Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okruszku jak dobrze, że jesteś już w domku! Teraz leż z nogami do góry a mężuś niech się zajmuje pakowaniem, przeprowadzką itd :))

Zrobiłam dzisiaj zakupy w aptece dla siebie i dzidziusia i przezyłam szok bo miałam do zapłaty 160zł - masakra ile to wszystko kosztuje :(
No ale już niewiele mi zostało do kupienia. Oprócz wózka (który pewnie kupimy na początku czerwca) to potrzebuje jakis kocyk, bodziaki z krótkim rękawkiem, z 2 pary skarpetek, krem z blokerem i spirytus hehehe
Chociaż pewnie w praniu wyjdzie co jeszcze jest potrzebne.
u mnie młody pcha się do przodu brzucha, jakby chciał wyjść przez pępek, taka góra się tworzy, muszę chyba w końcu sfotografować :)
z Patrycją jak byłam w ciaży to raczej na boki się rozciągała.
Hej:)
Ja tak na chwilkę jutro troszkę dłużej. Mnie neistety nie odpuszczają bóle zębów pomimo ze juz tyle pieniędzy zostawiłam w gabinecie :( Najgorzej jak boli ząb który nie ma dziury :( Och te zęby...
Aniouka cieszę się że komory ok.
Okruuszku wkońcu jestes :) Pilnuj się i dbaj o siebie i o Anie :)
Magda81 z tym zakażeniem ciążowym nei chciałam Cię nastraszyć, ale ostrzec... Wybacz jesli to tak odebrałaś :( Mam nadzieję, że uczulenie ustąpiło.

Uciekam, oby ból zęba mnie nie dopadł znów bo zwariuję ....
no tak, cukrzycy mają swoją insulinę. Na pewno ciężko dietą ten cukier regulować, a najgorsze jest to że owoce, które są zdrowe mają w sobie tyle cukru.
Okruszku bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze skończyło i już możesz sobie leżakować w domku. Moja mała też się strasznie rozpycha, normalnie brzuch mi zniekształca. Kopie bardzo po pęcherzu, albo po żebrach. Dla urozmaicenia od czasu do czasu w boki. Do tego się strasznie wypina, jak nie pupę to główkę, czasami muszę usiąść, bo mam wrażenie, że mi brzuch pęknie. Mam za mało skóry :) Mój mąż jak jest, to puka w brzuszek i mała mu oddaje, a on się cieszy, że nasza córeczka jest kontaktowa.
tak wiem że cukrzycy mają o wiele wyższy cukier ale oni biorą tabletkę lub insulinę i nie odpowiadają za zdrowie maluszka w brzuszku...
ja na razie mam regulować cukier dietą ale mam często za wysoki:(
A jeszcze chciałabym Wam napisać, że właśnie rozmawiałam z kumpelką, która w sobotę rodziła w Wojewódzkim. Ogólnie jest pod wrażeniem personelu, mówiła,że było super, miała do dyspozycji dwie praktykantki położne, które ją monitorowały, pomagały ćwiczyć, spełniały zachcianki i zagadywały, poród odbierał ordynator- wrażenia też bardzo dobre, była informowana o wszystkim co jej robią. Dostała bez problemu ZZO na życzenie, teraz pomagają jej przystawiać do piersi malutką. Więc ogólnie jest zachwycona personelem, brzmi to bardzo pokrzepiająco.
przechlapane macie z tymi migrenami. Mnie tak głowa bolała z 2 tygodnie w okolicach Bożego Narodzenia, ale minęło i nie wraca na szczęście.

inka.ja moja babcia ma cukrzyce, czasem jak zje coś co nie trzeba to jej skacze poziom powyżej 300.
Dzięki za słowa pocieszenia,
Ja niestety superwoman nie jestem:( Pamiętam co działo się jak Zuza była malutka, poprostu mdlałam i wszystko zostawało na głowie męża albo mamy. Dlatego też zrezygnowałam szybciej z karmienia piersią ,żeby móc przyjmować tryptany dzięki którym mogę w miarę normalnie żyć. Magnez oczywiście biorę , na początku nawet przynosił efekty, ale potem bóle powróciły, zawsze najgorsze mam na wiosnę.
Dobra, już Wam nie smęcę, życzę miłego wieczorka i spokojnych snów.
okruszku super że już wszystko ok:)
ja też migrenę mam od czasów szkoły średniej:( i teraz w ciąży są TAKIE dni ale zdecydowanie mniej niż wcześniej:) też biorę magnez:) i pije mniej kawy a teraz już w ogóle jej nie pije:)
niestety cukier daje mi się nadal we znaki:( dzisiaj 140:( już nie wiem co mam jeść:(
trzymajcie się zdrowo brzuszki:)
ja tak naprawdę dopiero zaczynam się cieszyć r******i małej,bo teraz już z pewnością odczuwam je intensywnie :) Na pewno czuję albo nóżki albo rączki, bo takie malutkie :D:D:D

bóle migrenowe trzymają się mnie od liceum, w ciąży to już masakra, bo nie mogę brać silnych tabletek tylko jakieś śmieszne apapy. Ale kiedyś, w pierwszych częściach pisałyście o magnezie, żeby brać codziennie. Ja zaczęłam brać od jakiegoś 4-5 miesiąca i nie wiem w jaki sposób, ale bóle głowy praktycznie całkowicie mi przeszły. Do dziś biorę codziennie witaminkę i magnez i jest ok. Zdarza się, że wezmę tabletkę, ale z dwa razy w miesiącu, a nie co drugi dzień
aha... dziewczęta, Wam i Waszym maleństwom życzę jak najwięcej zdrówka, bo teraz sama wiem że w ciąży wszystko jest mozliwe :/
współczuję migren. niestety od wielu lat sama sie z nimi zmagam więc wiem co to za ból.
przy dziecku jest inaczej. nie mysli sie wówczas o sobie. to tak z automatu przychodzi. pamietam raz jak młody był malutki jeszcze, strasznie źle się czułam, ale wiadomo, że wszystko koło niego robiłam. dopiero gdzieś w środku nocy zmierzyłam temp i okazało się, że mam 40stopni. Matki to dziwne stworzenia ;-) superwoman czy cus hehe

Okruszku super, że sytuacja opanowana :-) wypoczywaj dużo!
dzięki dziewczęta :*

ps czy Wasze maleństwa tez mają coraz mniej miejsca i rozpychają się po bokach i brzuch wam lata jak szalony a nad pępkiem małe stópki czuć?? :D
Witamy Okruszku!,
Ja dzisiaj też wracam do świata żywych po 3dniowej migrenie. Dzisiaj byłam u lekarza sprawdzić czy z dzieckiem ok. Alicja waży 1650gr i chyba wszystko w porządku. Martwię się ,ze te napady migreny kiedy 3dni wymiotuję i prawie nic nie jem źle wpływają na dziecko.
Jakoś mnie to strasznie dołuje, życie z migreną jest cieżkie, wiem,że nie skończy się to wraz z ciążą i przy małym dziecku migreny nadal będą atakować:(
"Widać nasze czerwcóweczki szybką wychodzą z opresji :)"

i niech tak zostanie:) cieszę sie, że Okruszek już w domu, a Aniouka zadowolona z wyników badań.
za 2 dni mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że też wszystko ok.
dzisiaj zrobiłam sobie prezent - kupiłam poduszkę kojec. najpierw uważałam, że nie jet mi potrzebna i szkoda kasy, ale dzisiaj zmieniłam zdanie. na razie fajnie się leży, ale zobaczę jak to będzie w nocy, zwł. przy przekręcaniu się z boku na bok:)))
okruszku, super, że już jesteś :)) Oszczędzaj się i wytrzymaj jeszcze te kilka tygodni. Buziaczki
Witaj :) Cieszymy się, że jednak wszystko w miarę ok :)
Widać nasze czerwcóweczki szybką wychodzą z opresji :)
okruszek fajnie że już jesteś w domku :) to leż teraz grzecznie chociaż do 38 tygodnia :)
cześć okruszek!!
Fajnie, że masz taki humor! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry