Widok

CZERWCOWE mamuśki - wątek "3"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to już mamy 3 odcinek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I pozwolę sobie na otwarcie nowego wątku, bo ten już bije rekordy!!!!!!!!!!

Zapraszam do kolejnego :)
No cichutko tu, to dobrze- znak że każda ma co robić:) Dobranoc.
Ale spadł nasz wątek. Nie mogłam znaleźć. Dobrej nocki mamuśki.
Jesli już o filmach mowa to ja polecam Wam wszystkim "porodowy biznes" jakże ten film podnosi na duchu i przypomina nam że poród to coś wspaniałego i że same wiemy jak to zrobić najlepiej, nikt tego lepiej nie wie, choć niejednokrotnie lekarze myślą inaczej... Jak będę rodzić to na pewno przypomnę sobie to wszystko co tam było. A film ściągnełam normalnie z neta z torrentów chyba. Jakby co mogę komuś nagrać i wysłać płytkę bo trochę to się ściąga.
linka do mojego x-landera: http://allegro.pl/item834163772_x_lander_xa_08_gondola_fotelik_torba_folia_x_mug.html
To jest model z 2008 r., mam nadzieje ze w nowym roku modele z 2009 stanieją.

Dziewczyny, polecam również film instruktażowy 'Leksykon ciązy' - leci na kanale Planet, juz z 10 odcinków było i na prawde warto.
Nie pamietam w jakie dni leci ale mozna sprawdzic w programie!
Kamila101 już Ci wysyłam namiar na moją lekarz, tylko przy rejestracji powiedz że do Pani Olszewskiej bo przyjmuje też jej mąż. No chyba że Ci to nie robi. Oboje są świetni.

3oko mogłabyś podać link do tego wózeczka? I w ogóle dziewczyny wstawiajcie linki jak zobaczycie coś fajnego dla naszych maleństw, porównamy sobie i powymieniamy zdaniami na temat danego przedmiotu:)
co do wózka, to juz mamy wybrany model: X-LANDER XA (ten ze skrętnymi kołami), bardziej mi sie podoba ten z 4 takimi samymi kołami, ale słyszałam ze jest mało zwrotny wiec wygrał XA.
Bedziemy kupować na allegro, w zestawie z fotelikiem, plecakiem, torbą i innymi dodatkami jest co najmniej 500zł taniej niz w sklepie.
Co do koloru to nie mam jeszcze pomysłu.
mi test wyszedł: 48%-chłopiec, 52%-dziewczynka :)
Jednak ja jestem przekonana ze bedzie dziewczynka, chociaż chyba chciałabym chłopca!
Mój mąż to typ wojskowy, więc juz widze tą biedną małą córeczke w śpiochach moro i maczetą zamiast grzechotki (jak tatuś bedzie pilnował ;)
Okruszek wiesz jak to jest z tymi ludowymi mądrościami :) Na wszystko trzeba przymknąć oko.
hej dziewczęta, ja też bym strasznie chciała dziewuszkę :) Nawet wczoraj jak byliśmy na zakupach kupiłam śliczne różowe skarpetki :) Mam nadzieję że się przydadzą :)
ps a ten test głupi do kwadratu :D oczywiście że go zrobiłam ale na połowę pyt. nie wiedziałam co odpowiedzieć :) wyszło 65% na dziewczę.
Liluś, super że wszystko oki z dzidźką :)
Mi wyszła na 68% dziewczynka. A lekarz dzisiaj na USG stwierdził, że biorąc pod uwagę wzrost małego, tzn tempo wzrostu to powinien być chłopiec. Na razie płci nie było widać. A co wyjdzie na USG to zobaczymy. Ja czuję, że będzie dziewczynka.
Jeżeli znacie już płeć z usg dajcie znać czy się sprawdza
Hehe. Dziewczyny, znalazłam test "Chłopiec czy dziewczynka". Wyszło mi, że na 77% bedzie dziewczynka. Pytania niezbyt mądre, opierające się na dziwnych przesądach, ale mozna zrobić, tak dla śmiechu. Ciekawe czy sie sprawdzi, hehe

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
Jestem po USG genetycznym. Wszystko z maluszkiem jest ok. Serduszko biło 151 razy na minutę. Płci jeszcze nie pokazał, bo spał. Ale lekarz troszeczkę go pomęczył i pomachał mi rączką. Śpioch za mamusią. Przezierność jest po środku normy i przyśpieszył ze wzrostem, teraz wg USG termin mam na 25 czerwca. Miłej nocki.
Nataluś, czy mogłabyś podać mi adres i namiary na Twoją Panią dr, chciałabym iśc do niej na USG genetyczne. Możesz podać na maila kamila101@wp.pl
no Nataluś wózeczek jest przedni, ja mam nadzieje na dziewczynkę i na kolor wózka szaro-różowy :) Fotelik mamy dostac od znajomych wiec szukałam opcji bez fotelika ale i tak sie zastanawiam,bo zawsze fotelik mozna zarzucić na stelaż ... hmmm.....
Okruszek czytałam w innym temacie dot wózków że podoba Ci się ten co mi:) Tylko że ja znalazłam wersję z fotelikiem jeszcze wstawiam link może nie zauważyłaś że są też te wózeczki w zestawie:)
http://allegro.pl/item833000711_nowosc_zestaw_baby_merc_s3_kola_pompowane.html
no własnie tak mi sie kojarzyło - z "o mamusiu" a nie z "moja mama" :)
pozdrawiam Cię serdecznie mammamia :p
no okruszek masz najlepsze interpretacje mojego nicka :D
Możemy zrobić mini kursik włoskiego ;)

mamma -mama
mia - moja

Dosłownie oznacza "moja mama", ale Włosi używają go raczej jako okrzyku, coś w stylu "o mamusiu!"
:):):):)
mammammiiiaaa radość była ogromna :D
ps sorki że zawsze kaleczę Twojego nicka ale nigdy nie mogę w nim zliczyć literek "m" i "a" :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry