Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lestek, ja dlatego nie kupuję teraz wielu ubranek. Jak się maleństwo urodzi, to znajomi będą wpadać i przeważnie ktoś przyniesie, a to body a to śpioszki i potem nawet dziecko nie nadąży w tym chodzić, bo takie maleństwo to rośnie w oczach.
wiem, jolla, że tak będzie, ale nie mogłam się powstrzymać:) poza tym było tyle wyprzedaży w styczniu...
przyda się dla rodzeństwa naszego syneczka (mam nadzieję)
Nie wiem czy też tak macie, ale czasem jak mnie młody kopnie niespodziewanie to aż się wystraszę
Macie racje dziewczyny, mąż chciał dobrze i należy to docenić. Dziś rano go wycałowałam i podziękowałam za wózek. Tymbardziej ,że ciągle nawijałam mu o tych wózkach i pomyślał ,że poczuję się lepiej jak już będę miała kupiony.
I muszę przyznać ,że jestem pod wrażeniem stelaża do tego wózka, jest naprawdę solidnej konstrukcji, a przy włączonej skrętnej tylnej osi
manewruje się super. Dziś zrobię test "schodowy" czyli czy dam rade go wciągać po schodach nie wnosząc.

Co do płci to rzeczywiście nie wypada ,żebym się wyłamała z listy, gdzie otaczają mnie sami chłopcy. Mąż napewno byłby szczęśliwy, że nie będzie jedynym samcem w stadzie:) cóż mam nadzieję ,że wreszcie się okaże.
Aniuko a jaki kolorek ma wózio? Też kupiłam mutsy używany ale ja od początku wiedziałam, że ten albo żaden ;-) prawdą jest, że ciężko się go składa. ja nie podołałam. bedzie to zadanie dla mężula. mam nadzieję, że obie będziemy zadowolone z naszych fur hehe;-)

co do bolesnych kopniaków... nie znam tego z pierwszej ciązy ale teraz zdarzają sie tak bolesne kopniaki, że aż gwiazdy widzę. mam wrażenie, że młoda syrą przebije mi brzuch. zakladam, że to chuda pietka tak mi daje popalic. jest to cholernie bolesne i zaczynam się zastanawiać czy to normalne...
miłego dnia
ja wczoraj miałam wizytę:) mała ma już 1100g! taka z niej duża babka:) wszystko ok i oby tak dalej:) termin porodu USG i OM idealnie się pokrywają:)
Jak dostałam pierwszego mocnego kopniaka to się przestraszyłam, a że z kawą siedziałam to się trochę nawet oblałam ;)

Młody/a szaleje jak opętany/a, brzuch faluje mi i podskakuje jakby obcy chciał się wydostać, ale boleć to nie boli. Jak się niewygodnie ułoży i główkę wciśnie tam gdzie nie trzeba to jest nieprzyjemnie i masuję sobie brzuch żeby się przesunął/eła.

Kurcze, wiecie co, też mnie gardło boli, drapie mnie w gardle, mam lekką chrypkę i kaszel :(
Tantum Verde pomoże?
I ja się melduję w nowej części :-)

Ja byłam nastawiona na x-landera x3 a tu się okazało, ze nie ma i już raczej nie będzie...
No i teraz rozważam Espiro GT albo Espiro GTX... albo x-landera xA... no i już sama nie wiem....

A co do bolesnych koniaczków to podobno normalne :-) Sama jeszcze nie doświadczyłam, ale słyszałam od szwagierki, że aż można z bólu zawyć czasami...

Mój synuś coś nieco spokojniejszy ostatnio, ale to pewnie dlatego, że mam nerwówkę i dużo "biegania" wokół chorego męża...

A.. jeszcze w pon. zaczęłam Szkołę rodzenia na zaspie - póki co fajnie! Super położna, taka życiowa. Było o karmieniu piersią - w teorii jestem już chyba ekspertem ;-)
hej dziewczęta!!
Aniouko masz mamę we Fromborku????? :D Ja miałam tam dziadków, teraz też mam, ale już na cmentarzu oboje, jednak zostało tam po dziadkach mieszkanie i czasami jeżdżę z mamą :)

Apropo kopniaczków to moja raczej się przekręca, podskakuje, a jak kopnie to delikatnie, raczej mnie nie boli. Za to zaczęły doskwierać "popuszczające" więzadła :/ i to już pobolewa, ale ogólnie spoko.

Podziwiam męża za zakup!! Naprawdę musiało mu zależeć żeby Cię uszczęśliwić!!!! Ja raczej mojego przymuszam żeby coś tam zobaczył dla bejbika :), ale nie mam o to pretensji, bo całkowicie pochłonęło go załatwianie nowego mieszkanka i wszystkiego z nim związanego dla nas... także On-mieszkanie, ja-bejbik, ale wszystko konsultujemy i jest oki :)

Czy u Was za oknem też zrobiło się tak beznadziejnie?? Myślalam że dziś też zafunduje sobie taki piękny spacer jak wczoraj, ale aż mi się odechciało jak zobaczyłam ten padający śnieg, a i tak muszę skoczyć na pocztę :/
a apropo szkoły rodzenia-czy myślicie że będzie za późno jak wybiorę się do niej w maju?? Bo zajęcia trwają miesiąc? I napiszcie proszę czy duzo wczesniej trzeba się zapisać??? Myslalam o szkole na morenie albo na klinicznej bo chyba są najblizej-mozecie cos o tych szkołach napisać? Któraś chodzi tam na zajęcia?????? Dziękuję :*
tantum verde i płukanie woda z sola. to drugie to chyba nawet skuteczniejsze

uspokoiłyście mnie trochę. w pierwszej ciazy dopiero w 9mcu kopniaki były bolesne i to inaczej a teraz to juz horror ;-)

u mnie za oknem też sniezyca. fujjjjj :-/
aha!!! Perła,ja też chciałam x-landera xa... ale zrezygnowałam. Widziałaś go na żywo? W sumie wszystko z nim ok, ale jak dla mnie oprócz spacerówki... Jak dla mnie jest za płytka. Pan w sklepie zmierzył mi głębokość i xlander miał ok 23 (o ile dobrze pamiętam) a wybrany przeze mnie tako 27!!! Takze różnica ogromna-dzidzia ma większy komfort... A zwracam na to uwagę bo właśnie moja bratowa miala taką płytką spacerówkę i bratanek się nie mógł w niej odnalezc :)
hej!!
Mammamia rowneiz polecam ksiazke jak i krzyzówki- spokojnie dasz radę :)
Ciesze sie ze wozek ja mam juz za sobą :)Wspolczuje w dokonywaniu wyborów, jest mega trudny. Ja tez kupilam uzywke bo uwazam ze lepiej lepszy wozek kuic a uzywany.
Miego dzionka:)
Nie straszcie mnie tą śnieżycą. Mam nadzieję, że do Gdyni nie dotrze, bo wybieramy się z córką do kina na 12;00.

Co za wirus jest w powietrzu, że wszystkich po kolei gardlo boli. Daria, tantum verde powinno pomóc, najlepiej to do psikania.

aniuko, test schodowy zrobisz sobie po porodzie, nie ma sensu się teraz przemęczać.
Dziewczyny jak to jest z tym potwierdzaniem terminu porodu? moj gin nigdy mi wg badania nie potwierdzil czy nie powiedzial o zadnym opoznieniu.. czy to od jakiegos tygodnia dopiero wiadomo?
Kamyku to raczej chodzi o pokrywanie daty wg miesiączki i wg usg. u mnie wg miesiączki był to 2czerwiec a wg 5badan usg, które miałam jest to 28maj i tej daty trzyma się lekarz, bo cykle mialam na maxa rozregulowane więc nie można sie nim sugerować w moim przypadku. Prawda jest taka, ze gdzieś po 35tygodniu lekarz ocenia ocenia łożysko, wielkość dzidziula, szyjke itp i dopiero wtedy może stwierdzić z większą dokładnością jak to z tym terminem będzie
hej, byłam wczoraj na wizycie, nasz Bąbelek waży już 1550! kawał chłopa z niego;) a ja o 10 kg do przodu.
Kopniaki u mnie nie są bolesne, mam chyba za dużo sadła i to amortyzuje:D Nieraz tylko, tak jak pisze Jola, przestraszę się kopnięcia.
Poza tym synuś leży znowu pośladkowo, jednak ma jeszcze 2 miesiące na zmianę położenia.
Byłam również wczoraj na rozmowie z dyrekcją, zgodzili się zebym wróciła na pol etatu (tzn łachy nie robią bo muszą), ale poszli na to że mogę pracować na 2 zmiany, a o to mi własnie chodziło. No ale zobaczymy jak przyjdę za pare miesięcy z podaniem....
Ja zdecydowałam sie na poród w Redłowie, mam najbliżej, poza tym są tam teraz dobrzy lekarze i wyremontowana porodówka.
Co do glukozy, to tylko ja miałam inaczej niz Wy wszystkie: mialam zjesc sniadanie, w domu wypic 50 i isc oddać krew:)
Ale sie rozpisalam :)
Aha, ide dzis do koleżanki, która 3 miesiące temu rodziła w Wejherowie, jak czegoś ciekawego sie dowiem o tym szpitalu to napisze.
Gondolka to kolor bodajże Cargo Khaki, ładny ,ale ciemny jak na lato,
a spacerówka jest z innej serii Active taki szary ale niejednolity tylko jakby siateczką pokryty.
Też liczę na to ,że będziemy zadowolone, moja przyjaciółka używa i mówi ,ze jest rewelacyjny w prowadzeniu nawet po piachu na plaży.
Dzieki Izus za info ;)
To ciekwawe z tym badaniem glukozy... zjesc sniadanie.. i pozniej tylko raz po 50 ml.... pewnie co lekarz to inna wizja ;))
moja Zosia już od 1,5 miesiąca jest ułożona główką w dół:) wczoraj ważyła 1100g i termin om dokładnie pokrył się z USG ale ja miesiączki miałam regularne i co 28 dni wiec pewnie to stąd:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry