Widok

Ciemieniucha - skuteczne metody

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek. Próbowałam smarowac ciepłą oliwką i zmywac, zczesywac po kąpieli. Ale tylko ma zatłuszczone włoski, a ciemieniucha siedzi :-(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesac, czesac i jeszcze raz czesac :) w rózne strony
u nas pomógł preparat olejuszka firmy Skarb Matki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak się stosuje preparaty? Taki sam sposób jak z oliwą? I jakie efekty? Po jakim czasie przechodzi?

mustella krem na ciemieniuche koszt około 30 zł
a po 2-3 dniach znika i nigdy nie wraca !!!

sprawdzone na mojej córce i kilku innych dzieciach
Stokrota, a czym czesac? Ja mam szczotkę z naturalnego włosia. Może jest za miękka?

gagata, ale wystarczy posmarowac?

ewa ja tez miałam z nauturalnego, na noc dodatkowo oliwka smarowałam i wkoncu zeszło cholerstwo
u nas pomagała tylko mustella szampon w piance na ciemienuche, 3 dni i po sprawie
image

Uploaded with ImageShack.us
:) a ja nasmarowałam łyżeczką masła (babciny sposób) i zalożyłam czapeczkę na pół godziny przed kąpiela, starłam baaardzo delikatnie szorstkim ręczniczkiem (na mokro) Olka miała tego sporo, i "zabieg" powtarzałam 2 razy, ale zeszło pieknie a i Ola przeżyła;)
pediatrze sie nie przyznałam ;)))

aa trochę główka jej śmierdziała później;) ale po 2 myciach przeszło
tylko, że moja Olka łysa była
Ewa,

ja polecam w 1000% krem na ciemieniuszkę firmy AA,jest taka specjalna seria dla dzieci,smarowaliśmy główkę tak jak pisało na ulotce i po kilku dniach wszystko zniknęło! A było tego dość dużo...
Koszt to ok. 17 zł
Ja też krem AA polecam. Oliwka nie dała nic a ten krem od razu sobie poradził.
Też z tymcholerstwem walczę -na początku oliwa naturalna byla skuteczna ale szybko wrocilo --> teraz dostalam od pediatry recepte na masc robiona w aptece i zobaczymy czy zadziala (???)
Witam.Mojej Paolci pomogła ciekła parafina-koszt w aptece ok 3,50 zl.po kąpieli smaruje główkę i czesanie obowiązkowe-bardzo ładnie zeszła.:)warto spróbować,bo nie uczula i można smarować nią też ciałko:)
Pozdrawiam
ja smarowałam parafiną ciekłą (wcierałam wacikiem) jakieś dwie godziny przed kąpielą, a po kąpieli wyczesywałam grzebyczkiem. dodam ze ciemieniucha była "duża" no i włosków też wiele:)
no ja nie wcierałam wacikiem-tylko na początku smarowałam przed kąpiela i czesałam,a potem jak już zeszła prawie cała to tylko po kąpieli:) ale pomogło:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez polecam krem AA u nas kilka smarowan i po klopocie
tak posmarowac po kapieli przez 3 dni i znika :)
właśnie przed chwila walczyłam z ciemieniuchą,posmarowałam młodemu główke parafina(zwykłą) i po ok 30 min wyczesałam niezbyt miękką szczotką,główka tłusta,ale wieczorem kąpiel,usunęłam prawie wszystko,teraz został problem doczyszczenia szczotki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry