Widok
Troszkę z innej beczki. Chciałbym poradzić się osób mieszkających w okolicy osiedla cztery pory roku. Przymierzam się do kupna mieszkania i spodobało mi się jedno na ulicy piłkarskiej a chciałbym wiedzieć jak jest w okolicy ze sklepami (np. apteka mięsny), gdzie najbliższe sklepy do większych zakupów,przedszkole, czy szkoła, czy jest gdzie spacerować z dzieckiem i pieskiem. Jak z wydostaniem się z tej dzielnicy w stronę Gdańska. Będę wdzięczna za opinie
iwonka - na osiedlu sa dwa male sklepy takie spozywczo-przemyslowe, na nowym osiedlu ktore jest tuz obok bedzie tego wiecej plus bedzie jeszcze stokrotka. Nie wiem co konkretnie ale lokali uslugowych tam jest wiecej. Apteka jest na Swietokrzyskiej chyba najblizsza, wiec kawalek ale nie az tak daleko, no nie wiem ze 2 km. z wiekszych sklepow to hmm na Kowalach jest Biedronka, na Oruni Lidl, Bomi i Pasaz handlowy, na Orunie mozna zjechac autobusem z osiedla z tym ze on jezdzi nie za czesto. Z hipermarketow to najblizej Tesco a w druga str Auchan. Przedszkola na osiedlu sa dwa,prywatne oczywiscie. Szkola jest niedalko. Na spacery osiedle idealne, jest gdzie spacerowac z psem i z wozkiem :) Z komunikacja miejsaka gorzej. Jezdza dwa autobusy - jeden z oruni, jeden z Glownego, 113 i 213, spojrz sobie na rozklady, one jezdza chyba co godzine, wiec raczej bez autka to stad ani rusz :)
Pochodzę z małego cichego miasteczka, a od pęciu lat mieszkam na przymorzu, chcielibyśmy się przenieść na spokojniejszą dzielnicę, ale boję się że tu jednak mam wszystko pod ręką, przychodnie lekarzy, zakupy itd. Mam do dyspozycji samochód, więc myślę że to nie problem, chociaż wolę uniknąć stania w korkach. Mamy zamiar jutro zrobić sobie wycieczkę na to osiedlę, zobaczymy czy to będzie miłość od pierwszego wejrzenia :-)
Witam... jak juz kolezanka Rózyczka napisała... buduje sie nam tutaj STOKROTKA.. a wiec... wiekszy sklep powstaje ze ta powiem pod nosem... ;D
osiedle ludzi młodych, duzo dzieci co za tym idzie mam z wozkami ;D
mi sie osobiscie mieszkanie tutaj podoba... chociaz przyjechalam tu z centrum innego miasta, jestem zadowolona :D
Mieszkam nawet niedaleko piłkarskiej ;D
osiedle ludzi młodych, duzo dzieci co za tym idzie mam z wozkami ;D
mi sie osobiscie mieszkanie tutaj podoba... chociaz przyjechalam tu z centrum innego miasta, jestem zadowolona :D
Mieszkam nawet niedaleko piłkarskiej ;D
:)