Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aniouko bardzo się cieszę, że z Twoim maluszkiem wszystko dobrze. Wiedziała, że tak będzie. Mnie boli kręgosłup :( coraz gorzej. Ja zamówiłam sobie spodnie i tunikę z allegro. Jestem bardzo zadowolona. Miłego dnia mamuśki.
dzięki dziewczyny. Wyszłam zaryczana dziś od lekarza (ze szczęścia). Spodziewałam się, że albo będzie stało w miejscu, albo jeszcze się bardziej poszerzy. Teraz już o wiele spokojniej będę wyczekiwać urodzin naszej córci
tak Aniouka. troche poniżej 10. Jasne, że to ogromny sukces. Pamiętasz jak pisalam o blixniakach mojej kumpeli? dopiero po porodzie lekarze zauważyli, że komory sa ponad normę. oba chłopaki zdrowe jak ryby. taki urok. Bywa i tak. Najważniejsze, ze tak mocno się zmniejszyła! superowo hehe
Ale super że z maleństwem wszystko ok:)
dbajmy o siebie i będzie super:) chociaż ja już uważam na to co jem a wczoraj cukru 160 po kolacji:( czyli dwie kanapki z serem bez masła...
już nie wiem co jeść..:( ale i tak mogę jeść nawet te potrawy których nie lubię byle tylko mała była zdrowa:)
miłego dnia:)
ja dzisiaj uszyje sobie sukienkę:) bo już nie mam w czym chodzić:(
Iza, u Was komora zmniejszyła się prawie do 10mm, prawda? Bo u mnie z 17,1 do 13,5mm, ale dla mnie to i tak ogromny sukces
dzięki :)))
a my z małżem jesteśmy rakami, oboje jesteśmy bardzo różni. Zgadza się, że mąż jest marzycielem, ja raczej twardo stąpam. Mąż jest rozrzutny, ja ciułam każdą kasę, on: siła spokoju, a ja jestem panikarą i nerwusem. Nie obrażamy się, gdy sie nas skrytykuje. Nie zgadza się, że raki mają problemy w nawiązywaniu kontaktów. Nas to nie dotyczy hehe
Aniouka super!!!!! Wiedziałam, że tak będzie ;-)

Ja też się szczepiłam na grypę gdy jeszcze nie wiedziałam o ciązy. dodatkowo brałam leki na żoładek, ibupromy, papierochy ale dzięki Bogu malutka jest zdrowa :-)
mnie równiez dopadła rwa kulszowa. w pierwszej ciąży przypętała się już w 7m-cu a teraz miałam nadzieję, że mnie ominie. niestety :-( do tego jestem tak zmęczona, że mogłabym ciągle spać. najprawdopodobniej za równy m-c Pola pojawi się na świecie więc już z górki. oby jak najszybciej zleciało. ehhh
Aniouka, bardzo się ciesze! teraz będziesz bardziej spokojna o dzidzie :)

Co do znaku zodiaku Blizniat, to moj tata jest - olewa totalnie wszystko, za to ja - jestem dwulicowym blizniakiem :) fajny znak hehe
cześć brzuchalki
wróciłam właśnie od lekarza. Szerokość komory mózg. zmniejszyła się prawie o 4 mm!!!! Piękniejszego prezentu nie mogłam otrzymać :)
Daria,
ja prześwietlenia nie miałam, choć myślę, że zęba nie jest inwazyjne jak np. płuc lub jeszcze czegoś innego. Moja kumpela w dzieciństwie mała złamane skomplikowanie biodro i podczas pobytu w szpitalu miała chyba ponad 10 prześwietleń. Dziś nie mają z mężem dzieci i już wiele badań miała i nawet lekarze podejrzewają, że takie prześwietlenia przy okazji biodra też narządów rodnych, mogły mieć wpływ na płodność w dorosłym życiu.

A przy okazji, jeśli już o tym mówimy, zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży, byłam na weselu jednej z przyjaciółek, a potem od razu tydzień w delegacji - na szkoleniach dla kontrahentów (a co wieczór co by nie było nudno moja firma organizowała bankiet z piciem alkoholu dla kontrahentów).
Choć standardowo nie pije prawie wcale, to na tym weselu i wyjeździe przez 6 dni ciągła impreza i picie. Starałam się oszczędzać i nie pić za dużo, ale prawie wcale nie spałam i padałam już na twarz. Gdy wróciłam do domu i zobaczyłam w kalendarzu, że okres zaczął mi się spóźniać, pomyślałam, że to szok organizmu na brak snu i dużo alkoholu. A potem teścik i 2 kreseczki..........
Też się bałam, że zaszkodzi dziecku. Odpuściłam dopiero po badaniu przezierności karkowej, gdy okazało się, że wszystko z Małą jest o.k.

Aha, dodatkowo jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży - jakieś 3 tyg. wcześniej, miałam szczepionkę na grypę.
A co do tych znaków zodiaku, całe szczęście, że te charakterystyki nigdy nie pasują idealnie ;)
Pracuje? Chyba już nie. Ja jestem na zwolnieniu od lutego (od 6 m-ca).
Wczoraj już nie mogłam wytrzymać z tą nogą i zeżarłam apap, ale dzięki temu spałam całą noc!!!!! Było cudownie! Jak to niewiele czasami brakuje człowiekowi do szczęścia!
niestety nie...nad czym strasznie ubolewam

mnie jakaś grypa żołądkowa chyba dopada...masakrycznie się czuję dzisiaj
idę wywiesić pranie i położę się chyba bo umrę
Nie zaglądałam w weekend, wyciągnęłam puzzle 1000 kawałków w sobotę i w niedzielę skończyłam układać :) Aż mi się w oczach mieniło :)

Ja to bym wolała nawet, zeby mnie na środku sklepu złapało i poszło szybko z rozpakowywaniem. Ostatnio wcale jednak tak nie było, tylko trwało, trwało i trwało...

Mój ojciec i mąż są spod bliźniąt i różnią się zachowaniem i sposobem bycia w 100%

inka.ja dobrze, że szpital Cie ominął :) w domku na pewno lepiej :)

Czy ktos jeszcze pracuje normalnie?
Dziendoberek brzuchatki :) Ale tu z rana cicho.
Ja dzisiaj przespałam całą noc - normalnie szok hihi
Miłego dzionka
ja też nie boję się porodu, a przynajmniej na razie. Czekam z niecierpliwością na chwilę, kiedy będę wiedziała, czy z córcią wszystko w porządku
jutro idę na usg sprawdzić co z główką małej
Ja podobnie jak Daria, bardziej bałam się w pierwszym trymestrze. Pozniej miałam lęki w marcu, że jeszcze nic nie mamy dla małej a ten czas tak szybko leci. Teraz mamy juz prawie większość i jestem spokojna. Jakoś nie boję się porodu - musze dać rade. Bardziej zastanawiam się jak to będzie jak wrócimy z małą do domku i co dalej ... całe zycie sie zmieni ... ale tak długo na to czekaliśmy, że nie możemy już się doczekać. Damy rade :P
Na bolące pachwiny można brać magnez. Położna mi poradziła, bo też mnie bolały i faktycznie pomaga. Dobranoc brzuchatki.
A mi się właśnie ostatnio inaczej zrobiło, z niepokoju przeszłam w radość. Pierwszy trymestr najbardziej się bałam, bo miałam poważny problem z pęcherzem i gin zapisała mi furagin. Potem przeszłam do innej gin i ta znowu się tym furaginem zaniepokoiła. Dodatkowo okazało się, że przez tą pierwszą gin minął mi termin na badanie przezierności karkowej. A na dokładkę mniej więcej w tym samym czasie poroniła kuzynka męża a koleżance płód obumarł i miała zabieg usunięcia, były w 2-3 miesiącu. I jeszcze wkręcałam sobie, że mogłam mieć RTG zęba jak już byłam w ciąży a o tym nie wiedziałam i uchlałam się na panieńskim też nie wiedząc czy jestem w ciąży. I przez to wszystko stresowałam się jak dzika czy z dzidzią wszystko ok.
Teraz już tylko czekam na chwilę kiedy ją/jego zobaczę :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry