Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem co czujecie z tymi sąsiadami. Ja mieszkam na 10 piętrze wieżowca i na klatce mam coś w rodzaju meliny,albo miejsca spotkań blokersów. Walczymy z nimi od dawna, innym sąsiadom niby też to przeszkadza, ale wolą się nie wychylać. Ostatnio po seri wzywania policji dzień w dzień zrobiło się spokojniej wiec myślę ,ze warto gnojkom nie odpuszczać.
Liczę ,że na lato uda nam się zmienić mieszkanie i to już ostatni sezon w wieżowcu.
inka koniecznie napisz bo tez sie nad nią zastanawiam :)
piszesz o takiej:
http://www.allegro.pl/item938927196_antyalergiczna_poduszka_do_karmienia_170cm_okazja.html#gallery
?????????????
hejka:)
ja dzisiaj też miałam pierwszy sen o porodzie:) ale taki superowy, bo mnie nic nie bolało:) byłam w szpitalu i panie bardzo fachowo się mną zajmowały i czekaliśmy na finał :) ale się go nie doczekałam:(
a co do spania ja dzisiaj kupiłam na allegro tą poduszkę do spania, wiec jak tylko przyjdzie to zdam relacje:)
buziaki brzuchacze:)
A propo spania to ja ostatni śpię fatalnie, też mam głupawe sny (i to kilka w nocy, bo po każdej wizycie w toalecie coś nowego mi się śni) i co raz bardziej mi nie wygodnie. Na szczęscie mogę jeszcze leżeć spokojnie na plecach (na brzuchu sobie nie wyobrażam) ale i na boczku już mi trochę brzuszek ciąży i potem boli, wiec muszę jakiś patent dodatkowy - poduszkowy zastosować.
Ja mam teraz wizytę 12-go kwietnia, ale nie wiem czy będziemy robić usg.
Ja też mam tylko pare ciuszków po synku mojego znajomego i nic więcej.
Czekam na czwratkową wizyte może nowej lekarce uda się dopatrzeć kim jest moja dzidzia :) A jak nie to 14 kwietnia mam to usg w 30tc u dr Puzio - i mam nadzieje, że dotrzyma obietnicy i poznamy płeć :)
A jak nie to kupuje neutralne ubranka i tyle :))
I tak masz więcej rzeczy niż ja, mammamia ;)
Jeszcze jest czas..... zdążymy jeszcze zrobić zakupy :)
Ja dostałam ostatnio od koleżanki rożek różowy. Ten róż do czegoś zobowiązuje ;) A jak bedzie chłopczyk to bedziemy mu robić czarno-białe zdjęcia w tym rożku, albo bedziemy przerabiać kolory w jakimś "przerabiaczu zdjęć", żeby się nie narazić na jego gniew w późniejszym wieku, hehe ;) (tak jak pisałyśmy kilka wątków temu).
Myszka przepraszam, że dopiero teraz Ci odpowiadam, ale nie siedziałam na kompie wczoraj. Ja dostałam Rovamycynę, tj. spiramycyna jako subst.czynna. Jednak z doświadczenia wiem, że najczęsciej w ciązy przepisuje się antybiotyki z grupy penicylin np Augmentin.

A ja wczoraj kupiłam 2 bodziaki i 2 pary spioszków. I hm, to jest mój pierwszy zakup jesli chodzi o maluszka :O Dużo mam co?
Ostatnio mi się śniło, że urodziłam w wannie i się dzidziuś utopił, wszędzie było pełno krwi i ja z tym dzidziusiem leżałam i czekałam aż ktoś przyjdzie i nas wyciągnie z tej wanny. Straszne! Nie mogłam potem zasnąć.
Cześć dziewczyny,

straszne historie z tymi lekarzami ... ja też ze słuzby zdrowia jestem baaaardzo niezadowolona.

Sąsiadów prawie nie mam, bo zjeżdżają się dopiero na wakacje ;) i wtedy może być bonanza. Jest trochę za cicho nawet. Po wyjściu mężola do pracy wpadam w 2 etap snu.. i niestety wtedy zaczynają sę koszmary straszne. W weekend, jak leży obok mnie, to śpię zupełnie spokojnie, a w ciągu tygodnia masakra jakaś. Też tak macie, ze was koszmary nad ranem dręczą?
Chyba będę wstawać z nim, a potem w ciągu dnia lezakowanie jakieś.

Ostatnio też jest mi ciężej chodzić i nawet nie dorównuję spacerowego kroku mojego małża... :/ słabo trochę, bo wieczorami nie jest lepiej. Śmiejemy się, że jeszcze trochę a będzie potrzebny balkonik na spacery ;)

W sopocie słoneczko się próbuje przebić i zaczyna pachnieć wiosną :)

A teraz do roboty z przyjacilem komputerem i słownikami :)
Witam:)

Wzywanie policji skutkuje na chwilkę tylko niestety... Ja jakieś 4 tyg temu prosiłam o interwencję o 2giej w nocy, co prawda miło byłam zaskoczona bo przyjechali w ciągu 5 minut, i w ogóle tak pozytywnie nastawieni, poszli uciszyli gówniarzy, przyszli poinstruować co dalej i pojechali. Tyle że gówniarze ucichli na pół godziny i dalej... Drugi raz nie chciało mi się jakoś dzwonić. Policjant mówił że mam dzwonić i że tym razem to już będzie mandat bez gadania a nie pouczenie, ale jakoś mi głupio było zawracać im głowę...

My idziemy na miasto. Ściskam:)
Tez nie wyobrażam sobie spania na brzuchu. Jakoś nie wierzę, że to bezpieczne. Skoro mi przeszkadza ucisk dziecka na moje narządy, to co dopiero jak ja bym się położyła na takim maleństwie

Daria, współczuję przepraw z lekarzami. Ja ich unikam, jeśli nie jest to naprawdę konieczne.
Liluś, poduszke można kupić w Smyku w Galerii Bałtyckiej
Też mam takich sąsiadów, oni nie imprezują, ale strasznie się kłucą i za każdym razem majątek dzielą, tzn wszystko ląduje na klatce schodowej i spada ze schodów prosto w moje drzwi. Dziewczyny mam pytanie, gdzie w gdańsku można kupić tą poduszkę rogal do spania 170 cm. Mi się śpi coraz ciężej i mąż się zaofiarował, że po pracy pojedzie kupić, tylko nie wie gdzie, a ja w gdańsku nie mieszkam.
Hej!!
Daria to może ty jestes moją sasiadką :D?? Heheh ja tez mialam takih sąsiadów- gówniarzom rodzice kupili mieszkanko a oni zamiast studiować to imprezują:)Jak byly imprezy nie chodzilam, ale po 3 m-cach nie wytrzymalam i poszlam ja i moj brzuch do nich :D ale nie jak byla imprezka tylko na drugi dzien, jak juz wytrzezwieli :) Powiedzialam, że dłuzej tak byc nie może. Sasiad byl zdziwiony, myslal ze jest "dobra akustya, ze to chyba nie u niego impreza ;. Ze moze slyszalam jak budzik dzwonil albo jak ogladali TV " Chcial ze mnie idiotkę zrobic- bo ja niby nie iwem jak dzwoni budzik albo jak gra telewizor ;> Od tamtej pory jest spokój :) Uciążliwi sąsiedzi to jakaś masakra, wiem o tym i współczuję. Może udaj sie do nich albo twój małż i poprostu sprobujcie porozmawiac" po kolezensku" a jak nie pomoze to wzywaj policję i tyle :)
Ja nawet na chwileczkę nie mogę się położyć na brzuchu, bo mnie boli.

A jutro w Gazecie Wyborczej będzie jakie ma prawa mama przy powrocie do pracy po wychowawczym. Będzie też dołączona jakaś książeczka po prawie cywilnym, o spadkach i co zrobić z hałaśliwym sąsiadem.

To mi się akurat przyda, w czwartek już nie wytrzymałam i zrobiłam sąsiadom awanturę, chciałam grzecznie, ale się nie dało. Całymi dniami dudnią i łomoczą jakąś durną muzyką. Zaczyna się o 8:00 rano a kończy wieczorem. Najgorsze jest to, że sąsiaduję z nimi ścianą od sypialni, a ściany są cienkie jak papier, wszystko słychać, jak sms przychodzi, jak budzik dzwoni, jak kaszlą, jak rozmawiają - każde słowo. Kłócą się i drą się na siebie jak nienormalni. Musiałam coś zrobić, bo cały dzień tamten pokój był całkowicie wyłączony z mojego użytkowania, cała się trzesłam z nerwów od tego łomotania! Spać nie mogłam, bo miałam lęki że mnie łomot ze snu wyrwie.
Od czwartku się uspokoili, ale ciekawe jak długo to potrwa.
Najgorsze jest to, że bedę w tamtym pokoju chciała postawić łóżeczko, ale z takimi dzikimi odgłosami zza ściany nie wiem czy będzie to możliwe. Bede miała przez nich zestresowane dziecko.
Co zrobić z takimi sąsiadami?
Dzięki Mimii za info - jutro sobie kupie tą gazetke :)
Ja tez mam ostatni nr " M jak mama" Magda81 jak chcesz to go sobie kup i tam tez jest o seksie w ciazy. Powiem w skrócie- jesli ciaza rzebiega prawidlowo nic dziecku nie grozi :) Jst chronione i to bardzo dobrze min wody plodowe i łożysko :) Nawet przy głebokiej penetracji :) Pisali by tylko uwazac na pozycj e klasyczna;) Ja jakos o zadnej nie myślę, bo i tak sięboję a poza tym niczym Hipcio sie czuję wiec jak mam tylko rozkladac nogi to tak srednio, z reszta tatus Boryska tez jakos tak sceptycznie podchodzi :) Zostaje przytulanko ;)
Spać na brzuchu ?! A nie zrobi się krzywdy maluszkowi?
Myśmy sie dzisiaj rano troche bardziej niż zwykle "poprzytulali" ... i wkręciłam sobie film,że uszkodziliśmy maluszka :) Co prawda rusza się i kopie ale mam wizje, że ma zmiażdżoną główke albo połamaną rączke ... Chociaż wiem, że raczej niemożliwe jest uszkodzenie dziecka w łonie. Ech oby do czwartku i wizyty u lekarza :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry