Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz.14

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tamten niemiłosiernie długi i ciężko przewijac :)

mam nadzieję, ze najbardziej aktualna lista...
jak nie to niech ktoś znajdzie aktualniejszą i wklei ;)

5.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka- Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 – perła - chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 – cecha - chłopczyk
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daria tu jesteśmy teraz
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSKI-2010-cz-15-t153399,1,16.html
tak Myszka, tak masz rację.. tylko zmienili nam lekarza rodzinnego i teraz wiem, że bede musiała poszukać innego. Bo jak tak może być, że ide do lekarza, widzi, że gardło zrypane, ucho boli i mówi mi "i co ja mam z panią zrobić?"
Mammamia,
Pisałam Wam jakieś tydzień temu, że jestem strasznie chora na anginę.
Wczoraj byłam na kontroli u mojej zaznajomionej internistki. To b. dobra lekarka i to na NFZ. Niestety nie przyjmuje już od jakiegoś czasu pacjentów nowych, bo ma tylu teraz, że ich nie może "obrobić". Zatem nie ma sensu polecać, bo i tak nie przyjmie.
To lekarz z powołania przez duże P. Pomogła mi i po wczorajszym badaniu wyszło, że oskrzela czyściutkie, a gardło zdrowe.
Piszę o tym jednak dlatego, że ufam tej lekarce bardzo.
Zapisała mi leki, bo naprawdę gardło miałam 8 dni temu tragicznie zawalone, nie mogłam dosłownie oddychać.
Okazuje się, że jest sporo leków dla ciężarnych i karmiących. W ulotce w nich jest też napisane, że można je zażywać w ciąży wg wskazania lekarza. O dziwo antybiotyki bezinwazyjne dla płodu też.
Zatem warto pójść do lekarza i dopytać. Takie męczenie się z anginą której nie wyleczymy, też nie jest dobre dla płodu. To może spowodować u matki zapalenie oskrzeli, a potem nawet zapalenie płuc, a tego już się takimi light-owymi lekami wyleczyć się nie da, zatem nie miejcie to na uwadze.
dzięki okruszku...
ach..no tak...masz jeszcze malucha w domu :/ to moze rzeczywiscie nie masz wyjscia... oby Ci przeszło....
A propos glukozy. Też dostałam od razu na 75
Tak Daria, jestem zadowolona. Jakoś zdecydowanie zajęła się moją ciążą cały czas mając na uwadze moje wcześniejsze poronienia. I podoba mi się, że ona woli dmuchac na zimne niż ryzykować. Dlatego m.in. kłuję się w brzuch codziennie. I nie obrusza się tylko chwali wrećz kiedy jej mówię, że byłam na konsultacji czy USG u innego lekarza.
Tylko jak tu jechać gdzieś prywatnie kiedy mam dziecko z zapaleniem oskrzeli w domu? :( Mąz się urywa jutro z pracy żebym mogła iśc do ginki więc dziś nie da rady. :/ Chyba zostanie mi poczekac do jutra...
Jak masz jutro wizytę u gin to może poczekaj do jutra, ona też Ci przecież coś przepisze. Jesteś zadowolona z Pobłockiej?

A gdzie jest ten 15 wątek?
mammamia idz koniecznie do innego lekarza!!! jak masz zapalenie ucha to p********... mój brat to miał kiedys... albo angina to moze byc. Najlepiej idz dzis-moze uda sie do jakiegos dobrego prywatnie?? Niestety mojego rodzinnego Ci nie polecę bo sama chce zmienic :/

Ale ja bym nie zwlekała...
Daria to mamy tę samą "doktórkę" ;) Ja tez mam pakiet w Polmedzie. Własnie jutro mam wizytę.

Tylko mam tez doła. Moja córka ma zapalenie oskrzeli, od czwartku się leczy. W piątek ja też poszłam do rodzinnego bo tak mnie bolało gardło, miałam gorączkę i było mi ogólnie bardzo słabo. Lekarz powiedział, że mam ssać Tantum Verde 4 razy dziennie i mi przejdzie. Niestety dziś jest wtorek a mi nie dośc że nie przeszło to boli mnie ucho, straciłam głos, ciągle mam ataki kaszlu, które z powodu bólu gardła są nie do zniesienia. Na dodatek od 3 dni mam bardzo czeste skurcze macicy a dziś przeczytałam, że to taki uporczywy kaszel może je powodować :/
Teraz mam dylemat: wziąć dziś Bioparox, czy czekac do jutra na wizytę, w dodatku u kogoś kto na ból gardła i ucha kazał mi ssac tantum...?
Dziewczyny założyłam nowy wątek "cz.15", bo ten jest już strasznie dłuuuugi.

Dziewczyny, ja mam miec 75 glukoze.,, oczywiscie idzie sie naczczo?
moj gin odrazu zapisal m 75...
A co do forum dla facetów, to małż wpadł sobie na pomysł, jakiś nagły impuls go złapał, ale już mu minęło. Miał kilka dni wolnego i mu się nudziło, bo już nawet o tym chyba zapomniał
wcześniej chodziłam do Nowickiej, ale szybko zrezygnowałam, miała totalnie olewający stosunek do pacjentek i nie robiła usg, wiec na usg i tak musiałam się zapisywać do innego lekarza, to było bez sensu. Nic nie tłumaczyła, o nic nie pytała... Nie skierowała mnie na badania usg w odpowiednim czasie i przez to minął mi termin badania przezierności karkowej. No ale teraz jestem zadowolona. Kurczę, z tymi lekarzami to jest ciężko trafić na jakiegoś fajnego.

Tak samo z resztą jak na weterynarza, przepraszam, że tak porównuje ale akurat mi się przypomniała historia naszego szczura. Mieliśmy kiedys szczura, Szczurosława Myszkowska się nazywała i zachorowała na świerzb, poszliśmy do wet na grabówku, w tym kolorowym budynku na Morskiej, a ona na to, że bez sensu jest tego szczura leczyć, bo za koszty leczenia byśmy mogli sobie 10 szczurów kupić, a tego lepiej wywalić na śmietnik. Zatkało mnie totalnie! Coś takiego usłysześ od weterynarza, ktoremu z założenia powinno zależeć na szczęściu zwierzątek to szok! I pojechaliśmy z tym szczurem do naszego weterynarza na pogórzu górnym (Sujkowski się nazywa - polecam), dał nam maść dla tego biednego szczura za darmo! Jeździliśmy co tydzień na kontrolę i nie wziął ani złotówki! Szczurosława odeszła już dawno w stronę tęczy, ale teraz już 6 lat jeździmy do niego z naszą Tajrunią. To jest naprawdę super lekarz!
Klaudia Barwińska-Pobłocka
Daria a do kogo chodzisz w Polmedzie?
mojego małża fora nie kręcą, pytałam i nie chce sie dołaczyć :)

Ja sobie znowu dziś leżę, dziwnie jakoś się czuję. Młody tak kopie, że aż wszystko boli. Chyba przestanę jeść słodkości, to się może uspokoi.
Super lekarz jest podobno w przychodni "Działki leśne" na Warszawskiej, nazywa się Rembelski, przyjmuje normalnie przez NFZ. Szkoda, że się teraz niedawno dowiedziałam, bo bym do niego chodzila. A jak mam już ten pakiet w Polmedzie to go wykorzystam, poza tym moja gin też jest rewelacyjna.
Hej:)
Ja juz o glukozie zapomniałam :) Wam tez przejdzie, badanie poprostu i tak jak napisałam poród trudniejszy ;)
dziewcyzny jak macie taka ochote zmieniajcie lekarza -bez zastanowienia, przeciez najwazniejszy jest was zkomfort psychiczny!!!!
Pomysł z wątkiem dla tatusiów fajny :)
Trzymajcie sie grubasiatka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry