Widok

Chrzciny i ślub jednego dnia ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co sądzicie??

Nie mieliśmy okacji i czasu zeby wziąć ślub kościelny a teraz przyszło nam do głowy- bardziej mi niz jemu ale debatujemy :) - żeby obie te uroczystości połączyć.

To znaczy chcielibyśmy by chrzest był główna uroczystością a ślub dodatkową. Nie zalezy nam na weselu dlatego obiad i kolacja byłyby związane tylko i wyłącznie z chrzcinami.

Finanse też mają tu dużo na rzeczy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super pomysł! Znam dwie pary które tak zrobiły i uroczystości były naprawdę przepiękne :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo dobry pomysł - to taka symboliczna zmiana w życiu, na całej linii ;)
mi też się pomysł podoba:) skoro nie chcecie wesela to jak znalazł:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A informacja o braku całonocnej imprezy...
Umieścić na zaproszeniu godzinę końcową czy poinformować osobiście/telefonicznie przy przekazywaniu zaproszeń?

Jak na zaproszeniu to w jakiej formie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym chyba powysyłała zawiadomienia/zaproszenia na ślub i chrzest, ewentualnie informując ustnie o braku wesela
super pomysl
świetny pomysł, moja siostra tak miała
wręczając zaproszenia mówcie,że ślub bez wesela, bo główną imprezą są chrzciny a Wy to tak przy okazji :)
super pomysł, gorąco popieram i trzymam kciuki żeby wszystko sie udało :)
No to teraz pozostaje mi czekać na koniec połogu i przekonanie końcowe przyszłego małża :P

On niestety sądzi że połowa rodziny się obrazi...

A mi to lotto :P
MamaMarty super pomysł;) mam do ciebie pytanie jak ,w jakiej kreacji widzisz siebie na tym ślubie koscielnym?? ja tez planuje taką urodzystosc moja córunia ma 3 latka juz ponad:) chcielismy to zrobic juz w tym półroczu ale mamy komunie w rodzinie pózniej chrzciny w rodzinie i na koniec wesele w rodzinie ;)wiec pewnie we wrzesniu bedzioe pora na nas:)i wracając do pytania czy myslisz wystąpic w sukni slubnej czy ....no własnie w czym??
rok temu byłam na takim ślubie, gdzie dodatkowo były chrzciny synka Młodej Pary :))))

kumpela wystąpiła w normalnej, białej sukni i miała welon :) Najpierw był ślub :) po tym sakramencie był chrzest Małego :)

później obiad w restauracji :)

bardzo fajny pomysł :) za jednym wydatkiem dwie imprezy ;)

(dla mnie dodatkowy plus - ponieważ nie znoszę rodzinnych spędów)
agusiagda dzieki hmmmm ja ma 35 lat 3 dzieci tylko to jedno nbe ochrzczone bo po cywilnym jestesmy;)chyba welon sobie odpuszcze a sukienka mma jakies typy ale skromne w sensie nie beza;)
Tydzień temu byłam na ślubie mojej przyjaciółki i chrzcinach jej synka (byłam w roli świadkowej i matki chrzestnej).Uroczystość super. Najbliższa tylko rodzina była w sensie rodzice młodych i ich chrzestni z żonami albo mężami.Takie ceremonie wyglądają trochę inaczej jak przy samym ślubie z masą gości.Panna młoda byla ubrana w suknie skromną jasną ecru ale bardzo ładną. Dodam, że też ma córke 8 letnią i są już dawno po ślubie cywilnym a teraz chcieli to wszystko uregulować przed chrzcinami synka i komunią corki. Później był obiad w Chacie Chłopskiej na placu zebrań ludowych. Jedzenie bardzo dobre, takie swojskie i dużo..hihihiih.Płacili 90 zł za osobę.
Jestem za.
Konkretnie, krótko i na temat:)

Super pomysł.
Myślałam o sukience w takim stylu:

image

My przede wszystkim chcemy by to chrzciny były główna uroczystością. Ślub ma być przy okazji :)
sukienki Apart są super :)))
Taaa Agusia :)
Ta też niezła ale z bolerkiem lub żakiecikiem

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry