o takich i podobnych wadach wykrytych w ciąży, a dzieci rodziły się zupełnie zdrowe !
Będzie dobrze zobaczysz !!!
A ja niestety już po lekarzu. Niestety potwierdziło się, że to straszna angina a gardło jest w stanie dramatycznym.
Dostałam antybiotyk. Lekarka to taka stara znajoma rodziny i powiedziała że jest grupa leków antybiotykowych, które są w 100 % bezpieczne dla Maleństw. To takie bezinwazyjne antybiotyki. Czytałam też ulotkę i było napisane że, jeśli lekarz zaleci, to można brać w czasie ciąży.
Ja na dodatek mam jeszcze niewielką gorączkę. No cóż - będę się kurować i leżeć w łóżku......
nie stresuj się aż tak bardzo, to co powiedział lekarz jeszcze nie świadczy o niczym strasznym. Tyle już historii naczytałam się o takich i podobnych wadach wykrytych w ciąży, a dzieci rodziły się zupełnie zdrowe !
Będzie dobrze zobaczysz !!!
A ja niestety już po lekarzu. Niestety potwierdziło się, że to straszna angina a gardło jest w stanie dramatycznym.
Dostałam antybiotyk. Lekarka to taka stara znajoma rodziny i powiedziała że jest grupa leków antybiotykowych, które są w 100 % bezpieczne dla Maleństw. To takie bezinwazyjne antybiotyki. Czytałam też ulotkę i było napisane że, jeśli lekarz zaleci, to można brać w czasie ciąży.
Ja na dodatek mam jeszcze niewielką gorączkę. No cóż - będę się kurować i leżeć w łóżku......
Zgadzam się i też to chciałam napisać - zbyt dokładny sprzęt, też nie jest dobry jak widać, bo sieje panikę, która nie jest potrzebna.
Zresztą tak to jest z naszymi Maluchami, że w brzuszkach nie wszystko się równomiernie rozwija, a jak się rodzą zazwyczaj wszystko jest w porządku, bo do porodu zdąży się unormować i jest idealne.
Daria,
Czemu się tak stresowałaś - przecież ciuszki już z tego co pamiętam pisałaś wcześniej - już miałaś.
Ja mam praktycznie tylko ciuszki i pościel. Teraz powoli zacznę kompletować resztę, ale dopiero jak wyzdrowieje i zdołam udać się na jakieś zakupy.
Zresztą tak to jest z naszymi Maluchami, że w brzuszkach nie wszystko się równomiernie rozwija, a jak się rodzą zazwyczaj wszystko jest w porządku, bo do porodu zdąży się unormować i jest idealne.
Daria,
Czemu się tak stresowałaś - przecież ciuszki już z tego co pamiętam pisałaś wcześniej - już miałaś.
Ja mam praktycznie tylko ciuszki i pościel. Teraz powoli zacznę kompletować resztę, ale dopiero jak wyzdrowieje i zdołam udać się na jakieś zakupy.
Aniouka kochana, kurczę, jestem z Wami :* i będę z Anią trzymać za Was kciuki z całego serca!!!
A Ty kochana Magdo się nie martw tak tym przeziębieniem...Ja właściwie całą ciążę jestem przeziębiona-taki czas zimowy, ostatnio tylko mam męczący kaszel, ale jestem dobrej myśli...
Dziś przyjechała do mnie moja mama i wybrałyśmy się popełzać po Galerii... Chciałam płaszcz kupić taki cieplejszy, a tam już wszystko na lato wystawione :) a za oknem śnieg...hmmm...a ja już się w kurtkę nie dopinam. No więc sytuacja taka sobie :)
Ja moją małą obkupiłam troszkę w tym miesiącu... ale właściwie jak na razie wszystko na allegro, bo tam faktycznie taniej-tetra, ręczniki itp. W Smyku w ogóle cenowa masakra!!! Przebicie ponad 100% w stosunku do Allegro!
co do kosmetyków-używam wszystkie te co przed ciążą i jest ok. Dodatkowo kupiłam sobie dziś krem mustela przeciw rozstępom więc zobaczymy... A włosy farbuję :)
A Ty kochana Magdo się nie martw tak tym przeziębieniem...Ja właściwie całą ciążę jestem przeziębiona-taki czas zimowy, ostatnio tylko mam męczący kaszel, ale jestem dobrej myśli...
Dziś przyjechała do mnie moja mama i wybrałyśmy się popełzać po Galerii... Chciałam płaszcz kupić taki cieplejszy, a tam już wszystko na lato wystawione :) a za oknem śnieg...hmmm...a ja już się w kurtkę nie dopinam. No więc sytuacja taka sobie :)
Ja moją małą obkupiłam troszkę w tym miesiącu... ale właściwie jak na razie wszystko na allegro, bo tam faktycznie taniej-tetra, ręczniki itp. W Smyku w ogóle cenowa masakra!!! Przebicie ponad 100% w stosunku do Allegro!
co do kosmetyków-używam wszystkie te co przed ciążą i jest ok. Dodatkowo kupiłam sobie dziś krem mustela przeciw rozstępom więc zobaczymy... A włosy farbuję :)
Też kegla ćwiczę jak mi się przypomni czasem - o np. teraz ;-)
Daria, a mi się pomerdało, no tak, Ty pisałaś, że będziesz dużo dostawać od rodziny i znajomych.
Ja niestety nic nie dostanę, nie mam od kogo, a sama potem będę chyba zbierała dla brata, bo on jeszcze kawalerem, ale mam nadzieję, że już niedługo (chyba się będzie niebawem żenił).
Wtedy on dostanie po naszej Córeczce wsio. A z racji, że brat będzie chrzestnym naszej Małej, to liczę, że nie raz, nie dwa dorzuci się do większych zakupów dzieciowych dla nas.
Daria, a mi się pomerdało, no tak, Ty pisałaś, że będziesz dużo dostawać od rodziny i znajomych.
Ja niestety nic nie dostanę, nie mam od kogo, a sama potem będę chyba zbierała dla brata, bo on jeszcze kawalerem, ale mam nadzieję, że już niedługo (chyba się będzie niebawem żenił).
Wtedy on dostanie po naszej Córeczce wsio. A z racji, że brat będzie chrzestnym naszej Małej, to liczę, że nie raz, nie dwa dorzuci się do większych zakupów dzieciowych dla nas.