Widok
Jola ma rację na fb jest kilka grup chustomam z Trójmiasta, są tam doradcy chustowi którzy prowadzą zajęcia z chustonoszenia :) Ja też już mam chustę w domu, można ją nosić będą w ciąży i odciąża kręgosłup pomagając nosić brzuszek :D
Co do doradcy i fizjoterapeuty - nie wiem czy jest (może jest), ale trochę mi się to wyklucza jak pediatra i doradca laktacyjny ;P Oczywiście zdarzają się (słynny Paweł Zawitkowski fizjoterapeuta a zarazem sam noszący w chuście swoje dziecko/i :D), ale trafić na osobę z wiedzą z tych dwóch specjalności... niestety ze świecą szukać :/ a szkoda...
Co do doradcy i fizjoterapeuty - nie wiem czy jest (może jest), ale trochę mi się to wyklucza jak pediatra i doradca laktacyjny ;P Oczywiście zdarzają się (słynny Paweł Zawitkowski fizjoterapeuta a zarazem sam noszący w chuście swoje dziecko/i :D), ale trafić na osobę z wiedzą z tych dwóch specjalności... niestety ze świecą szukać :/ a szkoda...
Ja polecam wejść na grupy i są tam też grupy sprzedażowe, bo w przeciwieństwie do innych rzeczy chusta nie traci wartości (max 5% taniej kupisz) ale używana jest lepsza, bo tzw "złamana", nową tzreba łamać by dobrze nosiła :) tańsze chusty to tzw pasiaki, a już inne wzory są w "cenie" ja w sierpniu skorzystałam z promocji 30% w natibaby i kupiłam nową ale za swoją dałam... 400ileś zł :P bo wzór ;)
Ale używanego pasiaka np littefrog zapłacić ok 150-160zł (w zależności od rozmiaru, ja podaję ceny 4,6m)
Chustę dobieram,y do noszonego rozmiaru (dużo osób na początku się myli i myśli o wzroście, błąd) np ja teraz mam takie 42-44 (zanim wrócę do mojego 36:() więc chustę kupiłam 4,6m :)
większość producentów ma na stronie instrukcję jak dobrać rozmiar :)
Ale używanego pasiaka np littefrog zapłacić ok 150-160zł (w zależności od rozmiaru, ja podaję ceny 4,6m)
Chustę dobieram,y do noszonego rozmiaru (dużo osób na początku się myli i myśli o wzroście, błąd) np ja teraz mam takie 42-44 (zanim wrócę do mojego 36:() więc chustę kupiłam 4,6m :)
większość producentów ma na stronie instrukcję jak dobrać rozmiar :)
Jakby coś, to mam na zbyciu kółkową :
http://allegro.pl/chusta-kolkowa-zaffiro-hug-me-chustonoszenie-i7123563579.html
http://allegro.pl/chusta-kolkowa-zaffiro-hug-me-chustonoszenie-i7123563579.html