Widok

Chrzciny-obiad

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Znacie moze jakieś fajne miejsce żeby zorganizowac obiad z okazji chrzcin? Najlepiej w okolicach Chełmu, Oruni, Ujeściska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam bo sama chętnie skorzystam z Waszych opinii
Ja w styczniu miałam chrzciny i robiliśmy w restauracji Orzeł na Warszawskiej. Byłam zadowolona. Jedzeznie i obsługa ok. Właściciel bardzo elastyczny (w kwestii ciasta, alkoholu). Cenowo również korzystnie. Za obiad dwudaniowy oraz mini kolację płaciliśmy 40 zł/osoba
tez jestem zainteresowana...40 zł to mało...nie sadziłam ze jeszcze gdzies znajde za taka cene
byłam tam 2 razy na stypach :P dobre jedzenie :) całkiem fajny lokal :)
mova a mozesz napisac jakie bylo jedzenie?mozesz na meila sylvia1981@wp.pl
to ja bym tez poprosila o jedzonko - tzn co bylo w cenie
pati-wizaz@wp.pl
Więc piszę menu dla wszystkich zainteresowanych:
Zupa-rosół (ale własnej roboty, nie z bulionówki)
II danie - antrykot, ziemniaczki z wody, trzy surówki dla każdego
Soki, woda, kawa, herbata.

Później mieliśmy swoje ciasto + tort

Następnie mini kolacja:
Węliny na półmiskach (mają własnej roboty)
Faszerowane jajka
Ryby na półmiskach
Pieczony pasztet pokrojony w plastry
ser
Pomidorki, ogórki
Gorący barszcz z pasztecikami.

Ogólnie bylismy w restauracji od 14.00 do 19.00. Nikt nas nie wyganiał, że np. za długo. Obsługa sprawna. W tle grała stonowana muzyczka.

Nie miałam problemu aby wyjść do odobnej sali nakarmić małego czy uspić go w ciszy i zostawić w ciszy.

Chrzest organizowaliśmy na 24 osoby. Stoły były połączone i ładnie przystrojone.

Szczerze powiedziawszy zanim zorganizowaliśmy tam chrzciny, słyszałam o tej restauracji, ale nidy tam nie byłam. Nie zawiodłam się na szczęście. Goście byli zadowoleni. Jedzonko smakowało.

Dodatkowo przynajmniej dla mojego malego atrakcją było ogromne akwarium z kolorowymi rybkami i zagroda obok restauracji ze zwierzątkami.
wow 40zl to świetna cena. my płaciliśmy 95zl za podobne manu, ale w innej restauracji.
jak dla mnie rewelacja.my bedziemy mieli 14 osób ,ciasta sami sobie zrobimy.szukam zaraz telefonu i dzwonie do nich.mimo ze chrzciny w maju-czerwcu.aaa jeszcze jak sie pojawisz w tym watku napisz mi jak sala?jest jedna?inni goscie nie przeszkadzaja?
Mają trzy sale. Nam dali do wyboru - tak więc mieliśmy jaką chcieliśmy. Jedna z sal jest z kominkiem, jedna "normalna", a jedna taka mniejsza (jakby bilardowa). Inni goście nie przeszkadzają. Fakt, że chrzciny mieliśmy na początku stycznia, padał śnieg i może to spowodowało, że przez ten cały czas jak byliśmy pojawiły się dwie osoby. Zjadły obiad na innej sali i sobie poszły. Tak więc zupełnie bezproblemowo
A jeszcze co do ceny...Wyjściówkę szef podał - 65 zł. Ale trzeba się targować :) Na jakość obniżenie ceny nie wpłynęło...
ja też polecam restaurację Orzeł -jedzonko mają super
W restauracji orzeł miałam robione dwie komunie i byłam jako gość również na dwóch. Jedzonko pyszne, obsługa ok, a właściciel bardzo elastyczny.
My za obiad Komunijny w Orle płaciliśmy 60zł dwa lata temu, więc 40zł to rewelacyjna cena
40 zł to szokujaca cena... ze swiecą takich szukać w trójmieście...
a 60 zł za komunie to juz wogóle... kmunie ze względu na duży popyt maja zwykle wyzsze ceny niz inne imprezy okolicznościowe...

jestem tylko ciekawa jak to jest podane... czy tak barowo, tłuczone ziemniaki, kawał mięsa i surówkowa sieczka? czy może jakos fajno elegenacko.... często płąci się za całą oprawe, podanie, ładne nakrycie stołu, elegancką porcelanę itd...

jeśli te ceny są połączone z elegancją to brawo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My mieliśmy wszystko podane bardzo ładnie. Płaciliśmy 60zł za obiad a w tym
-rosół
a na drugie danie
3 rodzaje mięsa
4 surówki
ziemniaczki
kawa
( tort we własnym zakresie ) więc 60zł super cena, ale jak wspomniałam dwa lata temu, natomiast trzy lata temu płaciłam 50zł
Teraz nie mam pojęcia ile się płaci, ale polecam z czystym sumieniem tą restaurację.

Również dowiedźcie się ile kosztuje obiad w Tawernie Greckiej, bo jedzonko również pyszne
Zastawa porcelanowa, stoły ładnie przystrojone, kwiaty na stole, białe obrusy, serwetki itp. Jedzenie bardzo estetycznie podane i wyglądające na talerzach. Typowo restauracyjne, nie barowe. Na stołach świece. Soki w dzbankach (żadnych kartonów)
no to brzmi przyzwoicie ... plus za to, że soki w szkle... kartony i plastiki na stole to masakra!!!

ale robimy im tu reklamę haha gdyby tylko wiedzieli:)
ale skoro są nieźli to czemu nie :) niech im się wiedzie

moze kogos zainteresuje! to nie reklama!

znalazlam lokal w necie! w Sopocie niestety, dosyc daleko od Chelmu :) nie pamietam juz ceny jednostkowej, ale tanio nie bylo! lokal nazywa sie Godding, miesci sie w srodku Sopotu, ale zdala od zgielku, wrecz jakby w samym srodku lasu! latem jest tam przepikenie :) sama restaracyjka tez super, zastawa nowoczesna, oprawa rowniez, wszystko na najwyzszym poziomie! i na prawde uwierzcie, to nie reklama, po prostu mi sie bardzo podobalo, a goscie byli zachwyceni!
Godding jest bardzo drogi -a to na 100% reklama :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry