Widok

Chłopiec czy dziewczynka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszałam taką opinię, że jak są mdłości lub wymioty, to będzie córka, jeśli nie to - syn. Co o tym sądzicie inne mamy? Ja z pierwszej ciąży mam syna, i całą ciąże czułam się super, moje dwie koleżanki podobnie, natomiast trzy inne wymiotowały z początku ciąży i urodziły dziewczynki, może to zbieg okoliczności co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie mam mdłości ... i mam czuja na chłopca, nawet jeśłi się okaże że faktycznie chłopak to z pewnością nie dlatego że się dobrze czuję :)

papilio1@op.pl
no właśnie ;) mi dzisiaj kolega powiedział, że na bank będzie synek, bo promienieję i wyładniałam jak cholera :D (lizus jeden ;P)

i czuję się doskonale :) płci dziecka dowiem się za miesiąc/dwa dopiero, to wtedy zobaczymy :) ale jakoś wszyscy w rodzinie mówią, że będzie syn. Ja się ucieszę obojętne czy syn, czy córka :)
u mnie niby się zgadza, ale na pewno nie jest to jakaś reguła czy wyznacznik, raczej to opinia z cyklu ciążowych porzekadeł typu jak się ładnie wygląda to... czy jak się je kwaśne to...:)
eee tam zabobony
ja zero nudności, wymiotów i będzie córcia

hehe, ja mam sliczną Córcie, zero mdlosci i wymiotow:)ale...
mam w domu kota to moze wplyw tego czynnika, hehehe

Agatha, pozdrawiam-jestes THE BEST!!!uwielbiam Twoje komentarze:)))

Ja całą ciążę czułam się super- żadnych wymiotów, mdłości.... I mam śliczną córeczkę.
Nie wierzę w takie zabobony;)
Ja miałam straszne mdłości i ma byc niby Marysia ;-)

wszystko jest tylko i wylacznie zalezne od tego jak dany organizm reaguje na hormony, mam dwie kolezanki ktore nie mialy zadnych dolegliwosci i maja sliczne coreczki, a inne wymiotowaly cala ciaze i maja synow. to jak wrozenie z fusow, raz sie trafi raz nie.

Również składam podziękowania, ostatnio jakoś brakowało mi tych wątków z mądrosciami pochodzących od wioskowych znachorek.

miałam mdłości i będzie córcia :) ale ja mam w domu czarnego kota ;)

nie miałam mdłości ani wymiotów a urodziłam dziewczynke ;-)

Panikarskie podejście nie jest logiczne. Logika wskazuje, że skoro ludzi wciąż przybywa w takim tempie, to jednak większość ciąż przebiega pomyślnie :D

Agatha widzę, że w swoich wypowiedziach jesteś naprawdę bardzo konkretna, tu nie chodzi o ustalenie płci ale o pewną powtarzalność. Nawet na usg lekarz może się pomylić, pytanie zadałam na zasadzie ciekawostki a nie logiki w celu ustalenia płci ale bardzo dziękuje, że podzieliłaś się swoją opinią w tym temacie:)
Moze i tak, ale czasem bez niej łatwiej sie żyje-szczegolnie przekonałam sie o tym bedac w ciąży i mając raczej "panikarskie" podejscie do tego 9 miesiecznego procesu!:)

Raczej obstaję przy wersji, że logika zawsze się przydaje ;)

Ej Agatha, to tylko forma zabawy:) A tu logika jest zbędna...Tak sobie można tylko porównac, wiadomo, ze nikt sie tym w ciąży nie kieruje;)

ja miałam silne wymioty i chłopiec.

A logika? Kilka lat temu, gdy USG nie było tak doskonałe jak teraz, słyszałaś może o lekarzach ustalających płeć dziecka na podstawie wystepowania nudności u matki?

Ja też nie bardzo chcę w to wierzyć ale akurat w tych kilku przypadkach się zgadzało, może to po prostu jakieś hormony są inne przy chłopcu i przy dziewczynce sama nie wiem, dlatego z ciekawości napisałam na forum
Evilek, do konca 6 miecha to u Ciebie jakby nie patrzał 3, 5 tygodnia:)...Wiec jeszcze wszystko przed Tobą-zarcik..Skupiłam sie na tym 6 miesiacu bo dziwne mi to bylo, skoro ja dopiero od dobrego tyg zaczelam 7...!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry