Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 52

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

Piękne słoneczko w Julkowe urodzinki

image

Zdrówka, szczęścia, miłości i nieustającej zabawy !!!!!

A my właśnie szykujemy się na wesele. Dziadkowie przejdą chrzest bojowy, bo zostają pierwszy raz małym na noc. A my jutro pierwsza pobudka bez małego :)

Udanego weekendu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i już po 22. Nie ma mowy o żadnych lodach na noc :))))
no ! ;P
Ja z kolei mam ochotę na herbatę. Taką earl grey mocną :))))

eee no to sobie chlapnij z czystym sumieniem :) tylko nie wiem czy potem będziesz mogła spokojnie spać ? bo ona tez chyba pobudzająco działa ;P
No chyba ;) Ale mam ochotę i co na to poradzę ;)
ach dziewczyny,jaki sie ruch zrobil!ja to nocny marek jestem,zawsze siedze po nocach.moja siostra uwaza ze jestem nieco szalona(czytaj wariatka)chodze czesto spac ok 2 w nocy.a rano wiadomo-syn mnie z wyrka wyciaga.

wow to faktycznie siedzisz dłuuugo :)
Maja poleca mocną herbatkę hehe
a Ty co w ogóle ciotka masz takie zachcianki
jesli chodzi o wit D to ja szczerze juz dawno nie podaje,tzn od okolo 8 mca,do tego czasu karmilam piersia a potem przestawilam na sztuczne i lekarz powiedzial mi zeby nie dawac,ze w tym modyfikowanym mleku jest witD i,ze wystarczy.ale wiem,ze rozne opinie sa na ten temat.sama sie zastanawialam czy dobrze robie odstawiajac ta witamine
Oj tam zaraz zachcianki :D
Aga-jeśli robisz tak, jak lekarz zaleca, to robisz dobrze. Przecież nie podejmujesz decyzji na własną rękę, więc nie martw się :)
Z tymi godzinami, to niezła jesteś! W życiu tyle bym (dla przyjemności) nie wysiedziała. :)
no ale komuś trzeba zaufać ! najlepiej pediatrze, który prowadzi dziecko, bo sam widzi czego aktualnie maluch potrzebuje :)
nam na modyfikowanym poleciała dawać jedną kroplę co drugi dzień, a mojej kol ta sama pediatra 2 krople codziennie i do tego wapno, bo słabo jej się zrasta ciemiączko

no i jakie suwaczki sobie koleżanka wstawiła - :)))))
Ale dobra ta herbatka! Tego mi było trzeba. Teraz w miarę szybko muszę się ogarnąć, żeby teina nie zdążyła zadziałać ;)
hihi Maja ciąże widzisz w koło ;P to ja zachcianki ;P
nawet pozazdorściałam tej herbatki.... jurto na śniadanie sobie wyłyczę :D
pozazdroscilam Wam suwaczkow.wszyscy sie chwala to i ja! staram sie ufac naszemu pediatrze,chociaz czasem mam watpliwosci co do jego decyzji,niestety nie mam wyboru,nie zmienie lekarza bo w mojej przychodni to jedyny pediatra a do innej przychodni mam za daleko(w innej wsi)a ciemiaczko stas juz ma od jakiegos czasu zarosniete.za tydzien w srode idziemy na sczepienie to pogadam z lekarzem podpytam jeszcze o ta witamine no i ogolnie czy wszystko ok.
no no :) a co ! trzeba się dzieciolami pochwalić ;) hehe

a na pewno wszystko w porządku :) ale taka kontrola lekarza to dobra rzecz, bo można pozadawać pytania i podręczyć lekarza hehe

spadowuje ! dobranoc !
miłej nocki Aga !! serio podziwiam :) ale z drugiej strony to jedyne chwile dla siebie :) wolne od dzieciaczków :)
No niestety chyba niewiele jest takich lekarzy którym się ufa w 100% Myślę, że skoro ciemiączko zarośnięte, to nie masz się czym martwić :)
Okąpałam się, jak to mówi moja kuzynka i śmigam do wyra!
Miłego surfuwania Aga :)
dobrej nocy !ja jeszcze w necie poszperam i z mezem poplotkuje,niestety na gg...
hejka kobitki,
witam Asia po urlopie- wypoczeta i tryskajaca energia
i rowniez Age- mame z wieloletnim doswiadczeniem.
Qubus - gratulacje pierwszych kroczkow, no to Asia -teraz to Ci bedzie uciekal:)
Aaa., nie mowilam Wam ze jutro idziemy na wesele, nocka bez malego sie szykuje :(
Pawel pewnie da se rade- gorzej ze mna :(- ciekawe jak sie to skonczy.
Wczoraj bylismy na zakupach zw z weselem- oczywiscie ja nic sobie nie znalazlam, ale za to Pawlowi i malzowi sie podobalo, bo Pawel 'wchodzil' do damskich przebieralni,
a tata z usmiechem za nim (hehe ... niby po syna) :)
Milego dnia
heja

tu tez składam najserdeczniejsze życzonka dla Kubusia :) buziole i ściski od nas !!! duuuuuuuuuuuuuuużo usmiechu i przede wszystkim zdrówka :)

Ala to się uśmiałam .. z męża oczywiście hehehe
no i spokojnie dasz radę ! mam nadzieje, że uda się Tobie odprężyć i wybawić :) udanej imprezki :)

no Aga wspólczuję rozłąki z mężem :/

miłego dzionka kobitki !
sto lat dla Kubusia, dużo zdrowia i szczęścia!

u nas ze zdrowiem coś nie tak. Qba w nocy obudził się z gorączką. dałam mu czopka i zasnął. rano ok ale koło 10:00 znowu miał ponad 38 stopni więc dałam mu czopa. nie chce mi się iść do tej głupiej pediatry i słchać jej durnych pomysłów. nic w sumie mu nie dolega, nie ma innych objawów, nie jest nawet mocno marudny. może to trzydniówka?! poczekam jeszcze, najwyżej pojadę z nim na pogotowie, bo ostatnio fajna lekarz była. teraz śpi także chwilka spokoju.
dzis skubaniec mnie tak "dotkliwie pogryzł" chciałam napisać ale tak naprawdę to ugryzł mnie mocno w ramię jak mu zmieniałam pieluchę. teraz to się zacznie jak skuma jak używać zębów, nóg i innych części ciała aby sprawić matce ból. a jak go okrzyczałam, w sensie odpowiednim tonem powiedziałam, że nie wolno tak robić to się ze mnie nabijał! nie pierwszy raz zresztą! potwór! pewnie po ojcu!

co do wiedzy lekarzy i właśnie witaminy D to znacie moje zdanie. ja teraz bardziej na sobie zaczynam polegać.

Aga ale sobie przerwę długą zrobiłaś od macierzyńswa, 13 lat to sporo. moja szefowa właśnie zaciążyła i też będzie miała taką różnicę wieku. z tym, że ona nie mogła, potem się leczyłą hormonalnie, potem się rozwiodła z mężem, za chwilę znalazła chłopa i po miesiącu strzał w dziesiątkę :-) życie czasem zaskakuje!

widzę, że czerwiec obfity w wesela. bawcie się dobrze! ja też miałam problem ze znalezieniem dla siebie nawet zwykłej białej marynarki. trafiłam aż do Starogardu Gdańskiego :-) i tam znalazłam to czego szukałam. koszmar w tych sklepach. niby wszędzie pełno wszystkego ale jak coś potrzeba to nic!

dziewczyny kiedy się przekłada materac z gryki na kokos czy tam odwrotnie? nigdy nie wiem!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry