Widok

Chrzest Święty pomysły na prezent

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o jakieś fajne pomysły na prezent na chrzest dla dziewczynki, mamy byc z mężem rodzicami chrzestnymi. Juz myslalam o albumie do zdjęć plus takim świętym obrazku ze srebra, smoczku nie wiem co jeszcze moze ktos ma wiecej ciekwaszych pomysłów?? Mala juz ma mate eduk. i karuzele i bujaka.
A jaka tu dziewczyna robila takie fajne kartki okolicznościowe?? Agata czy Agnieszka cos mi sie kojarzy tylko nie pamietam?? a może ktoś zrobiłby taki nietypowy album albo księge od narodzin do pierwszego roczku do wklejania zdjęć??
Poradzcie prosze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z ta księga to dobry pomysł, ja bym sobie bardzo cenila taki ręcznie wykonany prezent.Moja Mala dostala srebny obrazek, zloty medalik z Matka Boska, kolczyki (nie wiem po co tesciowie wiedzieli ,ze nie zamierzam przekluc uszu Malej)oprocz tego zabawki ,album i pieniądze.
ja bym kupiła złoty medalik + łancuszek a jesli chcecie cos jeszcze to cos normalnego jakas zabawke, ksiązke, cos ze sprzetów dla dziecka itp - nie lubie takich udziwnien jak srebny obrazek czy ksiega ..

dostalismy ksiege lezy pusta - bo zdjecia na kompie... a obrazek najlepiej kolorowy z aniolkiem zeby dziecko doceniło bo na takim srebrnym to niewiele zobaczy...
a potem jak podrośnie to albo bedzie lubic albo nie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam caly album synka zapelniony, u cory musze nadrobic, bo jak przychodza znajomi to nie bede im pokazywala 2000 zdjec na kompie tylko kilka tych wybranych,
monia ale jak bedzie starsza i bedzie chciala nosic kolczyki to beda one dla niej wazne ze sa z chrztu.

sa ladne pozytywki svarowskiego - aniolek
zestaw ksiazeczek w twardej oprawie, sa tez ksiazeczki z modlitwami na twardych stronach,
obrazek do powieszenia,
kasa na szczepionki skojarzone
moze cos maja upatrzonego rodzice i podpowiedza?
szmaciana lale,
dzwoneczki rurowe (sa przerozne, a dzieci lubia ich dlekiatne dzwnienie)
ladny kocyk,
wiekszy recznik (nie te 80/80 ale wiekszy my dostalismy taki 1,20 /1 i sluzy dlugo)
kombinezonik na zime
ladne wdzianko na swieta w odpowiednim rozmiarze (troszke na wyrost najlepiej)
no Mamy tez sie zapytam i zobaczymy co odpowie ale pewnie, ze nic nie chca:)) dlatego szukam inspiracji na cos fajnego. Moj Maly wlasnie dostal od Chrzestenj taki sliczny obrazek z Matka Boska i stoi u niego w pokoju na polce i mysle ze bedzie mial go zawsze. a to jest sliczna pamiatka. Niektore fakt leza w szafce ale jak bedzie mial rodzine na pewno to doceni:)
pieczulka tylko to sa takie malutkie kolczyki wiec nie wiem czy na wieksze ucho wejda:-)jesli tak, masz racje napewno beda dla niej wazne.
od mojego brata chrzesnego Małej dostaliśmy dosc spora sume pieniedzy zalozyliśmy konto i teraz wszyskie prezenty finansowe wplacamy narazie kupilismy z tych pieniedzy fotelik do auta, smieje sie ,ze moje jeszcze nawet nie dwuletnie dziecko ma wieksze oszczędnosci ode mnie:-)
album czy ksege na pewno zrobi Ci Agata2209 tu sa jej niektore prace

http://picasaweb.google.com/114603258688353529531?gsessionid=bb_cc4qb64d5FNlCRwRSkA

image
no nasz tez dostal pieniadze i tak od chrztu zbieramy mu na konto jak sobie kiedys zazyczy cos na co mnie nie bedzie stac w danym momencie niech sobie kupi za to. w kazdym badz razie jest i lezy dla niego.
ale ja jednak bym wolala podarowac cos na pamiatke bo wiem, ze dziewczyny potem bardziej doceniaja takie prezenty niz chlopcy.
Nikita987 super dziekuje o nią własnie mi chodziło tylko nie pamietałam dokladnie jak miała na imie super dzieki.
My oprócz maty, karuzelki i huśtawki dostaliśmy mniejsze zabawki, kombinezon na zimę i kasę. Z rzeczy które się nie pojawiły - na Allegro są takie miarki wzrostu materiałowe z różnymi zwierzaczkami z ramkami na zdjęcia, na każdy wzrost wkłada się odpowiednie zdjęcie, moim zdaniem fajna rzecz :) Chociaż raczej drobna. Albo jakąś piękną książkę z bajkami? My akurat już mieliśmy, ale uważam, że to też fajny prezent. Z pamiątkowych rzeczy dostaliśmy jeden krzyżyk, jeden album dziecka do wypełniania i jeden srebrny obrazek (ludzie się skonsultowali i na szczęście obyło się bez dziesięciu takich samych pamiątek). Grzechotki i smoczki srebrne są moim zdaniem bzdurnym pomysłem, ale co kto lubi. I osobiście wolałabym srebrny łańcuszek niż złoty, ja cały czas noszę swój srebrny z chrztu właśnie, na komunię dostałam dwa złote i na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy je włożyłam...
moj syn dostał na chrzest medalik od chrzesnej, kase a od chrzesnego karte podarunkowa do smyka. bardzo praktyczne bo rodzice sami kupia c o im trzeba my np. kupilismy fotelik do samochodu ten wieksz 9-18kg
My na dwa chrzty darowalismy takie obrazki ze srebra, z dedykacja na odwrocie, wiem ze oba podarunki wisza nad łóżeczkiem i bardzo się podobały. My od chrzestnego syna dostalismy srebrna grzechotke z wygrawerowanymi imieniem, data urodzin, waga i cm. Tez fajna pamiatka.
Ja nie przepadam za praktycznymi prezentami, polecilabym ci jezdzik typu pchacz albo kojec. Nie kazdy rodzic bedzie chetny aby prowadzic ksiege dziecku. Powinnas przede wszystkim skonsultowac ,,zapotrzebowanie,, z rodzicami.
Słyszałam o pomyśle szkatułki ze sztabeczką złota, do której można dorzucać kolejne przy następnych okazjach... Osobiście bardzo spodobał mi się motyw Aniołka w biżuterii dla małej dziewczynki, dlatego dla swojej chrześnicy jakiś czas temu wybrałam srebrny naszyjnik z Aniołem Stróżem z cyrkonii ze sklepu internetowego www.holyholy.pl

Polecam prdukty recznie robione. Stworzone by dawać radość nie tylko maluchom, ale i rodzicom. Mięciutki, śliczny, dwustronny komplet niezastąpiony do wózka, łóżeczka/kołyski, fotelika oraz w każdej podróży. Kolorowe metki sensoryczne wszyte z jednej strony kocyka pobudzają wyobraźnię, jednocześnie ćwicząc sprawność i dając mnóstwo frajdy. Kocyki i nie tylko mozna znalezc na stronie https://www.facebook.com/pg/AnulkowoHandmade/photos/?ref=page_internal

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

do góry