Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po porodzie??? o kurcze, tego nie wiedziałam!

Dziś ide na impreze do knajpy do ktorej chodzi Okruszka brat, może się czegoś dowiem!
po porodzie rozstępy mogą wyjść jesli za dużo schudniemy w krótkim czasie, dlatego lepiej nie myslec o dietach cud, tylko pieścić swe ciało jakimś przyjemnym balsamem itp ;)
Dziewczyny chciałam Wam jeszcze uświadomić ,żebyście kremikowały sobie nie tylko brzuszkii biusty, ale też wnętrze ud w okolicy krocza- przynajmniej te z Was ze skłonnościami do rozstępów. Mi w trakcie parcia porobiły się rozstępy właśnie w tych okolicach i wygląda to bardzo nieładnie.
mi nie wylazły ani w ciaży ani po prorodzie...mimo tego, ze waga mi zleciała w ciągu 3 tyg. od porodu do wagi wyjsciowej

mam nadzieję, ze teraz tez tak będzie
O z tymi rozstępami w okolicy krocza to rzeczywiście nie wiedziałam ale przecież od rozciągania rzeczywiście może się zdarzyć.
Ja smaruje się ciągle, ale nie wiem, czy mnie nie dopadną te rozstępy. Patrząc jak mi szybko rośnie brzuch jestem przerażona że lada dzień je ujrzę. No niestety, takie są uroki bycia matką.....

A tej obojętności i braku życzliwości innych ludzi wobec ciężarnych nie skomentuję.
Widzę jaka jestem wykończona w 8 mc jak mam gdzieś jechać i coś załatwiać, lub robić zakupy, a jeszcze kilka tygodni...
Stanie na nogach w kolejce lub autobusie jest koszmarne już teraz, a co będzie za m-c. Pewnie już nie wyjdę z domu.
Aha i nie znoszę jak ktoś używa tego wyświechtanego tekstu, że "ciąża to nie choroba" !!!!!!
no bo to nie choroba ale spore utrudnienie ;)

niech sobie przyczepią taki brzuchol ruszający się a zobaczą jak to przyjemnie
Już wiem czemu tak mnie boli noga - to rwa kulszowa! Ałaaaa! Myślałam, że przejdzie ale minął już tydzień a nic się nie zmieniło :(((
Naczytałam się teraz o tym i może mi nie przejść aż do końca ciąży, bo płód uciska na nerw :(((( O nie!!!!! Ratuuuuuunku!!!!
mój dziadek ma taki duży brzuch, ostatnio jak go widziałam to stwierdziłam że ma większy od mojego! Teraz już wiem czemu mu się nigdzie chodzić nie chce, ja dziś przeszłam się na pocztę i do sklepu i myślałam że się wykończę, juz dawno mnie nie bolał tak kręgosłup.
Daria, jak to rwa kulszowa no to współczuję, słyszałam że to straszny ból.
No mówię Ci, każde wyjście, nawet 100 metrów to wielki problem, aż mi łzy napływają do oczu, ale słyszałam że może być jeszcze gorzej, ludzie czasami leżą i jęczą przez kilka tygodni, dobrze że chodzić mogę chociaż przychodzi mi to z wieeeelkim trudem. Mogłabym brać coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego, ale się boje :(
Daria, ja pare razy już miałam rwe kulszową i znam ten ból, a w ciąży to sobie tego nie wyobrażam....
Moja koleżanka z pracy, jest w tym samym tygodniu co my, też miała rwe w 3 miesiącu to chodziła jedynie na jakieś masaże, wydała majątek, ale widocznie nie można było brać żadnych tabletek.
Mi na rwe pomagało leżenie w gorącejj wodzie w wannie, no ale to chyba odpada w Twoim przypadku.... 3maj sie!
Wyczytałam, że wskazane jest leżenie w gorącej wodzie i leżenie na brzuchu :( nie ma dla mnie ratunku :(((
Ale widzisz tragicznie nie jest, na piłce w SR skakałam ;)
Jolla, różnica jest taka, że twój dziadek ma w swoim bebzonie kartofle i piwo a my mamy coś konkretniejszego ;)
Ja tez mam nadzieję, że żadne kreski mi nie wyskoczą na skórze skoro poprzednio mi się udało:) A uda, brzuch, piersi, łydki, ramiona i w sumie co się da zawsze smaruję, po każdym myciu od lat ;) Taka choroba;p

Tak sobie myślę co tam z okruszkiem się dzieje. Czy leży, czy jednak urodziła...?
Hej!!!
Cały dzien mnie nie bylo na forum, ale to wina mojego zęba. Całą noc nie spałam-CAŁĄ!!!!! Zasnęłam o 7 rano z wycieńczenia. Rano pojechałam do stomatologa i jestem "lżejsza" o 200zł ;> Ale mam nadzieje,że diagnoza padła na właściwego zęba i dzis będzie ok. W pn koniec leczenia kanałaowego jak dobrze pojdzie :) Ale jak zaraz padne dwyra to nie wstane do rana-mam nadzieję!!!!

Mammamia współczuje zajścia w USC, te kwoki sa naprawdę bez serca!!!! Nie rób sobie wyrzutów, bo to że zachowawły sie w stosunku do Twojej mamy to wina wychowania-a raczej jego braku- tych okropnych bab.

Karolinaku ja chodzę do kosmetyczki na ul. Malczewskiego :) Jak chcesz namiary to ci dam. Tam są dwa salony,ale ten mniej ekskluzywny jest lepszy wg. mnie. Ta w tym salonie Thalgo spieprzyla mi brwi masakrycznie. Ta druga z kolei jest swietna jesli chodzi o pedicure -mam nadzieje masaze, pilingi itp stóp, henne brwi i depilacje brwi-bo depiluje woskiem, ale jesli o malowanie paznokci chodzi to talintu nie ma ;>No ale nikt nei jest doskonały :)

Co do rozstępów na wew str ud tez nie slyszałam,ale może to tez cenna uwaga. Póki co pojawiły mi sie nabiodrach, brzuszek jak narazie si :) Trudno jak sie pojawią na brzuszku to nie bedzie końca swiata,oby moj synek był zdrowy :)

Dobrej nocki, ja zmykam lulkać :)

PaPa
Ależ tu cichutko:) Dzień dobry dziewczyny:) Ależ nudy... Siedzę w domku całymi dniami, co by szybciej nie urodzić. Wolę dotrwać do tego piątego:)
Jeszcze tylko 18 dni:) Buziaki
hej, dowiedziałam sie ze Okruszek nie urodziła, ma wypoczywac!
Natalus a ja najprawdopodobniej 2tyg po Tobie :-) chyba, że na następnej wizycie cos sie przyspieszy ale raczej nie.

Dobrze, że Okruszek nadal 2w1. Troche za szybko by było.
miłego dnia
Ja już bym chciała mieć dzidzię na świecie... ale jeszcze tyle wytrzymam! Kurcze, pamiętam jak dziś jak żeśmy się zastanawiali czy zalewać foremkę, potem zalewanie foremki.... potem robienie testu.... potem pierwsze usg w 9 tyg, potem jak się cieszyłam, że wchodzę w II trymestr... jak liczyłam dni do "studniówki"... a za chwilę moje dziecko pójdzie do I klasy ;)
hejka:)
ja sie dzisiaj narobiłam... wszystko posprzątane:) za chwile będzie u mnie moja psiapsióła z 6-tygodniowa córeczką:) wiec się trochę małą naciesze:) z moim cukrem i ciśnieniem już lepiej:) ale muszę sie pilnować choć na szczęście już nie tak rygorystycznie:) widocznie mała przestała mi naciskać na trzustkę:) buziaki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry