Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nataluś wierzymy że wszystko się ułoży i będziecie się cieszyć sobą w komplecie. Trzymaj się cieplutko, jesteśmy z Tobą!!

Miałam kilkudniowe zaległości, ale wszystko przeczytałam, ale chyba nie zdołam odpisać na wszystko. Niestety we wtorek wylądowałam w szpitalu z bólami brzuszka, po biegunce i wymiotach. przyjęli mnie na obserwację i tak dopiero dzisiaj wyszłam. najprawdopodobniej zjadłam coś niedobrego i mi zaszkodziło. na całe szczęście maleństwa mają się dobrze, rosną niesamowicie szybko. jedno ma juz 2000g a drugie 1700g.
teraz już trzeba bacznie pilnować siebie i dbać o swoje maleństwa.
NOWY DZIEŃ - NOWY WĄTEK

ZAPRASZAM :)))
Ja dziś też nie mogę spać.

Udanych zakupów - troszkę Ci zazdroszczę, bo to super sprawa tak oglądać, wybierać i kupować. Ja już wszystko mam więc tylko oglądać mogę.

Miłego dnia :)
u mnie dzisiaj tez ze spaniem tragedia:( od 2 już nie śpię:( ciśnienie mam podwyższone od wczoraj może to dlatego:( sama nie wiem:(
ale za to dzisiaj będzie fajny dzień bo jadę odebrać od forumki zamówione ubranka i jedziemy z mężem po wyprawkę:) muszę kupić prawie wszystko wiec pewnie cały dzień nam zejdzie... ale na pewno będzie miło tak wybierać:)
Dobranoc dziewczyny. Idę męczyć łózko, bo ze spaniem u mnie tragedia.
Nataluś serce się kraja jak się czyta co piszesz i jak. Wiem, że z Maksiem będzie dobrze, oni tam sobie radzą z naprawdę ciezkimi przypadkami u noworodków. Wiem, bo kilka lat temu moją siostrzenicę z obrzekiem mózgu po narodzinach leczyli. Teraz ma 10 lat i jest z nią wszytsko w porządku. Tylko Ciebie mi teraz szkoda... Trzymaj się Natalia!
Natalus dużo siłi cierpliwosci. To,że mały ma rureczki to dobrze, one pomagaja mu stanąć na nogi :) Badź dzielna i silna:*

Nie, nie, nie...zle mnie zrozumiałyscie Kobitki. Ja tylko ze swojej niewiedzy zapytałam czy taki prezent meżowi-niemężowi się daje. Jestem w tym temacie niedoinformowana, wiec ot tak zapytałam a Wy mnoie tu strofujecie ;) Tez uwazam,ze noszenie dzidzi przez 9 m-cy i w zwiazku z tym zwiazane niedogodnosci oraz wysilek przy porodzie oraz dzidzia to wystarczający prezent dla tatusia. Ale nie chciałam wyjść na sknerę jak coś.... Tez nie zamierzałam robić mu prezentów;> To facet jest od tego by rozpieszczać swoją kobietkę :D

Fajny pomysł z tymi prezentacjami. Jakodchodzilam ze szkoly-z pracy to moi wychowankowie zrobili mi taką pamiątkę ze wzruszającym podkladem muzycznym i na koncu byl wierszyk- z mega ilością błędów ortograficznych ;) ale przyznam,że bardzo sie wzruszyłam otrzymując taki prezent. Super pamiątka:)

Także dobrze pamiętałam,że do zasiłku będzie sie liczył dochód z 2008r :D ach jednak skleroza jest,ale niepostępująca ;)
kurka, teraz Ci nie napiszę bo nie pamiętam a sprawdzić nie mogę bo mamy nowego kompa i tu jeszcze nie mam tego programu :/ ale az takie trudne to nie było...
a jak tam muzykę wstawić?
Iza prezentacja w najzwyklejszym P O W E R P O I N C I E musialam tak napisac bo normalnie wyswietlało mi sie blokada antyspamowa :)
mój dał mi prezent ze sporym opóźnieniem, bo teściowa się go zapytała po jakimś czasie co mi dał. dopiero wtedy sie zorientował, że jest taki zwyczaj.
my będziemy mieć rocznicę we wrześniu. 7-ą już.

dziewczyny a w jakim programie robicie te prezentacje? Mój w czerwcu ma 30 urodziny i wypadałoby dać cos ciekawego a z kasą lipa.

Nataluś trzymaj się ciepło. strasznie mi Ciebie szkoda :-( Maksio da sobie radę. Potrzebuje tylko trochę czasu. Ściskam mocno!
u nas tez mozna sobie taki pokoj wynajac...zobaczymy moze sie skusze
na razie mam swoja polozna za ktora oczywiscie musze zabulic...2 razy tyle niz dwa lata temu jak rodzilam Miske :(
Nataluś trzymaj się. Może być już tylko lepiej. Mój mąż jeszcze przed ciążą walczył, że chce być przy porodzie i koniec. Teraz w końcu się zgodziłam. No i wyszukał, że u nas w szpitalu można wynająć pokój taki osobny, że leży się tam tylko z dzieciątkiem i mąż może tam spać no i mój mąż zdecydował, że absolutnie ten pokój bierze i będziemy cały czas razem.
Natalus...wszystko bedzie dobrze...juz niedlugo bedziesz miala Maksia w domciu :)

my w tym roku bedziemy iec 4 rocznice slubu ale my nie robimy sobie prezentow tylko zawsze wychodzimy sobie gdzies na jakas wypasiona kolacyjke do wypasionej knajpki, tak samo robimy w walentynki

a co do prezentow na urodziny dziecka...jakies takie to naciagane jest...kobiecie to jeszcze rozumiem ale facetowi??
moj Malz wparowal do szpitala z ogromnym bukietem moich ulubionych kwiatow i z misiem z kolekcji, ktora uwielbiam :)
a i tak najwazniejsze bylo to, ze byl ze mna przy porodzie zanim mnie zabrali na ciecie i ze codziennie do mnie przychodzil do szpitala
co do prezentów.. że tak powiem, za poród, to nic nie będę kupowała swojemu.. tym bardziej, że nie chce ze mną rodzić:P Za to bardzo chętnie bym dostała od niego podarunek, wątpię jednak żeby na to wpadł :p
Nataluś,
wszystko będzie dobrze - zobaczysz, za kilka dni nie będziecie pamiętać tych trudnych dni, a Ty już będziesz w domku z Maksiem ;-)
Wszystkie jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki !!!
Jeżeli chodzi o zasiłek rodzinny i dodatki to do końca października tego roku liczą się dochody za 2008 r. Należy wyciągnąć odpowiednie zaświadczenie o dochodach z Urzędu Skarbowego nasze i ojca dziecka. Dochody dzielimy przez tyle osób ile aktualnie jest w rodzinie tj 3, 4 ,5..
O zasiłek i dodatek za urodzenie się dziecka tzw drugie becikowe, można się ubiegać już po urodzeniu dziecka. Nasz dochód można uznać za utracony dopiero od następnego miesiąca od przejścia na urlop wychowawczy. od listopada br będą obowiązywać dochody za 2009 r.
Kryterium na dzień dzisiejszy wynosi 504 zł. Zasiłek rodzinny 64 zł, dodatek za urodzenie 1000 zł jednorazowo, wychowawczy 400,00 zł.

Ja też zjadam duże ilości Renni - ta zgaga to prawdziwa masakra.

Do szpitala jestem spakowana od dawna, a torba z rzeczami dla dzieci też już czeka :))))

Wizyty u lekarza przez całą ciąże min. co 3 tygodnie, a teraz będą już co tydzień.

Moje Maluszki strasznie się rozpychają, co chwilkę gdzieś coś wystaje. Zastanawiam się tylko co to: może łokieć, kolanko. stópka.... W jednej chwili czuję je pod żebrami, a za raz potem u dołu.

Jeżeli chodzi o prezent to mój mąż ma bzika na punkcie zegarków. Dostał 2 lata temu pod choinkę, bo stary się popsuł po kilku latach użytkowania.

Przed chwilką wyjęłam z piekarnika pyszną kokosankę - może ktoś ma ochotę ;)

Nataluś, może być tylko i wyłącznie dobrze. Sama się już niedługo na pewno o tym przekonasz mając maluszka w ramionach. Buziaczki
Natalus - głowa do góry. Zobaczysz, że z każdym kolejnym dniem Maksio będzie się lepiej czuł.
Nataluś fajnie, że jesteś już w domku z rodzinką. Super, że mogłaś zobaczyć synka i wierzę, że lada dzień będziesz mogła go przytulić. Wiem, że to ciężkie chwile, ale trzymaj się Malutki ciebie potrzebuje. Jesteśmy z Wami.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry