Widok

Ciągła gorączka u 2,5 latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Z zakatarzonym synkiem poszliśmy tydzień temu do pediatry - osłuchowo OK dostał syropki. W sobotę pojawiła się gorączka ok 38st (w niedzielę również) więc w poniedziałek poszliśmy na kontrolę. To samo - osłuchowo OK, dalej syropki. Ale gorączka się utrzymywała (wieczorem) - w poniedziałek prawie 39st, we wtorek wieczorem mniej, ale tez około 38, więc znowu do pediatry - znowu osłuchowo OK, dalej syropki, ale jeśli gorączka będzie się utrzymywać to jutro rano idziemy na morfologię i CRP.
Co to może być?
Z dolegliwości to tylko katar, ale stosunkowo niewielki, kaszel sporadycznie. Nic więcej nie zauważyliśmy. Ząbki raczej odpadają, już sama nie wiem skąd ta temperatura.
Do żłobka oczywiście w tym tygodniu nie poszedł.
Może miałyście Mamy podobną sytuację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym zrobiła badanie moczu, gorączka utrzymująca się ponad 4 dni bez innych szczególnych objawów może być od zapalenia pęcherza moczowego czy bakterii w moczu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może uczulony jest na te syropki - u nas też kiedyś zaczeło sie od przeziebienia, potem mały dostał antybiotyk a po nim wysypka i gorączka, po badaniach krwi sie okazało że zakażenie sie po organizmie już rozprzestrzenia i że uczulony na antybiotyk

a pozatym jedź na bakteriologie na akademii medycznej i zrób posiew na bakterie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry