Widok

Chirurg zębowy - wyrwanie 8-mki na NFZ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, muszę wyrwać korzeń ósemki, szukam chirurga na NFZ Gdańsk, możecie polecić kogoś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja siostra wyrywałą ostratnio w przychodni na Morenie - nazwiska nie pamiętam , ale poleciła ją nasza dentystka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
We wrzeszczu koło galerii, po drugiej stronie ulicy, bodajże Almed się nazywa, ja tam wyrywałam dwa miesiące temu.

Miladent na Rajskiej polecam, 2 tyg temu mialam wyrywany tam zab
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Almedzie mają termin na maj
no ja też miesiąc czekałam, ale dobrze tam robią, a nie wiem czy na NFZ dostaniesz szybciej termin. jak ja szukałam miejsca to właśnie oni mieli najszybszy termin

Dzięki
jak się wjeźdza na traugutta, nie od strony studzienki tylko grunwaldzkiej ( alei zwycięstwa chyba :D ), to na rogu jest chirurg stomatolog. Ale nie wiem jak z terminami, sama się szykuję, żeby się zapisać...
Ja też tam byłam w Almedzie, lekarz baaardzo cierpliwy i uśmiechnięty.
dr Krupski- na chrobrego
Dziewczyny, w którym dokładnie miejscu jest ten Almed? Na Grunwaldzkiej? Tam, koło sklepu Hand Made i tej jakby stacji benzynowej na której jest przystanek ?
Almed jest chyba vis a vis wysepki, koło sukien ślubnych. Ale pani mi powiedziała, że dłużo się czeka w kolejce, także jak ktoś ma sporo wolnego czasu, to warto. Zapiszę się jednak vis a vis Medisona.
Gabinet na przeciwko Medisona to jest Miladent?
zaspa jak byś wysiadła z tramwaju na moście to idziesz w kierunku szpitala na zaspie jeszcze przed kościołem budynek piętrowy , tam jest chirurg facet jest świetny , jeśli z bólem to przyjmuje od ręki na fundusz nawet zdjęcie i znieczulenie bezpłatnie
Miladent, 8 rwałam w lutym. Szybko poszło.
a moze ktos polecic kogos dobrego na NFZ ale w Gdyni??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z doświadczenia polecam GUM (akademia medyczna), a odradzam Wojewódzką Przychodnię Stomatologiczną (WPS) na rogu Traugutta i Al. Zwycięstwa. Pierwszą ósemkę wyrywałam w WPS i skończyło się krwotokiem i nocnym pobytem na pogotowiu. Dwie następne wyrywałam u studentów w GUM bo były bezproblemowe. A teraz idę 16 maja do GUM na dłutowanie już ostatniej ósemki (dłutowaniem zajmują się już tylko lekarze, studenci ewentualnie mogą tylko popatrzeć).

Polecam ze szczerego serca GUM. Na początku byłam przerażona jak studentka mi oświadczyła, ze mój ząb będzie pierwszym jaki wyrywa :) ale 3 minuty i po strachu. Obyło się bez tabletek i woreczka lodu na poliku. Lekki pulsujący ból. Krwawienie ustało po około 1 godzinie. Dodatkowe zalecenie studentów: po 2 godzinach od wyrwania zjeść lody :D

Jeżeli chodzi o terminy to są dosyć długie (od 1 do 2 miesięcy). Najpierw trzeba iść do studentów i tam jest lekarz, który stwierdza czy należy przekazać ząbek chirurgom. Do studentów można zapisać się od pon. do pt. osobiście. http://www.scs.gumed.edu.pl/6510.html Najlepiej być z samego rana, czyli tak około godziny 7. Wtedy jest szansa, ze zostanie się przyjętym tego samego dnia.

Powodzenia :)
Przychodnia Burzyńskiego 1
o właśnie to ta przychodnia o którą mi chodziło
Krzysia dobrze, że piszesz! Ja byłam na rogu traugutta kilka lat temu, ale wyrywałam 6 i nic mi nie było ... Więc jak mnie teraz nastraszyłaś, a ja się ogólnie boję dentystów, to ze swoją 8 chyba wcale tam nie pójdę :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry