Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to już wiadomo, będzie dziewczynka, póki co Alicja
Poproszę o aktualizację listy.
jakie trzeba zrobic badanie krwi żeby sprawdzić te tsh? w zwykłej morfologii chyba tego nie ma co?
Nie ma w morfologii,. Trzeba po prostu zbadać TSH. :) Ale w ciąży bywa niemiarodajne. Więc najlepiej zrobić też przy okazji fT4
drogie to badanie jest? może bym sobie przed nastepną wizytą u gina zrobiła, bo ostatnio mam uderzenia goraca jakbym menopauze miała... hmmm
Moja mama płaci za tzw. profil tarczycowy ok.50zł razem. Czyli TSH fT3 i fT4. Nie wiem ile kosztują te badania pojedynczo
Ja robiłam w ciązy TSH i wyszło znacznie powyzej normy - ginka się przeraziła i kazała mi zaraz do endo jechać z tym wynikiem. Mam bardzo dobrą endokrynolog i ta powiedziała, że jesli fT4 jest przy górnej granicy w ciąży to nie mam w ogóle zwracać uwagi na poziom TSH. Dopiero po porodzie.
A te uderzenia gorąca to dość częsta przypadlość w ciąży, po prostu mamy więcej krwi do przepompowania no i serce też jest powiększone.
aniuko to się jednak wyłamałaś i nie będzie samych facetów na końcu :)

dzięki mammamia :-) uspokoiłaś mnie. w takim razie chyba nie będę robiła na własną rękę badań. najpierw pogadam z ginolcem
witam mamuśki:)muszę się pochwalić,że kupiliśmy z meżusiem wózek dla naszego dzidziusia:)Padło jednak na x-landera x1.za tydzień czeka mnie wizyta u mojego gin i zobaczymy co mnie teraz czeka jeśli chodzi o badania.póki co nie musiałam robić glukozy 75g.
Oj tak, mąż wymęczył lekarza, który jak zwykle nic nie widział i ten tak długo mnie badał ,aż dziecko się poruszyło pupą i pokazało co tam ma.
Teraz córcia się cieszy z siostrzyczki, a mąż ma nadzieję ,ze może jeszcze siusiak urosnie:)
hehe, co prawda predzej siusiak urośnie niż miałby zaniknąć, ale skoro Wasza córeczka się już cieszy z siostrzyczki lepiej jej nie rozczarowywac:) A mąz jakoś przeżyje ;) Może przy kolejnej ciąży siusiak się wyprodukuje :p
Hej!!!
Okrszku ja tez doradzam bys jak najszybciej zapisała się do szkoły rodzenia. Ja teraz chodze i chyba mam najnizsza ciąze :) jak patrze na te ociężałe kobitki to mi ich zalnie to że mnie jest lekko ;/ ale sobie nie wybazam bym w 9miesiacu miala tam chodzic ;> Ja chodze na kliniczną, p. Jola-polozna jest miła choc na pierwszy rzut oka wydaje się na zimną suczkę :) Ale jest jednak ok. Dają tam dużo próbek dla dzidzi takze na poczatek nie kupuje zadnych kosmetyków- wyprobuje to co mi dala i zobacze jak Borys nie bedzie uczulony to wtedy zakupie duze opakowania:)
Dzis zakupilam posciel dla małego :) Nino.. jest przepiekna. Miłego wieczorku :)
hehe, na kolejną ciążę to ja się już nie piszę. Dwójka dzieci to dla mnie bohaterstwo , a trójka to już sport ekstremalny dla najodważniejszych:) A jakby na dodatek okazało się ,że trzecia córka?
Mąż już się zastanawia czy nie zbierać na posag i ciuszkowe zachcianki córek;)
Hej Kobitki !
Z tarczycą zaczęłam zmagania od momentu, gdy stwierdziłam, ze jakoś chyba zajść w ciążę nie mogę ok. 2 lata temu.
Okazało się, że mam małą niedoczynność, ale hashimoto na szczęście nie wykryli.
Przez 1,5 roku brałam euthyrox i jeszcze inne leki i pomogło, bo efekt w postaci brzuszka jest ;-)
Dla zainteresowanych podejrzewających nieprawidłowości związne z tarczycą trzeba zrobić badania TSH, FT3, FT4.
Tyle, że z tego co wiem (a o chorobach tarczycy wiem sporo) w ciąży TSH nie jest specjalnie miarodajne, bo bywa zawyżone i właściwie się go nie wykonuje.

Do szkoły rodzenia natomiast chcę iść na Kliniczną.

mimii, a w jakie dni masz zajęcia na klinicznej? czy zawsze chodzicie z tatusiami czy raczej w babskim gronie?
i najważniejsze - co tracę, jeśli zapisałam sie do innej SR, a zamierzam rodzić w szpitalu na klinicznej?
No dobrze :) To teraz mam pytanko do Lestka i Mimii :)
Apropo szkół rodzenia-macie jakieś namiary? A ta na morenie to na jakiej ulicy jest? Czy szkoły są bezpłatne i ile jest zajęć i w jakie dni tygodnia???I czy chodzicie z facecikami?
Dziękuję Wam Kochane z góry za odp :)

Poza tym właśnie wróciliśmy z Gdyni, byliśmy w teatrze na "Dniu świra"-fajowy spektakl :D Zrobiony na wzór filmu, naprawdę warto zobaczyć.

Słodkich snów :*
aniuko, a może polubisz sporty ekstremalne hihi
Mój mąż marzy o synu więc obawiam się, że przynajmniej do trzech razy będziemy próbować :O
to ja zacznę:)

SR w Przychodni na Morenie (vis a vis mcdonalds) tel. 347 90 93 wewn. 329; zajęcia są bezpłatne dla mieszkanek Gdańska; zajęcia 4 razy w tygodniu (pn. 10, wt. 17, śr. 10 i czw. 17), razem 16 zajęć, czyli 4 tygodnie.
jeszcze tam nie chodzę, zaczynam za miesiąc, bo nie było miejsc.

SR przy szpitalu na Klinicznej tel. 502 156 827; koszt 150zł, zajęcia 2 x tygodniowo (poniedziałki i środy 17.00), razem 12 spotkań, czyli 6 tygodni.

a co do Dnia świra, to szkoda, że w spektaklu nie gra Kondrat:)
Dzięki Lestku za info :) To za mną też bardziej przemawia ta na morenie, bo: mam bezpośredni autobus spod domku i jest bezpłatna :D minus-że aż 4x w tygodniu :/ masakra :) A na wszystkie zajęcia będzie chodził z Tobą mężuś??jeszcze dzis tam zadzwonie czy mają wolne na maj...

A co do teatru - gra za to Bogdan Smagacki-super się wcielił, nie wiem czy nie lepiej od Kondrata :)

od wczoraj wypróbowuję na córce, czy lubi muzykę klasyczną :) Być może to zbieg okoliczności był wczoraj, ale przy Beethovenie i Vivaldim bardzo się ożywiła :) Na pewno wiem, że lubi reggae (ja tego nie cierpię:p ). Ciekawe, ciekawe :) A np jak czytam bajeczki to zero reakcji

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry