Widok

Chrzestny z zagranicy, jakie dokumenty itp.?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam:) w sierpniu planuję chrzest- chrzestnym ma być moj kuzyn, ktory mieszka w Niemczech i ma tamtejsze obywatelstwo juz ponad 20 lat. Czy ma ktoś doświadczenie w takiej sytuacji-jakie dokumenty powinien ze soba przywieźć i rzecz jasna będą one w j. niemieckim czyli że powinnam iść z nimi do tłumacza? Serdecznie będe wdzięczna za podzielenie się swoimi doświadczeniami:) oczywiście udam się do parafii ale jestem ciekawa jak to było u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie chrzestna byla siostra ktora od 8 lat mieszka w londynie i jedyne co musiala zalatwic to karteczke z kosciola-w polsce gdzie byla chrzczona.co z tego ze oprocz chrzcin w zyciu tam nie byla. I to wszystko.
hmm a o tym nie pomyślałam, ze ewentualnie będzie musiał coś tutaj załatwiać..ciekawe. Dzięki wielkie:)
Najlepiej by bylo aby chrzestny podszedl do kosciola do ktorego uczeszczal x lat temu w polsce i sie dopytal.bo jeden kosciol daje karteczke temu kto byl u nich chcrzczony a inny jak nie byles tam chrzczony ale np uczeszczales tam-przyjmowales koledy itp. Ewentualnie ksiadz moze chciec potwierdzenia z kosciola zagranicznego ze dana osoba tam przynalezy no ale hmmm....z tym bywa roznie😊co kosciol to inne wymogi.ja sie stresowalam a wyszlo szybko i bezproblemowo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry