Widok

Chustonoszenie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w ciąży i chciałabym nosić dziecko w chuście. Czy możecie polecić kogoś kto prowadzi szkolenia z noszenia w chuście? Najlepiej żeby była to osoba z odpowiednią wiedzą np. fizjoterapeuta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na fejsie sa grupy z trojmiasta gdzie aktywnie udzialaja sie mamy noszace oraz doradcy chustowi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jola ma rację na fb jest kilka grup chustomam z Trójmiasta, są tam doradcy chustowi którzy prowadzą zajęcia z chustonoszenia :) Ja też już mam chustę w domu, można ją nosić będą w ciąży i odciąża kręgosłup pomagając nosić brzuszek :D
Co do doradcy i fizjoterapeuty - nie wiem czy jest (może jest), ale trochę mi się to wyklucza jak pediatra i doradca laktacyjny ;P Oczywiście zdarzają się (słynny Paweł Zawitkowski fizjoterapeuta a zarazem sam noszący w chuście swoje dziecko/i :D), ale trafić na osobę z wiedzą z tych dwóch specjalności... niestety ze świecą szukać :/ a szkoda...
image image

Też polecam grupy na fb. Jedyny problem, że nie każde dziecko lubi być noszone w chuście. Ja ze swoim robiłam kilka podejść i jakoś się nie przekonał do tego pomysłu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ze Starszakiem za późno - kupiłam chustę na roczek ;P ale w nosidełku dawał się nosić na 1,5roku :P
image image

Dziewczyny a polecicie fajne chusty na początek?

Zalezy ile chcesz na chuste wydac. Kezanki polecaja chuste caboo close, ale to troche wiekszy wydatek, za to odpadaja problemy z wiazaniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam wejść na grupy i są tam też grupy sprzedażowe, bo w przeciwieństwie do innych rzeczy chusta nie traci wartości (max 5% taniej kupisz) ale używana jest lepsza, bo tzw "złamana", nową tzreba łamać by dobrze nosiła :) tańsze chusty to tzw pasiaki, a już inne wzory są w "cenie" ja w sierpniu skorzystałam z promocji 30% w natibaby i kupiłam nową ale za swoją dałam... 400ileś zł :P bo wzór ;)
Ale używanego pasiaka np littefrog zapłacić ok 150-160zł (w zależności od rozmiaru, ja podaję ceny 4,6m)
Chustę dobieram,y do noszonego rozmiaru (dużo osób na początku się myli i myśli o wzroście, błąd) np ja teraz mam takie 42-44 (zanim wrócę do mojego 36:() więc chustę kupiłam 4,6m :)
większość producentów ma na stronie instrukcję jak dobrać rozmiar :)
image image

Dziękuję :)

Jakby coś, to mam na zbyciu kółkową :
http://allegro.pl/chusta-kolkowa-zaffiro-hug-me-chustonoszenie-i7123563579.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry