Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
IG ta liczba oznacza po prostu plus minus w cm wysokości dna miednicy od spojenia łonowego, czyli 29 to ok.29 tydzień.
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
04.06 - kasiak2101 ~ dziewczynka Madzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Witaj kasiak2101 :):) miło, że dołączasz :):) zdradź, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka.

Mnie gin robi usg i sprawdza wtedy stan szyjki. Nie zagląda mi między nogi ale pyta się za każdym razem czy są jakieś zmiany w upławach i jak będą jakieś niepokojace sygnały, to mam dać niezwłocznie znać telefonicznie i nie czekać do kolejnej wizyty.

też nie wiem. a to nie tydzień ciąży? nie martw się, wszystko będzie ok :-)
dopisać...hmmm tzn do tej listy się wpisałam, mam nadzieję, że to wystarczy. Całe dnie spędzam w domu, głównie przy kompie, więc dużo czytam o ciąży itd. A Wasz wątek bardzo mi się spodobał.
Może się trochę przedstawię :) Jak już napisałam wcześniej termin mam na 4 czerwca. Prawdopodobnie będzie dziewczynka. Jak do tej pory ciąża przebiega bezproblemowo i mogę powiedzieć, że jest to cudowny okres moim życiu. Aktualnie walczę z rozstępami i muszę powiedzieć, że idzie mi całkiem nieźle - smaruję piersi Mustelą.
Planuję poród rodzinny, w szpitalu w Pucku - najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Wyprawka już gotowa (prawie), wózek jest, łóżeczko też, masa ciuszków również - ale ciągle coś dokupuję...a nóż widelec się przyda :) Brakuje mi tylko kosmetyków dla maluszka. Chętnie skorzystam z Waszych rad co polecacie kupić.
z listy wychodzi że dziewczynka- Madzia:)
niby dziewczynka, ale ja sama do końca nie wierzę - byłam na usg 3d w 21TC i tak mi lekarz powiedział, że będzie dziewucha. Ponoć jak dziewczynka, to nigdy na 100% nie jest pewne, bo siusiak tak się moze skryć, że podczas porodu będę zdziwiona, że moja córeczka ma ptaszka :)
Kasiak witamy w naszym wątku:)
Co do kosmetyków, to ja będę używać kosmetyki firmy Bubchen, mam nadzieje ze bąbelek nie będzie na nie uczulony. W przeciwnym razie będę próbować z jasnoniebieskim Nivea
dzięki dziewczyny:) też myśle,ze bedzie ok tylko strach sam o sobie daje znac.*Iza* damy rade:)
Hej!!!
Witam nową mamuśkę :))

Melduję skię w kolejnym watku :))

No ja juz mam SR za sobą- w sr ostatnie spotkanie z psychologiem :))

Dzis odbylam dluugi spacerek w Brzeznie, bylo super, pogoda świetna!!!

Wasze problemy z imieniem hehe. U nas jest od początku BORYS i zostanie. Tez miała tobyc wersja robocza, ale moj brzuchatek chyba juz reaguje na to imię. Oczywiscie tesciowa uwaza ze to ruskie imię i jej się nie podoba, ale ja to olewam- moj syn i nazwiemy go jak nam się podoba. Moj ojciec tez tak bez entuzjazmu do tego imienia podchodzi:))A to się okazuje że Borys to imię protobułgarskie :D i zawsze jak tos z ruskimi wyjezdza to mam ripostę :D

jolla a ty czemu jak się wkurzysz to nazwiesz syna bORYS ;.?? Przecież to bardzo ładne, rzadkie imię ;>

Mnie coraz ciezej kobietki i powiem że ból pleców mi strasznie dokucza. Jak pochodzę dłużej to potem idę jak kaczka...Kwa kwa :))

Pozdrowionka i dużo słonecznych dni życzymy razem z Boryskiem :))
Mimii ale Ci zazdroszcze spaceru. niestety musze poczekać na spacery z wózkiem już. buuuuu
Jeśli mogę Ci coś poradzić na ból pleców. Mi też strasznie dokuczał (pod prawą łopatką) i oprócz pleców bolało mie po prawej stronie tak jakby w żebrach (macica tam zachodzi). Doskonałym "lekiem" okazało się głębokie oddychanie. Pokazała mi to położna na szkole rodzenia. Oddychać trzeba z przepony, głęboko, krótki wdech i dłuuugi głośny wydech. Wierzcie mi, ze rewelacyjnie rozluźnia i ból mija. Oczywiście ćwiczenie aby było skuteczne wykonujemy w ulubinej (leżącej pozycji) wskazane jest na lewym boku. Ćwiczenie powinno trwać około 10 minut, potem przerwa (od głębokiego oddychania się w głowie kręci). Pamiętajcie tylko aby oddychać przeponą. Ważne: na wdechu MOCNO wypinmy brzuszek a na wydechu przyciągamy go MOCNO do pleców. Polecam wszystkim z dużymi brzuszkami. Aaaa i wdech noskiem a wydech ustami :)
witam nową czerwcówkę :)
ja też dziś trochę pospacerowałam. Kupiłam sobie też buty, bo w kozakach moje stopy płonęły ;P Ale słyszałam, że w kwietniu ma się ochłodzić :(
widziałam dziś w orsayu fajną sukienkę i chyba po wypłacie, jak jeszcze będzie, ją sobie kupię. Jeszcze będzie mogła rosnąć razem ze mną, a i po porodzie myślę że bezproblemowo będę mogła w niej chodzić :)
kurcze Kasiak mnie w tym miejscu wlasnie boli, z boku, z 10-15 cm pod pachą, nie wiedziałam dlaczego:) myslalam ze to może nerka ale chyba one są niżej
Również witam nową mamusię. Mam pytanie, dziewczyny jak myślicie, lepiej kupić wózek z większą gondolą czy mniejszą? Bo nie mogę się zdecydować, dzisiaj oglądałam wózek elipso i mi się spodobał, jest zgrabny itd. Był też x-lander i właśnie on miał dużą gondolę.
Cześć kasiak2101 :)

Kurcze, wiesz że mnie też tak boli, tuż pod lewą łopatką i pod lewymi żebrami. Ale, tak jak pisałam wcześniej, wystarczyło że przeniosłam się z kanapy na fotel i mnie nie boli! Widocznie ten fotel lepiej wyprofilowany.

P.S. Zabrałaś mi Madzię! Ale to nic. Dwie czerwcowe Madzie mogą ewentualnie być.

Która z Was, czerwcóweczki, zapisała się do SR Super Mama na Karwinach? Pytam, bo zapomniałam, a nie chce mi się wracać do poprzednich wątków. Też będziemy chodzić :) 1 kwietnia o 19:00 pierwsze zajęcia :)
Nie mam doświadczenia z wózkami, ale ja bym wybrała ten z większą gondolą. W tym temacie bardziej doświadczone mamy Ci pomogą.
A co to jest za wózek elipso? Daj link, oblukam go sobie
Daria, to ze mną się spotkasz na Karwinach:) a odnośnie tego bólu to ja mam odwrotnie, jak siedze na fotelu to mnie boli, kłade sie - jest ok :)

A co do gondoli, to uważam ze lepsza bedzie wieksza, rodzimy w czerwcu i jak zacznie sie jesien/zima to lepiej dzidzie wozić w gondolce (tylko oczywiście nie wiadomo czy 6 miesięczne i starsze dziecko bedzie jeszcze chciało leżeć)
To do zobaczenia w czwartek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry