Widok

@--/-- CZERWCOWE MAMY I MALUSZKI :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NO TO SIĘ NIE DOCZEKAŁAM ;p

i jak tam dzionek minął ?
ja padam, bo mi Marcia takie cyrki przy przewijaniu odstawia, że można oszaleć :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ha ! a jednak nie tak pusto !!
no Maja to do raczków co raz bliżej :D:D
a co do wesela, to mi na starcie z samym pójściem byłoby ciężko ... hehe

biedna Nastka, można podać jeszcze wapno w syropie i cebion, mam nadzieje, że będzie dobrze :) możesz tez powiesić gdzieś w poblizu rozgnieciony czosnek
Oj Ala! Nie chcę straszyć, ale może to być ciężka noc :/ Nasz małyu ostatnio miał tak samo (katar bez kataru) i jedna noc była naprwdę ciężka :/ Druga już mniej, a trzecia normalna. Dobrze byłoby, żebyś popłożyła Nastkę trochę wyżej, to będzie jej się łatwiej oddychało.
heeeej

padam dzis na twarz.............Nastka przeszla sama siebie, wyje nam caly dzien jak nigdy, jak nie wyje to marudzi, miala dwie drzemki pol godzinne i to wszystko, teraz z wielkim rykiem polozylam ja do lozeczka, slysze ze bawi sie grzechotka ale przynajmniej przestala plakac............................

meczy ja katar, zaczelo sie w nocy, niby nic nie cieknie ale furgocze jej w nosku, pozyczylam od kumpeli inhalator i robilam jej inhalacje z soli fizjo, poza tym zrobilam jej teraz parowke kolo lozeczka, smarowalam w ciagu dnia mascia majerankowa pod noskiem i nosek, pryskalam woda morska.... chyba nic wiecej nie da sie zrobic, hehe
zobaczymy co pokaze najblizsza noc, az sie boje ;/
:)
My w raczkowaniu pewne postępy czynimy. Co prawda do raczkowania daleko, ale rzucanie się do przodu w pozycji "na raczkowanie" mamy opanowane :) Kubuś uwielbia się też bujać do przodu i do tyłu wsparty na dłoniach i kolanach. Póki co jednak, w momencie, kiedy ruszy jedną rękę-ryje głową w podłoże :/ Nie płacze jednak, więc upadki są bezboleśne :)
Wczoraj byliśmy na weselu :) Ogólnie było super, tylko baaaaaaardzo zimno w kościele i chyba ogólne zmęczenie też daje o sobie znać :/ Nie miałam tyle energii do zabawy, co zwykle... Starość, czy co? :)
widze weekendowe pustki ;P
to nas podbiję
Witam :)

Same gratulacje Wam się należą :) Mai dobrej decyzji o powrocie do pracy, Ali podobnie i Martusi udanego wyrżnięcia zębola :) To już chyba wszystkie czerwcowe dzieciaczki zębate. Pozostało nam teraz gonić Marcię w raczkowaniu. A może po weekendzie ktoś nas zaskoczy ?
nowu mnie sie monolog trafił ;)
miłego dnia i weekendu :)
Maja prawda taka,że nam .. bynajmniej mi, im dłużej posiedzę z Marcią będzie ciężej wracać do pracy ! a Twoja okazja była superaśna !
aaaaa pochwalę się !!!
dostałam prezenciol od córeczki !! nie idziemy do lekarza !
efekt nieprzespanych nocek przez ostanite 4 tygodnie, marudzenia, nie jedzenia oraz rozwolnionka przez ostatnie dni to nasz pierwszy ząblek :)
Hej, hej!
Ogólnie nie żałuję, że wróciłam do pracy, chociaż chciałam poczekać do września. Okazało się jednak, że koleżanka poszła na zwolnienie i bałam się stracić okazję do powrotu (miałam umowę na czas określony) :)
Alibabka-trzymam kciuki :)
hejka
no Maja to nieciekawie... kurcze tyle czekania i jeszcze nie poszło ! ale wymienią i będzie dobrze :)

ja mam, że tak powiem przymusowy urlop wychowaczy, bo i tak u mnei w pracy sie nie dzieje wiele, no i szefowie stwierdzili, że lepiej będzie jak jposiedzę w domu, z jednej strony się cieszę, a z drugiej to mi szkoda, bo też ciągnie już mnie do ludkow .... :/ no ale chyba i tak wolę teraz pobyć z Marcioszką :)
Ala trzymam kciuki :) zawsze tak jak piszesz możesz wrócić :)

miłego dzionka !!
Maja- niestety polska, szara rzeczywistosc- rzadko sie zdarza, ze cos dobrze i solinie zostanie wykonane- przynajmniej ja mam takie odczucia, bo nieraz bylam zmuszona reklamowac nowe rzeczy.

Od poniedzialku zaczynaja sie ferie, a ja zdecydowalam, ze wracam do pracy.Z jednej strony szkoda mi zostawiac dziecka, a z drugiej troche mnie praca tez ciagnie- z trzeciej :-) zbliza sie kryzys w mojej profesji i wolalabym wrocic do pracy niz potem siedziec w domu na dobre.
Ew. zawsze moge wrocic na wychowawczy- pozyjemy, zobaczymy jak sie to wszystko ulozy-trzymajcie kciuki.
no witam:)

podrzuce nas bo 3 strona zaliczona

niezle Maja... wspolczucia ;/
a ogolnie, zadowolona jestes ze wrocilas do pracy?mi caly czas sie nie chce, wole czas spedzac z Anastazja:)
Hej! To znów ja-zapracowana! Czasu brak, a ferie tuż tuż :) Od pon. 2 tyg. laby. Wujeaszek sobie radzi z Kubusiem. Dlatego, że gość w dom, to i czasu mniej. Dziś zamontowali nam szafę i kurna będziemy reklamować :/ Lustro nie dzieli wnętrza szafy na pół. Jedno z luster zachodzi na wewnętrzne półki, więc swobodnie nie można wkładać ciuchów! Masakra! Miesiąć na szafę czekaliśmy i jeszcze będziemy reklamować :/
ano Zygfryda - tak na nią mówimy jak jest marudząca ... a Zytka to jak tylko z lekka marudzi ...
a wzieło się to stąd, że mąż dzwonił do mnie z urzędu i pyta to co dajemy na imię Zygfryda Hermenegilda ?! podobno jakaś babka przechodizła obok to zrobiła karpia ... ;)

my mamy wózek ciężki ale też się dobrze prowadzi się też dobrze, no i ważne, że Marcią nie telepie ;)

dzsis po kąpieli mi tak płakała... kurcze mały wymuszacz !
wozek mam babyactive breaker, taki:

http://www.babyactive.pl/img/swf/katalog_produktow/foto/breaker/bre_6.jpg

jesli chodzi o imiona to moja kuzynka ma syna Oktawiusza... rozpieszczony jak dziadowski bicz........ ogolnie mam nie najlepsze skojarzenia z tym imieniem:)hehe
ale kazdemu podoba sie inne imie:) o gustach sie nie rozmawia, gusty sie ma:))) mnie podoba sie bardzo Gracjan:)
Zygfryda - hehe :)
Spośród tych wszystkich nietypowych imion podoba mi się Oktawiusz, kto wie, może następny synek :) A rozbraja mnie Gruzjanna !!!

Alicja, a jaki masz wózek ?

hejka

wlansie wrocilysmy ze spacerku, mrozne powietrze tak wiec tylko 30 minut szybkiego marszu bylo:)

teraz Nastuska drzemie wiec smigam zrobic obiadek,
ja w sumie nie narzekam na nasz wozek, niby tez ciezki za to rewelacyjnie sie prowadzi, jesczze zastanowie sie czy bede kupowac spacerowke... zobaczymy jak finansowo bedziemy wygladac na wiosne:) bo w sumie ten aktualny to wlasnie spacerowka:)

...ale zdanie, hehehe
miłego dnia :D
ja ide ogarnąś z lekka chałupę, Zygfryda śpi !
no Maja jeszcze tylko jutro i weekendzik
a ferie kiedy macie ?! :)

no i jak wujaszek poradzil sobie z Kubusiem ?
Ano późno :) Ja też zaraz zmykam - buźka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry