Widok

@--/-- CZERWCOWE MAMY I MALUSZKI 2008 --/--@

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
PEWNIE I TAK W WEEKEND BĘDZIE PUSTO ...
NO ALE ZAŁOŻYŁAM NAM NOWIUSI WĄTECZEK :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam :)
no no hihi na Matarni zawsze slońce :)

no Marta gadułą jest rzadko .. czasami jej się zdarza :)

nocka tragiczna ... nawet juz mi się nie chce pisać ... :/
milego weekendu
no i raz raz raz jak się któraś pojawi to nowy wąteczek zakładać ;P
trzeba mieszkać na Matarni:) tutaj jest zawsze inna pogoda;)
Marta też taka gaduła,hehe:)
co do kolędy to nie mam pojęcia kiedy będzie u nas, dawno w kościele nie byłam;)
hej
Paulka gdzie Ty to słońce miałaś ?! ja w redzie ani promyczka ... :(

MArciolka w ciągu dnia marudna troszku, poszłyśmy sobie na spacerek po południu, to pospała 20 min ... no i przed i po zwiedzanie, jak się obudziła, to gdała hihi i piszczała a do babki w sklepie to prawei z wózka wyszła hehe
z zasypianiem nie było problemu .. ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka !?
jutro mam kolędę :)
hehe, paulka mnie uprzedzila i juz bylysmy zowu na topie:)
podrzuce nas lekko bo spadlysmy

smigam do nastuski bo cos swiruje w lozeczku:)
i znowu wieczór:)
mała od 3 dni nie chce coś zasypiać.wszystko jest tak samo,nic nowego nie wprowadziliśmy.kąpiej,mleczko i do łóżeczka.ostatnio jednak turla się po całym łóżeczku,marudzi.
poza tym ok:) dzień udany, a jak u Was?:)
hej:)
u nas juz dzisiaj lepiej z humorkami.właśnie wróciłyśmy ze spaceru,od razu jakoś się lepiej czuję.słońce świeci,ludzie uśmiechnięci.idę robić ciasto,coś mnie naszło:)
no i miłego dnia !
kurna gdzie jest słoneczko ?!
elo !!!!!!!!
a mnie od rana zafundowano odwyk internetowy ;P nei miałam netu .. normalnie porażka hihih

no to Maja fajnie, że Kuba w sumie tylko wodę pije :) znaczy cwaniaczy mały kolega :)

no Alicja trzymamy Cię za slowo :) no ipodawaj Nastce podawaj, się w końcu nauczy :)

a u nas nocka ... przed 22 pobudki, potem smoczkow kilka do 5 !!!! mleczko, zasypianie przez pół godzinki i do 8,30 pospała ... także ładnie, ale wykrakałam marudzenie w dzień :/
dzis okropnie ... jenka to chyba na 90% zebolki... bo co wsadzi do paszczy to ryk ! jak jej posmarowałam dziąsełka to było na chwilkę lepiej... bidulka !!
hej hej

paulka tez ostatnio czytalam ze seler jest bardzo duzym alergenem... wiec moze to to, no i ten banan...

nie bede wam pisac o naszych nocach bo tylko bedziecie sie stresowac:)

wczoraj podalam pierwszy raz anastazji rosolek z kurczaka i drobinkami ryzu... ale nie podeszlo jej, chyba wciaz za duze kawalki, hmmmm maly leniuszek, nie chce sie jej gryzc pewnie:)dzis zrobimy druga probe

a jesli chodzi o spotkanko to tak tak tak:)))mmadlen tym razem bede na 100%-jesli nastka bedzie zdrowa to nic nas nie powstrzyma:)))
no u mnie bardzo dobrze- Pawel nie obudzil sie ani razu (dopiero na karmienie o 7) a teraz ucina sobie pierwsza drzemke.
Ja w tym czasie ide doprowadzic siebie do porzadku i zaczac przygotowywac obiad - bo dzis znajomy wpada.
Najlepsze w tym wszystkim ze dzis piatek i weekendu poczatek:)
A ciekawe jak tam Madzia i jej noc?
Milego dnia
To fakt-dobrze, że mamy siebie. Szkoda tylko, że tak rozstrzelone w przestrzeni jesteśmy, ale jak będzie cieplej, to na pewno nam się uda spotkać :)
Paulka-oby tylko o banana chodził :/ Faktycznie seler jest ślinmy alegrenem i trzeba na niego uważać.
No i jak nocki dziewczyny?
U nas ostatnio nie jest źle-2 pobudki ok. 1.30 i 4.30. Zapodajemy wodę i Kubuś dalej w kimono :)
Dziś obudził się po 6, a że ja mam trochę pracy, to zapodałam mleko i śpi dalej :)))
no Ala my z Mają mamy już jedno spotkanko na koncie ! Alicja nam się w ostatniej chwili wykruszyła :/ ale ja mam nadzieje poznać Was na żywo ! jak będzi ecieplej to koniecznie musimy się jakoś zgrać !

gratulki dla Pawełka za pierwsze słówka :)))
Marcia jak płacze to przez płacz "mamamamama" ale pewnie nieświadomie ;)
no u nas ta maść na chwilę pomaga i sama nie wiem czy jest zafascynowana jej smakiem czy to działa ?! a może i to nie ząbki ... nie mam pojęcia !!

no Paulka ja tez nie lubie się przewracać w łóżku, bo wtedy jeszcze bardziej jestem zła, że nie mogę zasnąć i się nakręcam :/
no ale dobrze, że w ogóle trafilaś tu hehe :D
dokladnie- fajnie ze nasze maluchy sa w tym samym wieku - mozna pogadac i powymieniac opinie na rozne tematy, a i porownac rozwoj dzieciaczkow. Moze kiedys porownamy w realu.
paulka- super ze znalezliscie winowajce- w sumie to wam bardzo szybko to poszlo,gratulacje
magda- jak mojemu pierwssze zeby wychodzily to masc pomagala jednak niestety na krotko ( po posmarowaniu nagle przestawal plakac i nawet cos tam zjadl lub wypil na co przed posmarowaniem nie mial ochoty) Cierpiwosci i nocki choc troche przespanej.

Pawcio dzis przed snem 1,5h grasowal po naszym łozku- przewracal sie, gadal do siebie, smial sie, siadal to znow sie kladl- niemozliwe ile te dzieci maja energii !
Aaa - nie mowilam Wam ze pierwszy jego wyraz to BA-BA, Ba- Ba .
I caly czas go w kolko powtarza :) Jak go poprawiam Ma-Ma, Ma-Ma to sie usmiecha i.... Ba- Ba, Ba-Ba.
Babcie chodza bardzo dumne :)
ja też mam problem z zaśnięciem,zazwyczaj 24-1 .owszem,nie raz próbowałam wcześniej,ale to bez sensu i tak to nic nie daje.

ja niestety trafiłam tu dosyć późno,jak mała miała kilka miesięcy,a szkoda:)
n omoże uda się wcześniej ! więcej optymizmu :)))

skoro mi tak cholernie ciężko zasnąć ... :(

no ja też kurcze zawdzięczam forum mniej stresu hehe
tu się wyżalę, powiem co i jak i mi lżej :)
no ifajne jest to, że mamy dzieciaczki w tym samym wieku i wiemy co i jak każda mniej więcej przeżywa
a jeszcze z niektórymi ciąże prawie całą "przechodziłam" :)
narazie wszystko ze słoiczka,myślę,ze tak do lata pociągne:)
julka właśnie zasneła:)))) jak fajnie!!! eh,jak dobrze się wygadać,nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy,fajnie,że jesteście:))

mmadlen to uciekaj spać jak noc tak się zapowiada:) nie no może nie będzie źle:)
oj bidulo ! to sie masz z Julcią :/
moja się już 2 razy budziała ... jestem przerażona ! co to bedzie w nocy !!!!!

ooo i już winowajca ! super ! a banana podajesz ze słoiczka czy surowego ? bo niby surowego można dopiero po 10 m-cu a przetworzonego ze sloiczka między 4 a 6

no trzbe kurcze czytać etykiety... :/

mam nadzieje, że to już definitywnie winowajca !

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Stomatolog dziecięcy prywatnie lub NFZ kogo polecacie? (7 odpowiedzi)

witam, mam pytanie odnośnie stomatologa będzie to nasza pierwsza wizyta córka ma 3 lata i chcę...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry