Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
Cały dzień mimo pięknej pogody przesiedziałam dziś w domu.
Jakoś tak słabiej się czułam fizycznie po wczorajszym spacerze. Dodatkowo boli mnie dzisiaj lewe ucho i dziąsło, bo wyżyna mi sie ósemka i to po tej samej, lewej stronie.
Psychicznie też jakoś tak słabo.
Smutny mimo, że słoneczny i dość ciepły ten dzień, a w telewizji uroczystości pogrzebowe ..... eeehhhh....

Jakaś jestem ostatnio albo zaniepokojona albo zdenerwowana na wszystko.
Dziwne, bo nie wiem skąd to - jakoś wcześniej tego nie miałam lub nie zauważałam. Chyba jakoś bierze mnie stres - obawa, co to będzie, jak to wszystko pójdzie. poród itd. i w ogóle .....
Jakoś ta radość mi się w niepokój zmieniła.....
Mam nadzieję, że mi przejdzie w miarę szybko, no i że to ucho bolące mi przejdzie. Na noc włożę do niego wacik z olejkiem kamforowym.

Kolorowych snów Brzuszki !
Na wapno trzeba w ciąży uważać, może zdażyć się uczulenie na wapno.

Wczoraj trochę mniej bolała mnie noga i wybraliśmy się na spacer, ale już cięzko było mi dojść do domu i znowu cały wieczór i noc się męczyłam. Ten tydzień przeznaczam asolututnie na leżenie, chociaż jak bedzie ładnie to bedzie mi wyjątkowo trudno usiedzieć w domu :(
Biore eutyrox, witaminy i żelazo. W domku miałam tylko wapno wazne do 2009r więc nie wziełam a i nie chciało nam się szukać czynnej apteki. Jutro się wybiore i coś kupie.
Mimii nastraszyłaś mnie tym zatruciem ciążowym :( Czytałam teraz troche o tym i myśle, że to raczej nie to. Mam nadzije, że jutro jak wypije wapno to mi przejdzie. A jak nie to w czwartek mam wizyte u swojego ginka i mam nadzieje, że on mi coś poradzi.

Byliśmy dzisiaj na 2h spacerku - ostatnio za wiele nie chodziłam i czuje w pachwinach ten spacer :(
Troche poodpoczywam i mam nadzieje, że mi przejdzie.
Paracetamol możesz wziąć.może choć troszkę pomoże
Magda81, jesli bierzesz coś co rozrzedza krew to wapna nie wolno, ale jesli nie to chyba nie ma przeciwskazań. Zawsze najlepiej spytac lekarza :)
Hej!!!
Wapno jak najbardziej!!!
Ale jak Ci się nie polepszy Madziu to smigaj do lekarza bo czasem w ciazy zakazenie ciazowe uwidacznia sie w postaci uczulenia na brzuszku takze warto sprawdzic. Tak slyszalam. Ja walcze z uczuleniami cala ciaze prawie wiec wiem jakie wkurzające, al ejak pojdziesz i dowiesz sie ze to zwykle ucuzlenie np od dlugosci czasu stosowania np kremu na rozstepy czy cos to si euspokoisz. A do dermatologa jak zadzwonilam przyjeli mnie bez zadnego ale z marszu takze spokojnie, nie panikuj ale jak sie juz zaniepokoisz to poprostu idz na kontrolę:)

Ale dzis pięknie:)

Ja nadal walcze z bólem zęba, masaka jakas i najgorsze ze nic nie mozna wziac na ten ból tylko trza tak cierpiec :(
jak najbardziej wskazane.ja od miesiąca mam prikaz picia 3xdziennie wapna.
oby szybko zeszło
Na brzuszku poniżej pępka wyszło mi jakieś uczulenie, które strasznie swędzi. Trwa to od kilu dni. Myslicie, że mogę wypić wapno?
dziękuję:) ja jestem już w domku:) na szczęście nie było potrzeby zostania w szpitalu ale dalej muszę trzymać dietę i wszystko zapisywać i po posiłkach mierzyć cukier:( ale i tak się cieszę, że nie musiałam zostać w tym szpitalu:)
mnie też czasami tak boli podbrzusze ale to zawsze mi przechodzi:) a ostatnio zaczęła mi drętwieć noga:( już niedużo nam zostało:)
miłego dnia:) dzisiaj super pogoda, choć trochę wieje ale i tak jest fajnie:)
inka.ja trzymamy kciuki
od wczoraj boli mnie podbrzusze po lewej stronie i ciężko mi się chodzi. Nie wiem, czy coś mi jest czy po prostu mała się tak ułożyła i najwidoczniej jest jej wygodnie :>
ja dzisiaj na kontrole do szpitala... mam nadzieję że mnie nie zatrzymają:)
Ja jestem raczek i mam też urodzić córeczkę raczka. Opis do mnie nie pasuje, raczej jestem osobą żywiołową, wszędzie mnie "jest pełno" i tak też było w dzieciństwie. Ja jeżdżę na zajęcia i dodatkowo w czerwcu mam mieć obronę magisterki. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie :) Dobranoc brzuchatki.
a ja jestem byk i z tego co pamiętam byłam zupełnie innym dzieckiem ;) Choć "artystką" jestem od urodzenia :D
A jednego małego bliźniaczka w domu już mam :) I tez mi coś nie pasuje, moja córka jest taka porzadna i poukładana, że az mnie to czasem wkurza no i ruchliwa to to ona nigdy nie była, ale jaka to ulga dla rodziców! ;)
Nataluś mnie nie współczuj:) za nic nie chciałabym rodzić inaczej niż naturalnie no i ta niewiadoma jest urocza;) Poprzednio w ciąży jeżdziłam jeszce na studia i wtedy rzeczywiście balam się, że mi na zajęciach wody odejda itd. Nie odeszły w ogóle, ale teraz siedzę w domku i jak się coś zdarzy to już spokojnie dam sobie radę :D
ja też jestem rak i ma się nam urodzić mały raczek. ciekawe co z tego wyniknie:)
Do mnie opis Strzelca w ogóle nie pasuje. Wszędzie piszą, że Strzelec nie jest domatorem, lubi podróże i ma skłonności do nałogów. To się nie zgadza wcale!
ha! a ja mam brata Raczka i opis w ogóle nie pasuje do niego...

za to pasuje do mnie chociaż jestem Lwem ;) jak byłam mała byłam podobno baaaardzo grzeczna
Hmm... ja będę miała byczka... Nie będzie łatwo:)

A do mam od dzieciaczków raczkowych- ja też jestem rak(28czerwiec) i opis się baaardzo zgadza:) Też taka byłam właśnie za dzieciaczka:)
I raczków (22 czerwiec - 22 lipiec)

To dziwny znak. W dorosłym życiu potrafi być żądnym sławy egoistą. W dzieciństwie bywa zazwyczaj słodki, delikatny, pełen dobrych chęci. Trochę nieśmiały, trochę strachliwy. Lubi się martwić na zapas, ma ogromne problemy ze znalezieniem przyjaciół. A że boi się krytyki, coraz bardziej zamyka się w swojej skorupie i staje się uzależniony od opinii o sobie. Pewnie dlatego najchętniej bawi się sam. Marzy wtedy o dalekich podróżach, o dzielnych rycerzach i zamkniętych w wieży księżniczkach. Twój Rak to prawdziwy kolekcjoner, żeby nie powiedzieć chomik. Zbiera wszystko, co znajduje się na jego drodze. Również stare zepsute samochody, rozprute misie, lalki bez nóg. A że jest pełen sprzeczności, więc trudno do niego dotrzeć. Jeśli rodzina zapewni mu poczucie bezpieczeństwa, będzie w stosunku do niego nastawiona przyjaźnie i serdecznie, Rak z pewnością się otworzy. Jedno jest pewne. Krzykiem i groźbami niczego się u niego nie wskóra.

Dziewczynki
W dzieciństwie czułe, łagodne, wrażliwe i odrobinę płaczliwe. Żyją w cieniu rodzeństwa, nie narzucają się ze swoją przyjaźnią, chętnie pomagają mamom. Trzeba jednak postępować z nimi bardzo delikatnie, by z małych słodkich panienek nie wyrosły złośliwe i rozkrzyczane pannice.

Chłopcy
To typowi domatorzy. Mogą godzinami zajmować się sobą, wymyślać dla siebie najróżniejsze zabawy, a przede wszystkim oddawać się marzeniom. To balsam na rodzicielską duszę. Oczywiście do czasu, gdy się takiego małego Raczka nie skrytykuje. Na jego nastrój ma przecież ogromny wpływ sam Księżyc.

Rada dla rodziców
Twój Rak to także dziecko uparte i trochę obrażalskie. Można dotrzeć do niego tylko sposobem. A sposób jest prosty. Jeśli chce się go przekonać, musi czuć, że rodzice są do niego nastawieni przyjaźnie. Krzykiem i drwiną nic się nie osiągnie. Tylko spokój, cierpliwość i zaufanie przyniosą efekty.
A to dla wcześniejszych byczków:

Charakterystyka znaku: Byk (21 kwietnia – 20 maja)

Twój Byk nie jest może wzorem do naśladowania, ale to dziecko życzliwie nastawiony do innych ludzi. Pielęgnuj tę jego cechę, w przeciwnym razie zwycięstwo odniosą dość przykre dla otoczenia wady: egoizm, nieufność, zazdrość. Będziesz postępować rozsądnie, spokojnie i z humorem - okiełznasz swego Byka, zareagujesz krzykiem - przegrasz nie tylko poszczególne bitwy, ale i całą wojnę. I bądź ostrożna. Twój mały Byk lubi dochodzić do celu okrężną drogą. Przeczeka każdą zawieruchę, a później uderzy z impetem. I byle czym się nie zadowoli. To prawdziwy sybaryta. Uwielbia leniuchowanie, z przyjemnością zagląda do lodówki. Ma wyjątkowo wrażliwe podniebienie, oczywiście tylko na smakołyki. Słabość do objadania się łakociami często prowadzi do kłopotów zdrowotnych, z nadwagą łącznie.

Dziewczynki
Szczęśliwym rodzicom córek warto zwrócić uwagę na to, że ich pociechy mają duszę artysty, są pełne wdzięku i zawsze zadowolone z życia. Bywają także, już od przedszkola, nieustannie zakochane.

Chłopcy
Nie zawsze rozsądnie dobierają sobie przyjaciół i cierpią z tego powodu bardzo. Są rodzinni, uwielbiają robić drobne przyjemności, posiadają niezwykły dar wychodzenia z najtrudniejszych sytuacji.

Rada dla rodziców
W stosunku do małego Byka zupełnie się nie sprawdza system nakazowo-przymusowy. Nie powinien także martwić zbyt powolny refleks małego Byczka. On i tak dojdzie do celu. Pielęgnuj natomiast jego zamiłowanie do staranności i dokładności, bo to prawdziwe skarby.
Czeka nas nie lada wyzwanie ;)
A ta ruchliwość już teraz jest przeze mnie boleśnie odczuwana ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry