Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jolla a co rodzinka na Xawiera? :)
Jak się zdenerwuję, to chyba synka nazwiemy Borys. Mi się bardzo podoba, bo to takie silnie męskie imię. 3 lata temu mieliśmy mieć Borysa, ale się zrobiła Patrycja :D Oczywiście rodzinka imię Borys nam skrytykowała, teraz sobie wymyślili, że będziemy mieć Wojtusia i że będzie miał w końcu normalne imię, właśnie z tego powodu im ostro wciskam, że to będzie Xawier ;D
Adrianna jest super! Tak reklamuję, bo 9 lat temu sama podałam to imię mojej siostrze i teraz mam siotrzenicę Adusię :)
U nas Alicja to wynik kompromisu, chociaż wymyślone przez córkę na cześć koleżanki z wakacji:)
Mi się marzy Adrianna czyli Ada.
cos w tym jest hehe
zaczynam mieć zdanie, że wybór imienia dla dziecka jest trudniejszy niż poród :)
No to prawda. Ja w poprzedniej ciąży, ze względu na zagrożenie miałam USG co miesiąc. I lekarze sami byli "za". Teraz tez już sporo zaliczyłam, ale od czasu jak dziecko się rusza i po połówkowym dałyśmy sobie z ginką spokój i tylko bada mnie na fotelu.

Co do imienia to ja mam to samo co niektóre z Was. Nie ma żadnej zgodności między mną i mężem. A do tego dochodzi jeszce nasza córka!! Przeciez ma 5 lat i pełne prawo do zabrania głosu w tej sprawie, no nie? :)
I niestety zrobiliśy ten błąd, że rodzinie powiedzieliśy o imieniu. Masakra. Mam wrazenie, że już nie lubią mojego dziecka!!

Okruszek ja tez chcę Anię od początku, bo to normalne imię, znane na całym świecie a jednoczesnie takie "swojskie". Niestety mój mąż twierdzi, że ma już Anię w rodzinie (jego siostra) i starczy. Buuuu

Na razie więc jest Gabrysia - roboczo;)
Nie stwierdzono wpływu USG na płód, ale wiem ,że nie wolno zbyt często odsłuchiwać serduszka, bo jakieś fale jednak docierają do malucha. Tak mi lekarz mówił.
nie ma żadnych przeciwwskazań do częstych usg:) a nawet im ciąża bardziej zagrożona tym częściej robi się usg
Z obraczkami i pierscionkami to ostrzegam- mi naprawde z dnia na dzien z luznego zrobily sie nie do zdjecia i musialam 2 h pracowac z kremem zeby to sciagnac a juz liczylam sie z rozcinaniem....
usg co 2 tyg to bardzo czesto az za czesto jesli nie ma sie jakis komplikacji... lekarz ordynator przestrzegal mnie przed zaczestym badaniem usg..
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
jeśli chodzi o imię dla dziecka, to na początku bez żadnych nieporozumień bezsprzecznie powiedzieliśmy że albo Kasia albo Tomek. Jednak kiedy przyszło co do czego, zaszliśmy w ciążę :) to już te imiona wydały nam się takie banalne i zaczął się mega problem. Żadne imię nam nie pasowało. Od początku twierdziłam, że będziemy mieli chłopaka, więc po dłuższym namyślę imię miał otrzymać po dziadku. Stało się tak, że będzie dziewuszka i trochę czasu nam zajęło, zanim zdecydowaliśmy się na Zuzię. Aczkolwiek nic nie wiadomo, czy się nam nie odwidzi po urodzeniu :)
Mnie badał lekarz ginekologicznie w pierwszych tygodniach ciąży, a później jak poszłam do szpitala. Ale ogólnie to gdzieś od 30 tygodnia ciąży powinien "zaglądać" właśnie po to, by sprawdzić czy nie ma rozwarcia i takie tam.
Miłego dnia Wam życzę, bo taki się zapowiada :) Słońce w końcu zawitało haha ciekawe jak będzie w święta
A możecie mi dopisać do listy dziewczynkę Alicję??? Plis
kurna, na nastepnej wizycie spytam sie dlaczego nigdy mnie nie bada ginekologicznie, skubaniec jeden!
Na razie kazał mi zdjąć wszystkie pierścionki, obrączkę etc. bo jak to delikatnie ujął: "z dnia na dzień może pani strasznie spuchnąć" :)

Jolla, co do imienia Tymon to u nas właśnie to imie na razie wygrywa, mi sie podoba jedynie zdrobnienie TYMEK, najwyżej cały czas bede tak mówić do naszego synka:)

Podczytałam przed chwilą wątek majowych mamuś, jedna dziewczyna w połowie marca już urodziła córeczke, ale się poryczałam czytając o jej porodzie (w wątku 13 jakby któraś chciała zobaczyć i fotki i poczytać)
Ja byłam badana tylko raz, ale na każdej wizycie do tej pory miałam robione USG. Co do ruchów, to moja malutka wczoraj od godz 18 do 2 w nocy bardzo się ruszała, cały brzucholek latał z jednej strony na drugą, nie było szansy spać. Dzisiaj rano troszkę się poruszała i teraz chyba odsypia nocną imprezkę :)
Mały Hubert to Hubi, Hubuś.

Tymon, Tymek całkiem fajne :-)
inka.ja mój mąż chciał franka, a że na mnie gadali franek w podstawówce to ja nie chciałam, ale generalnie franek i tak z nami "zamieszkał" biały miś polarny córki dostał tak na imię :) Franuś to pluszak numer jeden :) Patrycja tak lubi franusia, że polubilam to imię :)
U mnie za każdym razem jest badanie ginekologiczne. To po to żeby sprawdzić czy nie ma rozwarcia i czy szyjka macicy się nie skraca.
Ale dobrze, że na USG poszłam sobie jakiś czas temu prywatnie, bo ten gin już 2 wizyty mi nie robił, tylko słuchał serca.

Mada81 nazwij córekę Oliwia i się nie przejmuj. To ładne imię :)
Hubert też, ale jak się woła na małego Huberta?

Powiedzcie mi tak szczerze, co sądzicie o imieniu Tymon, czy chłopiec może się chcieć tak nazywać?
ja też jestem zawsze badana ginekologicznie i mam usg:) i tak co 2 tygodnie:) ale wczoraj mała miała jakiś gorszy dzień i mimo częstych kontroli sama się nakręcałam:(
a co do imienia to ja zawsze chciałam Zosie:) teraz gdzie się nie słyszy to same Zosie:( ale ja i tak dam mojej córce na imię:) a co do chłopaka to mieliśmy rozbieżności mąż chciał Jasia a ja Franka:) ale że ma być dziewczynka to mamy kłótnie z głowy:)
mój gin zawsze mnie bada. jakiegoś np. stanu zapalnego gin przez samo usg nie stwierdzi. najpierw wziernik później paluchy, brrr. nienawidzę tego....
ja mam wizytę we wtorek ale raczej bez usg :-( chciałabym już z nm ruszyć temat porodu i na samą myśl dostaję gęsiej skórki. niezaleznie od tego jaki poród mi wybierze, tzn. sn czy cc to mam mega stracha. ehh, ale fajnie by było mieć to już za sobą.
lece pranko na dwór powiesić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry