Widok
Chrzciny i ślub jednego dnia ??
Dziewczyny co sądzicie??
Nie mieliśmy okacji i czasu zeby wziąć ślub kościelny a teraz przyszło nam do głowy- bardziej mi niz jemu ale debatujemy :) - żeby obie te uroczystości połączyć.
To znaczy chcielibyśmy by chrzest był główna uroczystością a ślub dodatkową. Nie zalezy nam na weselu dlatego obiad i kolacja byłyby związane tylko i wyłącznie z chrzcinami.
Finanse też mają tu dużo na rzeczy :)
Nie mieliśmy okacji i czasu zeby wziąć ślub kościelny a teraz przyszło nam do głowy- bardziej mi niz jemu ale debatujemy :) - żeby obie te uroczystości połączyć.
To znaczy chcielibyśmy by chrzest był główna uroczystością a ślub dodatkową. Nie zalezy nam na weselu dlatego obiad i kolacja byłyby związane tylko i wyłącznie z chrzcinami.
Finanse też mają tu dużo na rzeczy :)
A informacja o braku całonocnej imprezy...
Umieścić na zaproszeniu godzinę końcową czy poinformować osobiście/telefonicznie przy przekazywaniu zaproszeń?
Jak na zaproszeniu to w jakiej formie?
Umieścić na zaproszeniu godzinę końcową czy poinformować osobiście/telefonicznie przy przekazywaniu zaproszeń?
Jak na zaproszeniu to w jakiej formie?
No to teraz pozostaje mi czekać na koniec połogu i przekonanie końcowe przyszłego małża :P
On niestety sądzi że połowa rodziny się obrazi...
A mi to lotto :P
On niestety sądzi że połowa rodziny się obrazi...
A mi to lotto :P
MamaMarty super pomysł;) mam do ciebie pytanie jak ,w jakiej kreacji widzisz siebie na tym ślubie koscielnym?? ja tez planuje taką urodzystosc moja córunia ma 3 latka juz ponad:) chcielismy to zrobic juz w tym półroczu ale mamy komunie w rodzinie pózniej chrzciny w rodzinie i na koniec wesele w rodzinie ;)wiec pewnie we wrzesniu bedzioe pora na nas:)i wracając do pytania czy myslisz wystąpic w sukni slubnej czy ....no własnie w czym??
rok temu byłam na takim ślubie, gdzie dodatkowo były chrzciny synka Młodej Pary :))))
kumpela wystąpiła w normalnej, białej sukni i miała welon :) Najpierw był ślub :) po tym sakramencie był chrzest Małego :)
później obiad w restauracji :)
bardzo fajny pomysł :) za jednym wydatkiem dwie imprezy ;)
(dla mnie dodatkowy plus - ponieważ nie znoszę rodzinnych spędów)
kumpela wystąpiła w normalnej, białej sukni i miała welon :) Najpierw był ślub :) po tym sakramencie był chrzest Małego :)
później obiad w restauracji :)
bardzo fajny pomysł :) za jednym wydatkiem dwie imprezy ;)
(dla mnie dodatkowy plus - ponieważ nie znoszę rodzinnych spędów)
Tydzień temu byłam na ślubie mojej przyjaciółki i chrzcinach jej synka (byłam w roli świadkowej i matki chrzestnej).Uroczystość super. Najbliższa tylko rodzina była w sensie rodzice młodych i ich chrzestni z żonami albo mężami.Takie ceremonie wyglądają trochę inaczej jak przy samym ślubie z masą gości.Panna młoda byla ubrana w suknie skromną jasną ecru ale bardzo ładną. Dodam, że też ma córke 8 letnią i są już dawno po ślubie cywilnym a teraz chcieli to wszystko uregulować przed chrzcinami synka i komunią corki. Później był obiad w Chacie Chłopskiej na placu zebrań ludowych. Jedzenie bardzo dobre, takie swojskie i dużo..hihihiih.Płacili 90 zł za osobę.
Myślałam o sukience w takim stylu:

My przede wszystkim chcemy by to chrzciny były główna uroczystością. Ślub ma być przy okazji :)
My przede wszystkim chcemy by to chrzciny były główna uroczystością. Ślub ma być przy okazji :)
Taaa Agusia :)
jak tak chcecie to zróbcie:) sukienka nr 1 też mi się bardziej podoba
co do pytania w tytułe to ja osobiście nigdy bym się nie zdecydowała, może dlatego że dla mnie ślub i wesele były b. ważne; bliska mi osoba miała najpierw ślub cywilny, potem pojawiło się dzieciątko, potem ślub kościelny, a za tydzień chrzciny - ale to zależy od tego jakie kto ma priorytety i co lubi - ty piszesz że najważniejszy jest chrzest, a ślub to tylko dodatek więc tak zróbcie :) zaproszenie można ładnie i zgrabnie skonstruować, ja dałabym na I miejscu w treści info o chrzcie, a że ślub to jako "dodatek"
byłam kiedyś gościem na mszy podzcas której był ślub i zaraz potem chrzest dziecka, panna młoda nie miała typowej sukni ślubnej znaczy miała "balową", ale kolorową :)
ta sukienka numer 1 którą wkleiłaś przepiękna - ja bym ją wybrała :)
byłam kiedyś gościem na mszy podzcas której był ślub i zaraz potem chrzest dziecka, panna młoda nie miała typowej sukni ślubnej znaczy miała "balową", ale kolorową :)
ta sukienka numer 1 którą wkleiłaś przepiękna - ja bym ją wybrała :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
pmagdalena, myślę że informowalibyśmy o tym że nie oczekujemy żadnych prezentów. Naprawdę mi na tym nie zależy. Mojemy partnerowi również :) Chodzi o sam sakrament.
Równie dobrze moglibysmy nie mówić że uroczystości będą połączone :) Ale czy to będzie w porządku??
Równie dobrze moglibysmy nie mówić że uroczystości będą połączone :) Ale czy to będzie w porządku??
można informować,ze nie chcecie ale ludzie i tak stwierdzą,ze to nie wypada tam z pustymi rękoma przyjść tak to już jest ale jakoś dogadac się da,że np. jeśli już to jeden prezent tylko, to wtedy każdy sobie wybierze czy bardziej dla dziecka czy bardziej coś dla was do domku czy kaskę, dla mnie by była sparawa jasna jakbym usłyszała,ze prezentów sztuka jedna tylko:)
Tak Betrisa tylko my mamy bliźniaczki :)
Możemy najwyżej powiedzieć żeby prezenty raczej były z okazji chrzcin :)
Paula wyslij ten wzór zaproszenia, mail w profilu.
Możemy najwyżej powiedzieć żeby prezenty raczej były z okazji chrzcin :)
Paula wyslij ten wzór zaproszenia, mail w profilu.
A mnie sięO właśnie taki pomysł nie podoba. Jestem obecnie w ciąży i zastanawialiśmy się czy nie połączyć ślubu z chrzcinami. Ale dla mnie zarówno jedno jak i drugie jest bardzo ważne dlatego chciałam żeby odbyły się osobno, z tego względu że ślub to ma być Wasza uroczystość, Wasz dzień, i Wasz moment, a chrzest to ważny dzień dzieciaczka dlatego uważam że lepiej jest to rozgraniczyć. Ale to moje skromne zdanie :)
Madziuska to wszystko fajnie brzmi... Wasz dzień, Wasz moment...
I tak będzie to dla nas ważny dzień i jeden z ważniejszych momentów.
Tylko my mamy 5 letnią córkę a teraz przyszły na świat bliźniaczki :)
Moja przyszła teściowa powiedziała, że w tej sytuacji to już chyba nikt nie oczekuje od nas niewiadomo jakich imprez z okazji zaślubin :)
I tak będzie to dla nas ważny dzień i jeden z ważniejszych momentów.
Tylko my mamy 5 letnią córkę a teraz przyszły na świat bliźniaczki :)
Moja przyszła teściowa powiedziała, że w tej sytuacji to już chyba nikt nie oczekuje od nas niewiadomo jakich imprez z okazji zaślubin :)
Izzuunia, czy przyjęcie trwało całą noc? My raczej mamy na myśli obiad z kolacją
w zeszłym roku byliśmy, wprawdzie nie na chrzcie ale na ślubie party z trójką dzieci:) Na przysiędzie ksiadz poprosił wszystkie dzieciaczki, takiej przysięgi to jeszcze nie było:) bardzo sympatycznie
Laczona impreza - czemu nie. To wprawdzie pomysl nie dla mnie - mam dosc tradycyjne podejscie do takich kwestii... Mysle, ze symbolika takiej uroczystosci tez jest swietna...
Co do obaw ze obciazycie gosci koniecznoscia kupienia 2 prezentow, to mysle, ze zaproszenia powinniscie sformuowac w ten sposob, ze zapraszacie na chciny i przy okazji na uroczystosc zaslubin i moze napiszcie w zaproszeniach, ze obecnosci gosci jest dla Was wystarczajacym prezentem slubnym... My chociaz nie laczylismy uroczystosci, ale wszyscy nasi goscie byli przyjezdni (co bylo wystarczajacym kosztem), wiec tak wlasnie w zaproszeniach napisalismy.
Co do obaw ze obciazycie gosci koniecznoscia kupienia 2 prezentow, to mysle, ze zaproszenia powinniscie sformuowac w ten sposob, ze zapraszacie na chciny i przy okazji na uroczystosc zaslubin i moze napiszcie w zaproszeniach, ze obecnosci gosci jest dla Was wystarczajacym prezentem slubnym... My chociaz nie laczylismy uroczystosci, ale wszyscy nasi goscie byli przyjezdni (co bylo wystarczajacym kosztem), wiec tak wlasnie w zaproszeniach napisalismy.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Nasz ślub i chrzciny odbyły się o godzinie 13 :00 po 14 byliśmy już w restauracji impreza trwała do 23:00 . Sukienkę miałam również z apartu
http://www.allegro.pl/item1026983830_apart_luxus_slub_wesele_roz_38_nowa.html
nie miałam welonu tylko kwiaty wpięte we włosy. Nie żałuję że nie miałam sukni z prawdziwego zdarzenia i wesela na 200 osób :)
[/url]
http://www.allegro.pl/item1026983830_apart_luxus_slub_wesele_roz_38_nowa.html
nie miałam welonu tylko kwiaty wpięte we włosy. Nie żałuję że nie miałam sukni z prawdziwego zdarzenia i wesela na 200 osób :)

Ja jestem jak najbardziej za! Byłam na takim ślubie, po którym nastąpiły chrzciny. Tylko że było to w lutym, potwornie zimno i o godzinie 18! No ale uroczystość, mimo skromnego wymiaru, była naprawdę taka, jak trzeba. A z tego, co wiem, cała rodzina "młodych" później się świetnie bawiła.
podbijam wątek bo mam kilka pytan
na weselnikuj panny młode są młode :) oczywiscie w dobrym słowa tego znaczeniu bez urazy:)
nadal chce wziąc slub koscielny i w tym samym dniu ochrzcic córke
pytanie dziewczyny jak to jest z tymi naukami .
mam 35 lat męza i 3 dzieci ;)jestesmy z męzem juz 10 lat razem a po cywilnym 4 lata czy te nauki i ''cos tam jeszcze'' tez musze odbebnic? jak do tego podejsc od czego zacząc ? czy ktos mógły mi napisac tak w przyblizeniu od czego zacząc
aha wesela nie bedzie ,tylko jakas uroczystosc ale to najmniejszy problem ,pewnie skonczymy w jakiejs knajpce :) z młodzieżą;0)
na weselnikuj panny młode są młode :) oczywiscie w dobrym słowa tego znaczeniu bez urazy:)
nadal chce wziąc slub koscielny i w tym samym dniu ochrzcic córke
pytanie dziewczyny jak to jest z tymi naukami .
mam 35 lat męza i 3 dzieci ;)jestesmy z męzem juz 10 lat razem a po cywilnym 4 lata czy te nauki i ''cos tam jeszcze'' tez musze odbebnic? jak do tego podejsc od czego zacząc ? czy ktos mógły mi napisac tak w przyblizeniu od czego zacząc
aha wesela nie bedzie ,tylko jakas uroczystosc ale to najmniejszy problem ,pewnie skonczymy w jakiejs knajpce :) z młodzieżą;0)