Widok
Ja mam Ultrasilencer. Jest dużo bardziej cichy niż inne odkurzacze ale nie aż tak bardzo, jak na reklamie ;)))) Jak powietrze wlatuje do rury, to normalnie głośno słychać i z tym nic się nie da zrobić. Ja kupiłam go, bo czasami odkurzam późnym wieczorem albo nawet już w nocy i nie chciałam przeszkadzać sąsiadom. W sumie chyba bym go polecała.
Electrolux Ultra Silencer, wersja ze szczotką elektryczna do czyszczenia dywanów. REWELACJA!!!
Jest ergonomiczny, długi kabel, długa rura (dzięki temu że nie trzeba się schylać to i mój mąż nawet chętnie poodkurza), można postawić w pionie i w pozimie, w zależności ile masz miejsca w szafie.
Worki można dokupić na allegro, oryginalne albo i nie... :) worek zmieniam co 3-4 miesiące ze względu na kudłaszący się dywan wełniany.
Jak masz jeden dywan w domu to nie warto tej szczotki, lepiej wybrac opcję bez (za to dodatkowe ustrojstwo placiłam chyba 200 zł drożej a używam dwa razy do roku).
Jest ergonomiczny, długi kabel, długa rura (dzięki temu że nie trzeba się schylać to i mój mąż nawet chętnie poodkurza), można postawić w pionie i w pozimie, w zależności ile masz miejsca w szafie.
Worki można dokupić na allegro, oryginalne albo i nie... :) worek zmieniam co 3-4 miesiące ze względu na kudłaszący się dywan wełniany.
Jak masz jeden dywan w domu to nie warto tej szczotki, lepiej wybrac opcję bez (za to dodatkowe ustrojstwo placiłam chyba 200 zł drożej a używam dwa razy do roku).
http://www.rtvagd.sklep.pl/zelmer/cobra_ii_silent_2500_0_ek_20391.php5
ja mam taki tylko żółty i tez jest super, na najniższych obrotach cichutki 70 dB
ja mam taki tylko żółty i tez jest super, na najniższych obrotach cichutki 70 dB
A ja mam roomba - urządzenie, które samo odkurza, szczerze polecam, bo włączam urządzenie wielkości talerza do pizzy, zamykam pokój, a on sobie odkurza - mogę wtedy wyjść na spacer lub zająć się dzieckiem, a potem wchodzę do odkurzonego pomieszczenia. Dodatkowo jest to ulubiona zabawka mojej 8 miesięcznej córeczki - uwielbia się z nim ścigać ;-)))
Tak wam powiem, że ciche odkurzacze to są nic nie warte... one są cichsze bo mają mniejszą moc, ja wolę jednak popracować w hałasie – ale szybko i sprawnie, sama mam - http://www.agito.pl/odkurzacze/philips-fc-9071-niebieski.0.345321.html to jest podstawowy model, ale o dużej mocy.
mam zelmera meteor II,z regulacją mocy ssania,użytkuję go już od około 3lat i spisuje się świetnie.Kupuję do niego worki safbag o parametrach jak filtr hepa.4 worki z filtrami kosztują około 20 zł w saturnie lub madia.1 starcza mi na miesiąc spokojnie(a mam 2 koty)worki są łatwo dostępne.Na najnizszym poziomie raczej cicho mruczy ale na najwyższym jest w stanie zedrzeć panele.No i był śmiesznie tani ok 200 zł