Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak najbardziej wskazane.ja od miesiąca mam prikaz picia 3xdziennie wapna.
oby szybko zeszło
Hej!!!
Wapno jak najbardziej!!!
Ale jak Ci się nie polepszy Madziu to smigaj do lekarza bo czasem w ciazy zakazenie ciazowe uwidacznia sie w postaci uczulenia na brzuszku takze warto sprawdzic. Tak slyszalam. Ja walcze z uczuleniami cala ciaze prawie wiec wiem jakie wkurzające, al ejak pojdziesz i dowiesz sie ze to zwykle ucuzlenie np od dlugosci czasu stosowania np kremu na rozstepy czy cos to si euspokoisz. A do dermatologa jak zadzwonilam przyjeli mnie bez zadnego ale z marszu takze spokojnie, nie panikuj ale jak sie juz zaniepokoisz to poprostu idz na kontrolę:)

Ale dzis pięknie:)

Ja nadal walcze z bólem zęba, masaka jakas i najgorsze ze nic nie mozna wziac na ten ból tylko trza tak cierpiec :(
Magda81, jesli bierzesz coś co rozrzedza krew to wapna nie wolno, ale jesli nie to chyba nie ma przeciwskazań. Zawsze najlepiej spytac lekarza :)
Paracetamol możesz wziąć.może choć troszkę pomoże
Biore eutyrox, witaminy i żelazo. W domku miałam tylko wapno wazne do 2009r więc nie wziełam a i nie chciało nam się szukać czynnej apteki. Jutro się wybiore i coś kupie.
Mimii nastraszyłaś mnie tym zatruciem ciążowym :( Czytałam teraz troche o tym i myśle, że to raczej nie to. Mam nadzije, że jutro jak wypije wapno to mi przejdzie. A jak nie to w czwartek mam wizyte u swojego ginka i mam nadzieje, że on mi coś poradzi.

Byliśmy dzisiaj na 2h spacerku - ostatnio za wiele nie chodziłam i czuje w pachwinach ten spacer :(
Troche poodpoczywam i mam nadzieje, że mi przejdzie.
Na wapno trzeba w ciąży uważać, może zdażyć się uczulenie na wapno.

Wczoraj trochę mniej bolała mnie noga i wybraliśmy się na spacer, ale już cięzko było mi dojść do domu i znowu cały wieczór i noc się męczyłam. Ten tydzień przeznaczam asolututnie na leżenie, chociaż jak bedzie ładnie to bedzie mi wyjątkowo trudno usiedzieć w domu :(
Hej,
Cały dzień mimo pięknej pogody przesiedziałam dziś w domu.
Jakoś tak słabiej się czułam fizycznie po wczorajszym spacerze. Dodatkowo boli mnie dzisiaj lewe ucho i dziąsło, bo wyżyna mi sie ósemka i to po tej samej, lewej stronie.
Psychicznie też jakoś tak słabo.
Smutny mimo, że słoneczny i dość ciepły ten dzień, a w telewizji uroczystości pogrzebowe ..... eeehhhh....

Jakaś jestem ostatnio albo zaniepokojona albo zdenerwowana na wszystko.
Dziwne, bo nie wiem skąd to - jakoś wcześniej tego nie miałam lub nie zauważałam. Chyba jakoś bierze mnie stres - obawa, co to będzie, jak to wszystko pójdzie. poród itd. i w ogóle .....
Jakoś ta radość mi się w niepokój zmieniła.....
Mam nadzieję, że mi przejdzie w miarę szybko, no i że to ucho bolące mi przejdzie. Na noc włożę do niego wacik z olejkiem kamforowym.

Kolorowych snów Brzuszki !
A mi się właśnie ostatnio inaczej zrobiło, z niepokoju przeszłam w radość. Pierwszy trymestr najbardziej się bałam, bo miałam poważny problem z pęcherzem i gin zapisała mi furagin. Potem przeszłam do innej gin i ta znowu się tym furaginem zaniepokoiła. Dodatkowo okazało się, że przez tą pierwszą gin minął mi termin na badanie przezierności karkowej. A na dokładkę mniej więcej w tym samym czasie poroniła kuzynka męża a koleżance płód obumarł i miała zabieg usunięcia, były w 2-3 miesiącu. I jeszcze wkręcałam sobie, że mogłam mieć RTG zęba jak już byłam w ciąży a o tym nie wiedziałam i uchlałam się na panieńskim też nie wiedząc czy jestem w ciąży. I przez to wszystko stresowałam się jak dzika czy z dzidzią wszystko ok.
Teraz już tylko czekam na chwilę kiedy ją/jego zobaczę :)))
Na bolące pachwiny można brać magnez. Położna mi poradziła, bo też mnie bolały i faktycznie pomaga. Dobranoc brzuchatki.
Ja podobnie jak Daria, bardziej bałam się w pierwszym trymestrze. Pozniej miałam lęki w marcu, że jeszcze nic nie mamy dla małej a ten czas tak szybko leci. Teraz mamy juz prawie większość i jestem spokojna. Jakoś nie boję się porodu - musze dać rade. Bardziej zastanawiam się jak to będzie jak wrócimy z małą do domku i co dalej ... całe zycie sie zmieni ... ale tak długo na to czekaliśmy, że nie możemy już się doczekać. Damy rade :P
ja też nie boję się porodu, a przynajmniej na razie. Czekam z niecierpliwością na chwilę, kiedy będę wiedziała, czy z córcią wszystko w porządku
jutro idę na usg sprawdzić co z główką małej
Dziendoberek brzuchatki :) Ale tu z rana cicho.
Ja dzisiaj przespałam całą noc - normalnie szok hihi
Miłego dzionka
Czy ktos jeszcze pracuje normalnie?
Nie zaglądałam w weekend, wyciągnęłam puzzle 1000 kawałków w sobotę i w niedzielę skończyłam układać :) Aż mi się w oczach mieniło :)

Ja to bym wolała nawet, zeby mnie na środku sklepu złapało i poszło szybko z rozpakowywaniem. Ostatnio wcale jednak tak nie było, tylko trwało, trwało i trwało...

Mój ojciec i mąż są spod bliźniąt i różnią się zachowaniem i sposobem bycia w 100%

inka.ja dobrze, że szpital Cie ominął :) w domku na pewno lepiej :)

niestety nie...nad czym strasznie ubolewam

mnie jakaś grypa żołądkowa chyba dopada...masakrycznie się czuję dzisiaj
idę wywiesić pranie i położę się chyba bo umrę
Pracuje? Chyba już nie. Ja jestem na zwolnieniu od lutego (od 6 m-ca).
Wczoraj już nie mogłam wytrzymać z tą nogą i zeżarłam apap, ale dzięki temu spałam całą noc!!!!! Było cudownie! Jak to niewiele czasami brakuje człowiekowi do szczęścia!
A co do tych znaków zodiaku, całe szczęście, że te charakterystyki nigdy nie pasują idealnie ;)
Daria,
ja prześwietlenia nie miałam, choć myślę, że zęba nie jest inwazyjne jak np. płuc lub jeszcze czegoś innego. Moja kumpela w dzieciństwie mała złamane skomplikowanie biodro i podczas pobytu w szpitalu miała chyba ponad 10 prześwietleń. Dziś nie mają z mężem dzieci i już wiele badań miała i nawet lekarze podejrzewają, że takie prześwietlenia przy okazji biodra też narządów rodnych, mogły mieć wpływ na płodność w dorosłym życiu.

A przy okazji, jeśli już o tym mówimy, zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży, byłam na weselu jednej z przyjaciółek, a potem od razu tydzień w delegacji - na szkoleniach dla kontrahentów (a co wieczór co by nie było nudno moja firma organizowała bankiet z piciem alkoholu dla kontrahentów).
Choć standardowo nie pije prawie wcale, to na tym weselu i wyjeździe przez 6 dni ciągła impreza i picie. Starałam się oszczędzać i nie pić za dużo, ale prawie wcale nie spałam i padałam już na twarz. Gdy wróciłam do domu i zobaczyłam w kalendarzu, że okres zaczął mi się spóźniać, pomyślałam, że to szok organizmu na brak snu i dużo alkoholu. A potem teścik i 2 kreseczki..........
Też się bałam, że zaszkodzi dziecku. Odpuściłam dopiero po badaniu przezierności karkowej, gdy okazało się, że wszystko z Małą jest o.k.

Aha, dodatkowo jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży - jakieś 3 tyg. wcześniej, miałam szczepionkę na grypę.
cześć brzuchalki
wróciłam właśnie od lekarza. Szerokość komory mózg. zmniejszyła się prawie o 4 mm!!!! Piękniejszego prezentu nie mogłam otrzymać :)
Aniouka, bardzo się ciesze! teraz będziesz bardziej spokojna o dzidzie :)

Co do znaku zodiaku Blizniat, to moj tata jest - olewa totalnie wszystko, za to ja - jestem dwulicowym blizniakiem :) fajny znak hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry