Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny zakładam kolejny wątek, ten za dłuuuuugi juz, nr 16!
daria_982 to podaj mi tel na maila to się umówimy na jutro, jutro mi najlepiej pasuje bo zuzia jest u dziadków i mogę swobodnie podjechać

podaję maila: kamila101@wp.pl
mamamia,
zebym tylko miala problem z kolorami... będą mi rozwalać pół mieszkania, bo kuchnie przenoszą mi z jednego pomieszczenia do innego i z M2 zrobi się M3. Aż mnie ciary przechodzą i ciężko mi myśleć o ciuszkach i kosmetykach - ale jak już wyjadą z gruzem, to chyba się wyluzuję ;)

Aha, dziewczyny, czy któraś z was zapisała się na kliniczną do SR? Pierwsze spotkanie jest 29.03 czyli w poniedziałek. Może się jakoś z którąś z was spotkam.

Pozdrówka dla brzuchatek :)
Ja bym mogła chcieć trochę ciuszków po twojej Zuzi :)

3oko, dzieki za info :). Chciałam tam jechać głównie z powodu kołyski, dobrze że mi powiedziałać, bo bym jechała taki kawał na darmo.
dziewczyny która chciałaby trochę ciuszków po mojej Zuzi od 0 do chyba 68, na razie, potem będę robiła dalszy przeciew. Mogę jutro je przywieźć.
Dziewczyny jestem po praswaniu pieluszek tetrowych :)
Dla zainteresowanych, chcących skorzystać z mojej rady piszę że na allegro jeśli zamawiacie są 2 rodzaje pieluszek tetrowych - z cienkiej i grubszej tetry. Te z grubszej są troszke droższe, ale lepsze gatunkowo.Także do rozważenia dla Was co do zakupu tego produktu :)
askomcio u mnie remont tez się zbliża, ale to w weekend po świętach...
Najśmieszniejsze jest, że wciąż nie zdecydowaliśmy się na kolory na ścianach.. Ech, po prostu kolory, które lubię sa zbyt ciemne do naszych małych pokoi i nie wiem co wybrac z tego, co "muszę".
sylver,
a nie zleciła Tobie dr , żebyś powtórzyła badanie glukozy? Ja przy 50g miałam wynik po godzinie akurat 140 (czyli wartość graniczna) i gin zlecił 75g, do której się przymierzam i przymierzam...

Ściskam brzuchatki :)

U mnie remont w natarciu...yhhh
Daria, w hurtowni Tygrysek nie ma wogóle kołysek. Nastawiłam sie na mega zwiedzanie a tu normalny sklep i nie było nawet samoobsługi. Obok tej hurtowni był sklep z wózkami i łózeczkami to tam były kołyski drewniane od 300 zł.
Ja kupuje taką kołyskę http://www.allegro.pl/item969023225_kolyska_coneco_3w1_2_kolory_feretti_gratis.html, dla mnie to sporo, bo ponad 300zł, ale sprawdziłam że używanych na allegro jest bardzo mało i jak już ktoś sprzedaje to idą po 200 zł lub więcej, więc zdecydowałam sie kupić nową i po pół roku sprzedać na allegro. Tylko z tym zakupem poczekam aż wpłynie kasa z ubezpieczenia :)
widze że temat glukozy wciąż na topie, ja już dawno robiłam test na obciążenie 50g glukozy...wyszło mi 146, więc troche ponad normę, ale moja gin powiedziała że nie jest źle(mimo iz trochę ponad normę) ale mnie ciągnie tak do słodyczy że szok.... chociaż staram się ograniczać
Magda81 mam ten sam problem właśnie, ze nie moge myślenia wyłaczyć. Żebym chociaż myślała o czymś konkretnym to ok, ale mi się myśli sama nie wiem co.

Nie straszcie mnie cukrzycą. To może babcię w święta poproszę, żeby mi pożyczyła swój glukometr.
A prywatnie ile takie badanie kosztuje?
Ja sie zbieram już od poniedziałku żeby jechać na glukozę, ale nie chce mi się wstać, jak zasypiam po 5:00 to mam problem żeby o 7:00 wstać. Ale jutro już muszę jechać i koniec!
Wróciliśmy ze sparecku i widzieliśmy, pełno różnych ptaszków, wiewiórkę i 2 żółte motylki! Teraz to już musi być wiosna!
A ja dziś w końcu zrobiłam tę glukozę... Trochę za póżno wstałam, a że miałam jeszce zrobic fT4 bez leku a ten wzięłam dopiero w domu po czym musiałam czekac godzinę zanim coś zjadłam - także dopiero sniadanie zaliczyłam:/
No i po wypiciu tej gluzkozy film mi się urwał heh, na szczęście szybko minęło, ale po tym cholernie chce się spać!
Tak, Cukier musisz zbadać jak najszybciej. Z tego co pamiętam najlepiej między 24 - 28 tc robić glukozę. Nawet jak nie będziesz miała skierowania to zapłacić prywatnie, ale zrób koniecznie.

U mnie podobnie - myślę więc nie mogę zasnąć, a jak już się uda po np. 2 godz. leżenia, to z reguły już przesypiam całą noc. A taki najgłębszy sen, łapie mnie od 7 do 10 rano.

Interniści macie rację - mają roczne limity na skierowania i bardzo skąpią z ich rozdawaniem, aby starczyło im do grudnia. Wiem to od znajomej lekarki.
Skierowania te dostają chyba tylko "ulubieni" lub ciężko chorzy pacjenci.
Ale wiesz jakby się okazało, że masz cukrzycę (odpukać) to samo niejedzenie słodyczy nie wystarczy. Czasami jest potrzebna nawet insulina. A cukrzyca w ciązy może być bardzo groźna.
Może lepiej sama się upomnij o skierowanie. Cukrzyca w większości przypadków przebiega bezobjawowo.
Witajcie kobitki - dopiero wstałam hihihi
Ja mam problem z wyłączeniem myślenia i samym zaśnięciem - a jak juz zasne to w każdej pozycji jest mi wygodnie :P
Ale piękne słoneczko dzisiaj - zaraz zmykam na jakiś spacerek.
zobaczę, może da skierowanie, ale przeżyję bez tego. Właściwie teraz i tak juz nie jem słodyczy, bo się przeraziłam po ostatnim ważeniu :D
Jolla, możliwe że jeszcze dostaniesz, glukozę trzeba zbadać. Ja dostałam skierowanie na glukozę dopiero teraz, a jestem w 30 tyg (suwaczek pokazuje mi 1 tydzień do tyłu).

A dzisiaj też dobrze spałam :))))

U nas słoneczko świeci :) zaraz idziemy na spacerek :)))
ja dziś też dobrze spałam :) Jakiś nudny film wlączyliśmy wieczorem więc zasnęłam zanim obejrzeliśmy do połowy :) To był bardzo dobry pomysł, pierwszy raz od jakiegoś czasu nie męczyłam się przy zasypianiu :)

Mimii to słońce to jest za... chmurami ;-]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry