Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie zaśmiecaj nam wątku kobieto i zachowaj swoje myślenie dla siebie, bo jak widzisz nie potrzeba nam Twoich rad.
ja sie do ciebie zwracam z szacunkiem i jezeli piszesz to do mnie to oczekuje tego samego.
zresztą nie pisz już, nie mam przyjemności rozmawiać z tak agresywną i niegrzeczną osobą.
Widocznie coś jest dobrze na rzeczy skoro moj komentarz wywołał u ciebie taką agresje. Powodzenia
taaaa, Okruszek to samo złoooooooo
hehehehehe
jestem beee :/
Pani "czerwcowa też" bardzo dziękujemy za zainteresowanie, ale my tu jesteśmy dla siebie nawzajem, po to by się wspierać, nie zadręczać.
Doszukiwanie się negatywnych stron wszystkiego prowadzi najczęściej do malkontenctwa i w konsekwencji takich wypowiedzi jak te pani...
Daria - a jednak dziewczynka! Super :):)
mammamijka-jak zwykle pięknie i dyplomatycznie :) ale dokładnie tak samo myślę :) Tylko że we mnie za duzo agresji jest i nie umialam tego w slowa odpowiednio ubrac i urazilam ową panią :/
To się melduję w kolejnej częśći :)
Cały dzień dzisiaj byłam poza domkiem, bez dostępu do kompa i aby przeczytać co tu się działo musiałam poświęcić 30min :) Idziemy jak burza :P

Natalus pewnie już tuli do piersi swoje maleństwo. Mam nadzieje, że oboje czują się dobrze i szybko wrócą do domku.

Okruszku nie denerwuj się jakimiś komentarzami - szkoda Twoich nerwów.
Swoją drogą to człowiek zapomina, że każdy może tu wejść i poczytać co tu piszemy.

Mimii ja nie mam takiego problemu, jak narazie jest wręcz odwrotnie, ale Cię rozumiem. Ja miałam wrażenie, że mąż troche się oddalił jak okazało się, że bedzie to dziewczynka :( Cały czas mówił, że jest mu obojętne a tu nagle taka zmina. Dałam mu troche czasu. Dużo rozmawialiśmy i teraz z powrotem jest bardzo dobrze. Jest zaangażowany w całą ciąże. Ostatnio kupił nawet dwie księgi z bajkami i zaczął czytać brzuszkowi :) Słodko to wygląda :) Wiem, że to będzie córeczka tatusia i będzie ją rozpieszczał na maksa hehe Myśle, że do Twojego faceta dotarło, że zostanie tatą, że całe życie się zmieni i pewnie troche się tego wszystkiego się boi - Jak my wszyscy zresztą.
Głowa do góry, spróbuj z nim delikatnie porozmawiać i na pewno wszystko się ułoży. A na bank zmięknie jak mały się urodzi :)))
to mamy kolejną księżniczke - Daria gratuluję :))))
zapomniałam się pochwaliś, że byłam dzisiaj w Gdyni zarezerwować wózeczek dla Liwii :)
Jest jakiś problem z dostępnością i mają być dopiero na koniec maja. Może to i dobrze, po co ma stać i się kurzyć. A tak zaliczka wpłacona i jak tylko się pojawi, pan ma do mnie zadzwonić i będziemy go mieli. Już nie mogę się doczekać.
A ja żałuję ,ze tak pospieszyliśmy się z wózkiem. Ten niebagatelny komplet Mutsy zajmuje nam pół małego pokoju (drugie pół to sprzęt do pracy męża). Mam tylko nadzieję ,że użytkowanie wózka trochę zmieni moje negatywne nastawienie.
Byłam dzisiaj na USG, mała waży 2140g to chyba dużo jak na 33tc?
Lekarz na dodatek niewiele mi powiedział, coraz bardziej mnie wkurza, ale już za późno na zmianę. Macie moze jakąś tabelę z normami?
znalazłam coś takiego

32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)

mieścisz się w normie ;)
czyli masz takiego trochę ponad średniaczka :)
aaaa

33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)

spojrzałam na suwaczek i wkleiłam Ci 32 tydzień

teraz poprawka
i coś takiego jeszcze...

ze średnią wagą płodu w poszczególnych tygodniach

http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
wiperku podaj adres tej stronki z siatką centylową
http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm
dzięki:), czyli moja mała poniżej chudziaczka:( we wtorek mam kolejne mierzenie:) mam nadzieję ze urośnie
Inka.ja, ja mam jutro wizytę i jestem ciekawa ile ma ta moja kruszynka. U ciebie wszystko będzie ok. Wiadomo, że USG nie jest dokładne, nie martw się. Dobranoc dziewczyny. U mnie ze spaniem ciężko.
A zapomniałam się pochwalić, że od ostatniej wizyty u gin (miesiąc temu) nic nie przytyłam :)

Z tym przytulaniem to mi się zdaje, że większość mężczyzn przytula się jak chce seksu, przytulanie ściśle wiąże się u nich z seksem, który po przytulaniu ma nastąpić, z resztą przytulanie elegancko pozwala na rozpoczęcie gry wstępnej. Może to o to chodzi? Zawsze jak kładliśmy się do łóżka to było przytulanie, małż przytulał się do mnie od tyłu na łyżeczkę i kombinował, żeby sie pomiziać. Teraz z seksem słabo wiec się nawet nie przytula, kładzie sie na brzuchu, albo na drugim boku i śpi. A w dzień też sie nie przytualmy, bo jakoś tak nie ma okazji.
Może Twój ma podobnie
Dzisiaj gin mi powiedziała, że usg może "oszukać" z wagą nawet do 300 g. Przeważnie oszukuje w dół, rzadko zawyża wagę.
Także moja dzidzia może mieć nawet 3 kg teraz.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry