Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 52

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

Piękne słoneczko w Julkowe urodzinki

image

Zdrówka, szczęścia, miłości i nieustającej zabawy !!!!!

A my właśnie szykujemy się na wesele. Dziadkowie przejdą chrzest bojowy, bo zostają pierwszy raz małym na noc. A my jutro pierwsza pobudka bez małego :)

Udanego weekendu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję dziewczyny za pomoc. Mam jeszcze pytanko z jaką wędlinką robicie kanapeczki? Tylko drobiowa czy różnego rodzaju?
Mały odpadł :)

Dałam mu na śniadanie jajecznicę i kanapkę z szynką - wcinał, aż mu się uszy trzęsły. Hihi, chyba zmienimy mu menu :) Kaszkę też lubi, więc będzie na drugie śniadanie z owocami. No i potem na kolację.

Nie ma słonka, ale dość ciepło jest. Jedziemy na bulwar i do piaskownicy.
Miłego dnia dziewczynki !
hej:)
dzięki za zyczonka:)
co do urodzin,to mała wybrała różaniec:)a później kase i oddała ją tacie,więc był bardzo zadowolony:)
u nas z jedzeniem wygląda tak:
7-8:mleko lub kaszka
10:chlebek z masełkiem i jajkiem
13:obiadek
17:deserek,tzn owoce z jogurtem albo twarożkiem
20:mleko lub kaszka
no i oczywiście flipsy,ciasteczka misie i takie tam różne jej pyszności,które mogłaby wcinać bez przerwy,w przeciwieństwie do reszty posiłków
dziewczyny doszło mleko do Was?
heja

no Daga u nas też ostatnio jest jedzeniowy kłopot :/ a co do tych kanapek, to Marta dostaje i je, a jak już jej się znudzi albo się naje to wypluwa albo porzuca gdzieś, teraz popitala właśnie z kawałkiem chleba i parówką ... tak nie chciałam jej ich dawać ... no kabanosy też je, nowości przyjmuje tak sobie jedne są super ekstra od początku inne wypluwa, po kilku dniach są super ;)
nmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmj
to przesłanie od niej ;) chyba Was pozdrawia ;)

Daga szerokiej drogi i jak będziesz miała możliwość to zaglądaj do nas :)

Ala widzę, że Pawełek pomysłowy jak Marta ;) ona z kolei od wczoraj zamyka się w pokojach zatrzaskując drzwi i ucieka na drugi koniec pokoju i krzyczy i się śmieje .... hhihihi mam jej szukać ! a to już zasługa męża bo on jej się chował ;)

miłego dnia !! niech to słońce wylezie zza chmur !!

Hej :)

Jutro wyjeżdżamy - w końcu !!!! :D

Ładnie jedzą Wasze maluchy. Paweł ostatnio zmniejszył ilość pochłanianego jedzenia i jedyne, co toleruje bez sprzeciwu, to mleko (???)

U nas jest mniej więcej tak:
7-8-9:00 (w zależności, jak się obudzi) kaszka na śniadanie, potem podjada mi kanapki z talerza
12:00-13:00 zupka
15:00 drugie danie
17:00 deserek, serek lub owoc lub słoiczek
gdy tata przychodzi z pracy, siedzi mu na kolanach i domaga się jego obiadu :)
19:00 kaszka na kolację
1:00-2:00 mleko

Jak Wasze smyki jedzą te kanapki ? Paweł miętoli je w buzi i wypluwa. Czasem weźmie je z powrotem do buzi, częściej zostawia i przychodzi po nową porcję. Nie wiem, jakby to było, gdybym dała mu kanapkę zamiast kaszki na śniadanie. Spróbuję dzisiaj. Może jak będzie głodny, to nie wypluje.

Z przekąsek między posiłkowych daję mu czasem paluszka, albo owoc. Flipsy i wafelki ryżowe jakoś nie wzbudzają jego zainteresowania. Chyba, że jakieś inne dziecko je.

A co do tego, co już je, to praktycznie wszystko. Omijam tylko surową cebulę czy surową rybę. Ostatnio zasmakował mu kabanos :)
ehhh zapomialam o kolacji (wyrodna matka)
~20:00- kasza manna
no Pawel znalazl sobie nowa zabawe- zaczepia mnie i w te pedy ucieka, po to zeby go gonic- przy tym drze sie/ krzyczy w glos, albo smieje sie do rozpuku.
Ech dzieci maja pomysly....

~8:00- sniadanie (kaszka badz kanapka z warzywem)
~11:00- owoce, owoce z ryzem itp
~14:00- obiad
~16:00-17:00- podjada obiad mamie z talerza jak przychodzi z pracy
~18:00- owoce do reki

w miedzyczasie: paluszki, chrupki, soczki przecierowe, jak glodny to ew. kanapka
hehe no małosolne i kiszone ogórki jej smakują ;)
heja

no Ala faktycznie to juz są dzieciaczki a nie niemowlęta... ale jakoś mi tak trudno w to uwierzyć, dziś się do mnie MArcik tuliła i tak sobei pomyślałam, że w brzuchu u mnie siedziała a teraz by się nie zmieściła hihihihi

dziś dla urozmaicenia magicznego tulenia i całowania wkradła się histeria hehe nawet nie mam pojęcia o co mogło chodzić :/ ech !

no pięknie Kubuś je !!
u nas ok. 9 kaszka albo kanapka albo jogurt/serek
ok 12 mleczko na sen
ok 15/16 obiadek - albo zupka albo drugie danie - ostatnio bojkot wszystkiego i trudno mi cokolwiek jej zapodać :/ a co dopiero dwa dania ;)
ok. 18 jakiś deserek słoiczkowy albo owoc do łapki
po 20 kaszka na dobranoc
koło 5-6 rano mleczko
w międzyczasie jest jakaś rzodkiewka, truskawka, czereśnia, paluszki, biszkopty, chociaż te ostatnie zlikwidowałam teraz co by coś na obiadek zjadła

Ojej! Jaki ten Pawełek jest słodziutki!!!!! Kochanie malutkie!!!! Dzięki za linka-dodałam do ulubionych ;)
Buziaki dla Nastuśki!!!!!!
Jutro przedostatni dzień szkoły :)))))))))))))
Ja dziś pół dnia przesiedziałam w szkole zdając dokumentację, a następne pół dnia byłam na zakupach :))) Żyć nie umierać ;)
Co do jedzenia, to Kubuś ostatnio upodobał soboie picie mleka między 3, a 4 w nocy :/ Przynajmniej wtedy dłużej śpi :)
ok. 9.00 śniadanko (jak nie mam czasu to kasza, a jak mam, to kanapki, jajcznica, czy cóś)
ok. 12.00 drugie śniadanie (zależy, ale np. płatki owsiane z owocami, jogurt z bułką, a czasami kanapki)
ok. 14.00 zupka
ok. 15.00 drugie danie (ziemniaki lub ryż z mięskiem i warzywami)
ok. 18.00 deser
ok.20.00 kolacja (kaszka)
Ale w jakim sensie ? Co jedzą, czy ile ?
dziewczyny napiszcie mi proszę jak wygląda menu waszych dzieci?
pozdrawiam
Serdeczne życzonka, uśmiechu i słonka,
humorku dobrego, życia kolorowego
oraz wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń
Wielka buźka dla Anastazji !!!

image
Mała hazardzistka, hehe. Może dziewczyna będzie lubiła ryzyko :)

Ala, masz zupełną rację, że nasze maluchy to już nie niemowlaki, ale tak ciężko w to uwierzyć. Niedawno jeszcze nie potrafiły same usiąść, a tu już próbują mówić, są ciekawskie, denerwują się, robią na złość. Są coraz bardziej samodzielne :)

Maja, dla Ciebie:
www.modzelka.blogspot.com

Madzia, super klimacik masz teraz w domu. Tak bezinteresownie okazywać miłość potrafią chyba tylko dzieci :)
hej dziewczyny,

STO LAT, STO LAT DLA ANASTAZJI !!!
no no taki wybor- rodzice trzymajcie sie za kieszen :)

A dzieciaczki fakt tak szybko rosna, juz kiedys wspominalam ze czas ucieka mi miedzy palcami, a jak brac pod uwage postepy Pawla to nie nadazam.
Magda- teraz juz szkraby wszystko kumaja co sie wokol nich dzieje- caluski, 'puszczanie' buziakow i przynoszenie zabawek gdy sie o to poprosi... w koncu to juz dzieci, a nie niemowlaki :)
no ... juz wiem ;P

gratulki dla Kubusia :) kurcze dziewczyny jak tak czytam to mi się łezka w oku kręci ... ech jak szybko te nasze pociechy rosną ... buziaczki od MArci :*

no to Anastazja wybrała :))))) hehe

a u nas dziś dzien milości :) tulkanie do mamusi, misiów i mega całuski :) normalnie dziecko mi oszalało :) może tęskni za tatuniem hihi a jak widzi jego fotkę to mówi tak rozczulająco "tata" i całuje z cmokiem i tuli ... a ja prawie ryczę ... hihihi mowię Wam słodziak mój !!!!!!!!
heja

zdrowia szczęścia i słodyczy !!!! mega uśmieszków ! duuuuuuuuuuużo miłości i wszystkiego naj naj naj !!!! :*:*:* dla naszej kolejnej Jubilatki Anastazji :)

a tak w ogóle to zapomniałam co chciałam napisać ;P
hejka,

Nastka wybrala kostke do gry... normalnie hazardzistka bedzie:)hehe

a jesli chodzi o sobotnia imprezke to byla super:))) Anastazja rozbawiala towarzystwo swoimi umiejetnosciami:), minkami i w ogole byla dusza towarzystwa:)

odpadla o 20tej jak codzien wiec dalej impra toczyla sie bez solenizantki:)
Heja!
A ja poprosiłabym jeszcze raz linka do bloga, bo mi wsiąkł, a też chcę zobaczyć małe cudo stawiające pierwsze kroczki :))
Kubiś też od dwóch dni wstaje jak najęty i coś próbuje nóżkami zdziałać. Dziś nawet 4 kroczki wymodził :)))
heja

gratulki dla Pawełka pierwszych kroczków ! wzruszyłam się jak oglądałam :) Ala ma rację ! zaraz zacznie biegać :)

fajnie, że weselicho się udało :)

no i faktycznie Qba poszalał z wyborami hehe

u nas jako tako do przodu :) MArta codziennie wymyśla coś nowego i mnie zaskakuje :)

pozdrawiam ...
wszystkiego najlepszego dla Julci- spoznone ale szczere :)
a dla Pawelka zawsze szerokej drogi i bez przeszkod- gratulacje dla kolejnego 'wedrowniczka'. Fakt -Daga- jest to wielka satysfakcja i radocha jak widzi sie ze dziecko stawia pierwsze kroki.
Koniecznie sfilmujcie nowe umiejetnosci- bo ani sie nie obejrzysz a Pawel na bierze wprawy i za nim nie nadazysz.
Milego tygodnia dziewczyny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry