Widok
Chrzest Święty pomysły na prezent
Bardzo proszę o jakieś fajne pomysły na prezent na chrzest dla dziewczynki, mamy byc z mężem rodzicami chrzestnymi. Juz myslalam o albumie do zdjęć plus takim świętym obrazku ze srebra, smoczku nie wiem co jeszcze moze ktos ma wiecej ciekwaszych pomysłów?? Mala juz ma mate eduk. i karuzele i bujaka.
A jaka tu dziewczyna robila takie fajne kartki okolicznościowe?? Agata czy Agnieszka cos mi sie kojarzy tylko nie pamietam?? a może ktoś zrobiłby taki nietypowy album albo księge od narodzin do pierwszego roczku do wklejania zdjęć??
Poradzcie prosze.
A jaka tu dziewczyna robila takie fajne kartki okolicznościowe?? Agata czy Agnieszka cos mi sie kojarzy tylko nie pamietam?? a może ktoś zrobiłby taki nietypowy album albo księge od narodzin do pierwszego roczku do wklejania zdjęć??
Poradzcie prosze.
ja bym kupiła złoty medalik + łancuszek a jesli chcecie cos jeszcze to cos normalnego jakas zabawke, ksiązke, cos ze sprzetów dla dziecka itp - nie lubie takich udziwnien jak srebny obrazek czy ksiega ..
dostalismy ksiege lezy pusta - bo zdjecia na kompie... a obrazek najlepiej kolorowy z aniolkiem zeby dziecko doceniło bo na takim srebrnym to niewiele zobaczy...
a potem jak podrośnie to albo bedzie lubic albo nie..
dostalismy ksiege lezy pusta - bo zdjecia na kompie... a obrazek najlepiej kolorowy z aniolkiem zeby dziecko doceniło bo na takim srebrnym to niewiele zobaczy...
a potem jak podrośnie to albo bedzie lubic albo nie..
monia ale jak bedzie starsza i bedzie chciala nosic kolczyki to beda one dla niej wazne ze sa z chrztu.
sa ladne pozytywki svarowskiego - aniolek
zestaw ksiazeczek w twardej oprawie, sa tez ksiazeczki z modlitwami na twardych stronach,
obrazek do powieszenia,
kasa na szczepionki skojarzone
moze cos maja upatrzonego rodzice i podpowiedza?
szmaciana lale,
dzwoneczki rurowe (sa przerozne, a dzieci lubia ich dlekiatne dzwnienie)
ladny kocyk,
wiekszy recznik (nie te 80/80 ale wiekszy my dostalismy taki 1,20 /1 i sluzy dlugo)
kombinezonik na zime
ladne wdzianko na swieta w odpowiednim rozmiarze (troszke na wyrost najlepiej)
sa ladne pozytywki svarowskiego - aniolek
zestaw ksiazeczek w twardej oprawie, sa tez ksiazeczki z modlitwami na twardych stronach,
obrazek do powieszenia,
kasa na szczepionki skojarzone
moze cos maja upatrzonego rodzice i podpowiedza?
szmaciana lale,
dzwoneczki rurowe (sa przerozne, a dzieci lubia ich dlekiatne dzwnienie)
ladny kocyk,
wiekszy recznik (nie te 80/80 ale wiekszy my dostalismy taki 1,20 /1 i sluzy dlugo)
kombinezonik na zime
ladne wdzianko na swieta w odpowiednim rozmiarze (troszke na wyrost najlepiej)
no Mamy tez sie zapytam i zobaczymy co odpowie ale pewnie, ze nic nie chca:)) dlatego szukam inspiracji na cos fajnego. Moj Maly wlasnie dostal od Chrzestenj taki sliczny obrazek z Matka Boska i stoi u niego w pokoju na polce i mysle ze bedzie mial go zawsze. a to jest sliczna pamiatka. Niektore fakt leza w szafce ale jak bedzie mial rodzine na pewno to doceni:)
pieczulka tylko to sa takie malutkie kolczyki wiec nie wiem czy na wieksze ucho wejda:-)jesli tak, masz racje napewno beda dla niej wazne.
od mojego brata chrzesnego Małej dostaliśmy dosc spora sume pieniedzy zalozyliśmy konto i teraz wszyskie prezenty finansowe wplacamy narazie kupilismy z tych pieniedzy fotelik do auta, smieje sie ,ze moje jeszcze nawet nie dwuletnie dziecko ma wieksze oszczędnosci ode mnie:-)
od mojego brata chrzesnego Małej dostaliśmy dosc spora sume pieniedzy zalozyliśmy konto i teraz wszyskie prezenty finansowe wplacamy narazie kupilismy z tych pieniedzy fotelik do auta, smieje sie ,ze moje jeszcze nawet nie dwuletnie dziecko ma wieksze oszczędnosci ode mnie:-)
album czy ksege na pewno zrobi Ci Agata2209 tu sa jej niektore prace
http://picasaweb.google.com/114603258688353529531?gsessionid=bb_cc4qb64d5FNlCRwRSkA
http://picasaweb.google.com/114603258688353529531?gsessionid=bb_cc4qb64d5FNlCRwRSkA
no nasz tez dostal pieniadze i tak od chrztu zbieramy mu na konto jak sobie kiedys zazyczy cos na co mnie nie bedzie stac w danym momencie niech sobie kupi za to. w kazdym badz razie jest i lezy dla niego.
ale ja jednak bym wolala podarowac cos na pamiatke bo wiem, ze dziewczyny potem bardziej doceniaja takie prezenty niz chlopcy.
ale ja jednak bym wolala podarowac cos na pamiatke bo wiem, ze dziewczyny potem bardziej doceniaja takie prezenty niz chlopcy.
My oprócz maty, karuzelki i huśtawki dostaliśmy mniejsze zabawki, kombinezon na zimę i kasę. Z rzeczy które się nie pojawiły - na Allegro są takie miarki wzrostu materiałowe z różnymi zwierzaczkami z ramkami na zdjęcia, na każdy wzrost wkłada się odpowiednie zdjęcie, moim zdaniem fajna rzecz :) Chociaż raczej drobna. Albo jakąś piękną książkę z bajkami? My akurat już mieliśmy, ale uważam, że to też fajny prezent. Z pamiątkowych rzeczy dostaliśmy jeden krzyżyk, jeden album dziecka do wypełniania i jeden srebrny obrazek (ludzie się skonsultowali i na szczęście obyło się bez dziesięciu takich samych pamiątek). Grzechotki i smoczki srebrne są moim zdaniem bzdurnym pomysłem, ale co kto lubi. I osobiście wolałabym srebrny łańcuszek niż złoty, ja cały czas noszę swój srebrny z chrztu właśnie, na komunię dostałam dwa złote i na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy je włożyłam...
Słyszałam o pomyśle szkatułki ze sztabeczką złota, do której można dorzucać kolejne przy następnych okazjach... Osobiście bardzo spodobał mi się motyw Aniołka w biżuterii dla małej dziewczynki, dlatego dla swojej chrześnicy jakiś czas temu wybrałam srebrny naszyjnik z Aniołem Stróżem z cyrkonii ze sklepu internetowego www.holyholy.pl
Polecam prdukty recznie robione. Stworzone by dawać radość nie tylko maluchom, ale i rodzicom. Mięciutki, śliczny, dwustronny komplet niezastąpiony do wózka, łóżeczka/kołyski, fotelika oraz w każdej podróży. Kolorowe metki sensoryczne wszyte z jednej strony kocyka pobudzają wyobraźnię, jednocześnie ćwicząc sprawność i dając mnóstwo frajdy. Kocyki i nie tylko mozna znalezc na stronie https://www.facebook.com/pg/AnulkowoHandmade/photos/?ref=page_internal