Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jeszcze chciałabym Wam napisać, że właśnie rozmawiałam z kumpelką, która w sobotę rodziła w Wojewódzkim. Ogólnie jest pod wrażeniem personelu, mówiła,że było super, miała do dyspozycji dwie praktykantki położne, które ją monitorowały, pomagały ćwiczyć, spełniały zachcianki i zagadywały, poród odbierał ordynator- wrażenia też bardzo dobre, była informowana o wszystkim co jej robią. Dostała bez problemu ZZO na życzenie, teraz pomagają jej przystawiać do piersi malutką. Więc ogólnie jest zachwycona personelem, brzmi to bardzo pokrzepiająco.
tak wiem że cukrzycy mają o wiele wyższy cukier ale oni biorą tabletkę lub insulinę i nie odpowiadają za zdrowie maluszka w brzuszku...
ja na razie mam regulować cukier dietą ale mam często za wysoki:(
Okruszku bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze skończyło i już możesz sobie leżakować w domku. Moja mała też się strasznie rozpycha, normalnie brzuch mi zniekształca. Kopie bardzo po pęcherzu, albo po żebrach. Dla urozmaicenia od czasu do czasu w boki. Do tego się strasznie wypina, jak nie pupę to główkę, czasami muszę usiąść, bo mam wrażenie, że mi brzuch pęknie. Mam za mało skóry :) Mój mąż jak jest, to puka w brzuszek i mała mu oddaje, a on się cieszy, że nasza córeczka jest kontaktowa.
no tak, cukrzycy mają swoją insulinę. Na pewno ciężko dietą ten cukier regulować, a najgorsze jest to że owoce, które są zdrowe mają w sobie tyle cukru.
Hej:)
Ja tak na chwilkę jutro troszkę dłużej. Mnie neistety nie odpuszczają bóle zębów pomimo ze juz tyle pieniędzy zostawiłam w gabinecie :( Najgorzej jak boli ząb który nie ma dziury :( Och te zęby...
Aniouka cieszę się że komory ok.
Okruuszku wkońcu jestes :) Pilnuj się i dbaj o siebie i o Anie :)
Magda81 z tym zakażeniem ciążowym nei chciałam Cię nastraszyć, ale ostrzec... Wybacz jesli to tak odebrałaś :( Mam nadzieję, że uczulenie ustąpiło.

Uciekam, oby ból zęba mnie nie dopadł znów bo zwariuję ....
u mnie młody pcha się do przodu brzucha, jakby chciał wyjść przez pępek, taka góra się tworzy, muszę chyba w końcu sfotografować :)
z Patrycją jak byłam w ciaży to raczej na boki się rozciągała.
Okruszku jak dobrze, że jesteś już w domku! Teraz leż z nogami do góry a mężuś niech się zajmuje pakowaniem, przeprowadzką itd :))

Zrobiłam dzisiaj zakupy w aptece dla siebie i dzidziusia i przezyłam szok bo miałam do zapłaty 160zł - masakra ile to wszystko kosztuje :(
No ale już niewiele mi zostało do kupienia. Oprócz wózka (który pewnie kupimy na początku czerwca) to potrzebuje jakis kocyk, bodziaki z krótkim rękawkiem, z 2 pary skarpetek, krem z blokerem i spirytus hehehe
Chociaż pewnie w praniu wyjdzie co jeszcze jest potrzebne.
Mi brzuch faluje, że aż strach. Dzidzia często siedzi z prawej strony, bo mam po prawej wieeeelkie wybrzuszenie. A czasami wychodzą małe twarde wybrzuszenia - to pewnie rączki albo nóżki. Kopie głównie po pęcherzu. Jeszcze do niedawna się cieszyłam z każdego ruchu, ale teraz coraz częsciej jest to po prostu nieprzyjemne i boli.
Ja ostatnio nakupowałam bodziaczków z krótkim rękawkiem właśnie. Dobry materiał i różne kolorki mają w Tesco w tej kolekcji F&F. Pakowane po 3 lub 5. Niektóre ciuszki są w promocji, ale i tak ceny przystępne. Boże, przypomniałam sobie jakie to malutkie wszystko! :D
Liwia też głównie siedzi po prawej stronie wystawiając pupcie hihi Dzisiaj ma spokojniejszy dzień, ale jak się rozkręci to smiesznie wygląda jak brzuch lata mi na wszystkie strony:)
Mammamia właśnie słyszałam o tesco , ale jakos trudno mi było w to uwierzyć. Musze sie tam wybrać na zakupy.
Okruszku, ciesze sie ze znowu jestes z nami! Pamiętaj żeby nie pomagać w przeprowadzce, bo jak sie dowiem......!
Tescowe ciuszki bardzo mi sie podobają, dziś wstawiłam kolejną pralkę z ciuszkami i stwierdziłam że brakuje mi jeszcze body z długim rękawkiem.
Dziewczyny, do szpitala biorę same pajacyki, czy pod mam zakładać body z krótkim czy długim rękawkiem?
Co do magnezu to mi też pomaga na bóle migrenowe, biore od 3 miesiąca i na razie, odpukać, jest ok :)
Miłego słonecznego dnia Mamuśki!
Magda81,
A mogłabyś napisać co kupowałaś z apteki, ja właśnie zamierzam zrobić takie solidne aptekowe zakupy i może jeszcze o czymś sobie przypomnę.narazie mam na liscie
-gaziki 5x5cm
-sól fizjologiczna
-Tantum Rosa
-lewatywa
-Oilatum
-wkładki poporodowe
3oko myślę, że z krótkim, bo zapewne wszpitalu będzie gorąco.
Dziewczyny jesli tylko będzie taka możliwość korzystajcie ze szpitalnych ciuszków. Pepuszki smarują tym fioletowym /gencjana?/ i to naprawdę bardzo brudzi ubranka. szkoda poniszczyc. no chyba, że szpital nie daje ubranek.
Kolejna sprawa jest taka, że dzieciątko trzeba co chwila rozbierać, a bo to pediatra przyjdzie, albo kapanie, pępki itd. Jak rodziłam na Zaspie 6lat temu, to dzieciaczki ubrane były w kaftaniki i zawiniete w rozki-kocyki. bardzo wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba co chwila dziecka rozbierać i ubierać. wiem, że teraz na Zaspie jest tak samo.
Moje starsze dziecie mnie zaraziło, buuu. gardło mnie nawala :-(
Witam Dziewczyny. A ja się przeziębiłam. Katar mam i gardło mnie boli. Chyba będę musiała się wybrać do lekarza, żeby nie złapać czegoś gorszego. :( Zakładam nowy wątek, bo ten już długi.
*iza* masz jakiś swój sposób na rwę kulszową? Może jest jakaś babcina metoda na to cholerstwo?

Wczoraj wieczorem tak mnie rwało, że miałam ochotę odgryźć sobie nogę, myślałam że nie wytrzymam! I znowu żarłam apap (w ciągu nocy aż 3 tab.), ale nie mogłam wytrzymać. W dzień nie jest tak źle. Najgorzej jak chodzę i w nocy.
Dla siebie położna poleciła nam zabrać do szpitala ręczniki papierowe do osuszania krocza, bo ręcznik bedzie nam się za szybko brudził i bedzie na nim pełno zarazków, wiec wygodniej i bezpieczniej wycierać się tam ręcznikiem papierowym.

Wczoraj w SR mieliśmy o pielęgnacji kikuta pępowinowego. Babka kazała to ćwiczyć facetom (na lalce) i dzięki temu u nas już zostało postanowione, że ten moment bedzie należał do taty ;) To bedzie taty chwila z pępkiem. A jeszcze wkręce tate do kąpania :))))
Kurcze, ja już nie bardzo pamiętam jak kikuta pielęgnować..
Aniuko kupiłam to co masz na liście + sudocrem, maśc Bepanten (bo mozna zarówno stosować na kłopoty z sutkami jak i może byc dla dzidziusia)
Nie kupiłam jeszcze spirytusu - bo a aptekach jest 70% a połozna radziła 97% - więc musze się wybrać do monopolowego hihi
U nas na sr faceci kąpali lalki + uczyli się pielęgnacji kikuta. I też mam plan aby tak zostało po porodzie - to będą czynności tatusia :)
W Wojewódzkim ten kikut jest jak dla mnie strasznie długi ok 5cm - ale wiemy już jak z nim postępować i mam nadzieje, że damy rade.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry