Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O! Widzę, że 2 nowych chłopców mamy na liście :)))
Aniouka, a Ty gdzie zamierzasz się rozpakować?
Mamamia,
nie jest tak źle z tym czekaniem. Proponuję książkę, a jak nie lubisz to czasopismo, np. o dzieciach lub po prostu krzyżówki - ja jestem maniaczką krzyżówkową odkąd jestem na L4 i czasami mi się nudzi a np. muszę trochę poleżeć żeby odpocząć.
A z ograniczeniem słodyczy, to ja też miałam traumę przez 2 dni, bo bardzo lubię, ale potem już było znacznie lepiej, bo się już trochę przyzwyczaiłam.
Buuu, to tylko ja się ostałam na końcu listy nie znając płci dziecka:(
Mam nadzieję ,ze to sie zmieni już jutro.
Dzisiaj miałam badnaie glukozy i było całkiem ok, ale wyników jeszcze nie odebrałam.

Mąż zrobił mi dziś niespodziankę i przyjechał do domu z wózkiem.
Widział ,ze codziennie śledzę aukcje z wózkami Mutsy i zakupił używany
Mutsy Urban Rider. Jestem mu wdzięczna, że chciał mi zrobić przyjemność, ale wózek trochę mnie rozczarował. Po pierwsze strasznie cieżko się rozkłada, kolor niezbyt i obicie spacerówki trochę przetarte. A ,że ja nie umiem udawać i zobaczył moje niezadowolenie to teraz jest mu przykro. Ech no trudno. Może jeszcze się przekonam do tego wózka.
aniuko nie zapominaj, że ja też nie znam płci :( Ty pewnie juto poznasz i ja zostane sama na tej liście hehe
Ooooojeeeej, biedny ten twój mąż.... chciał dobrze....
Mój się wcale wózkami nie interesuje, jak mu chce pokazać to nawet nie chce oglądać :(((
Magda, nie bój się, ja też nie wiem co się kryje w środku, następną wizytę mam 12-go kwietnia także do tej pory na pewno się nie dowiem, a później też nie wiadomo.

Chyba, że wezmę i pójdę sobie gdzieś indziej na usg. Znacie jakiegoś lekarza, który przyjmuje przez NFZ i nie będzie robił problemu jak będę chciała tylko usg? Może zadzwonię do tego Rembelskiego na Warszawską, może on zobaczy co tam się kryje
Też mi się wydaje, że chciał dobrze i chciał Ci pomóc, ale też nie byłabym zachwycona, gdyby mój zrobił coś za moimi plecami.
A tak w ogóle to Urban jest b. dobrym wóziołem.
Spokojnie ... a przyzwyczaisz się do koloru.
Mój Mąż też mi się wydawało, że nie za bardzo się interesuje tym wszystkim, co trzeba kupić dla Maluszka, choć ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu, dziś zapytał kiedy kupimy wózek i łóżeczko i jakie ?
No czasami zaskoczyc potrafią. Mój kazał mi znaleźć sobie łóżeczko takie jakie mi się podoba a on mi je sam zbuduje ;) jest wprawdzie stolarzem i w związku z tym powinnam mu zaufać, ale nie ma ani narzędzi ani warunków do tego żeby takie rzeczy robić, a poza tym szewc bez butów chodzi, także nie wiem co z tego wyjdzie. Ale jak w końcu będzie chciał się do tego zabrać to niech sobie buduje ;)
drobna poprawka - kiedyś był stolarzem
aniuko patrząc na listę przepowiadam Ci chłopczyka :D

Mój małż (wtedy jeszcze chłopak) wynajął kiedyś sam pokój/stancję, żebym nie musiała się chować w jego internacie. Jak ja zobaczyłam to miejsce to myślałam, że padnę. Warunki spartańskie. Miesiąc tam zabawiliśmy, bo opłacił go z góry. Mało, że warunki były tragiczne, to jeszcze właścicielka chodziła nam po pokoju jak nas nie było.W ogłoszeniu było, że to pokój z osobnym wejściem. Rzeczywiście było osobne, ale co z tego, jak wszystko było poprzestawiane jak wracaliśmy. Jedyne co było w tym dobrego to piękna okolica i chodziliśmy sobie na cudowne spacery. Teraz już woli się mnie zapytać czy mi coś pasuje :)
Wiem, że chciał wtedy dobrze, ale...
aniuko, Twój małż na pewno też chciał dobrze. Jakoś to będzie z tym wózkiem. Do samochodu on będzie składał, a do spacerówki włożysz miękki kocyk i przetarcia nie będzie widać. Nim minie roczek, dzidzia zrobi pierwszy kroczek i wózek zamienisz na lekką spacerówkę.

Mój czasem się dopytuje czy już jakiś wózek wypatrzyłam (bo też chcemy używany), czasem sam ogląda ogłoszenia :) Nie odważyłby się jednak chyba kupić bez konsultacji. W końcu to ja będę go częściej używać.
Również się melduję w nowym wątku. Właśnie oglądam dalej wózki. Teraz mi się podoba mikado aston. Chyba nigdy się nie zdecyduję.
Aston? To nowość. A ile kosztuje cały zestaw? Masz jakiegoś linka do tego wózka? Mikado Boston nie miał najlepszych opinii. Ciekawe jak będzie z tym Astonem
Daria pozwól mężowi zbudować łóżeczko. Na pewno sobie poradzi :) Mój małż kiedyś sobie wymyślił, że zrobi zabudowę na korytarzu, ale on nie miał żadnego przeszkolenia stolarskiego. Ciągle mu to wybijałam z głowy, ale w końcu się zgodziłam. Nie wierzyłam, że cokolwiek z tego będzie, ale zrobił bardzo ładną, stabilną szafę.
Nie no jak on się za coś weźmie to mam pewność, że będzie ok. Poza tym będzie miał satysfakcję na pół życia, że sam zrobił to łóżeczko. Jak najbardziej mu pozwalam, niech się angażuje
http://www.wozkidziecieceodadoz.pl/mikado-aston.html
Wygląda ładnie i chyba ma dobrą amortyzację. Jest też wątek o tym wózku na rodzince.
aniuko, przekonasz się.. naprawdę jestem pod wrażeniem, że mąż chciał Ci taką niespodziankę zrobić

Daria, moja mała wykluje się na Zaspie, jeśli akurat będę w Gdańsku :) Ostatnio jestem straszną powsinogą i jeżdżę to do Wawy, to do mojej mamy do Fromborka (podczas ostatniej wizyty przecież trafiłam do miasta obok do szpitala). Na majówkę jadę z mężulem na zlot samochodów, mam więc nadzieję, że tam Zuzka nie będzie chciała wyjść :)))

Co do wózków, to ja też ni cholery nie mogę się zdecydować. Codziennie przeglądam stronę trójmiasta z ogłoszeniami- również chcemy wózek używany
Liluś a sprawdzałaś ile taki wózek kosztuje? Powiem, że całkiem całkiem :D
Ja będę miała wózek nowy, moja mama kupuje, chociaż też chciałam używany, ale mama nie chce o tym słyszeć. Powiedziała, że dla pierwszej wnuczki kupi nowy.
a my dostaniemy wózek quinny (3 w 1) od siostry, więc największy zakup nam odpadnie.
w ogóle ostatnio wszyscy nas obdarowują rzeczami bobasowymi (rożki, ubranka, śpiworki...). i po co ja tyle kupowałam?
a wracając do płci na liście - nie wiem dlaczego wciąż nie wpisywałam. wiedzieliśmy, że będzie chłopiec od 22 grudnia, ale wciąż żartowaliśmy, że może siusiak się wchłonie i będzie dziewczynka:))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry