Widok

Ciemno zólte łzy u niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Moja córeczka ma 4 mc. Odkąd pamiętam miała problem z kanalikiem łzowym lewego oczka. No ale doktor powiedziałą,ze trzeba czekac do pół roku i powinno samo przejść a jak nie to na zabieg z małą. No i czekamy, jest poprawa, dostała kropelki etc. Od czasu do czasu leci ropka z tego oczka, tak jakby zawiane, wiec czyszcze jej solą fizjologiczna i na jakiś czas jest ok. Ale dzisiaj zauwazylam,ze normalnie jej poleciały ciemno żółte łezki, takie a'la brązowawe i kurcze teraz juz sama nie wiem co z tym robic. Nie wiem co to znaczy. Może któraś miała taki przypadek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może to jest ropa, całkiem możliwe ze zatkany jest przewód łzowy i jakieś zakażenie się wdało,ja bym poszła do okulisty
No wlasnie to ropienie ogladal juz wczesniej lekarz i jesli nie ma objawow zapalenia, tj. czerwone spojowki etc...to plukac sola...i tak wlasnie robie, ale jak leciala ropka to raczej z kacika, gesa, kolor lez tu nie zmienial sie a dzisiaj az sie przerazilam...brazowa woda normalnie...chyba jutro z nia pojde w takim razie kurcze.
idz do lekarza z tymi oczami lepiej ...a słyszałam jeszcze , że można wykonywać jakieś masaże kanalików i wtedy się odtykają , poczytaj moze w necie i zapytaj lekarki bo wiem że sporo mam dzieki temu uniknęlo zabiegu udrażniania tych kanalików bo masaze wykonywane w domu pomogły.
Tak, wiem..masuje kanaliki i jest znaczna poprawa, bo duzo mniej łzawi..ale ta ropka kurcze nie wiem skad sie bierze.
przemywaj naparem z rumianku i idz do lekarza
Z tym rumiankiem to bym uważała - lubi uczulać. Idź najlepiej do dobrego okulisty, który pewnie zleci krople zantybiotykiem. U nas tak było. Za drugim razem trafił we własciwe kropelki i problem minął.

image
to moze wcale nie miec nic wspolnego z kanalikami lzowymi tylko np z niewydolnoscia nerek. Ja bym poszla czym predzej do lekarza. Moze pojdz jeszcze dzis na pogotowie, bo to moze byc powazne...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Nie no niewydolnosc nerek to raczej nie, bo przeciez innych objawow nie ma. Poza tym ona nie placze caly czas na brazowo...zdazylo sie jej dzisiaj uronic takie dwie lezki.
mój Jaś jak się urodził też mu oczka ropiały strasznie:(
przemywałam mu oczka naparem z herbaty (zwykłek np.Lipton) to do tego jak mu oczka łzawiły to masowałam kanalik tego oczka, jakoś po pewnym czasie ustąpiło.
wiadomo wizyta u lekarza będzie najlepszym rozwiązaniem!
Mojemu małemu ropieje od urodzenia brał chyba z 4 antybiotyki w kropelkach i nic pojechałam do gdańska tam gdzie płuczą kanalik dziecią a panie okulistki powiedziały że do roku poczekać że one by swoim dziecią nie płukaly że zagranicą czeka się do roku z zabiegiem bo może kanalik wraz ze wzrostem dziecka urośnie i sie udrożni i ja czekam a oko ropieje nadal ...

Joasiu mi też karzą czekać, że powinno samo ustąpić, że mam masować..a oczko ropieje co jakiś czas. Kropelki pomagają na pare tygodni a potem znow ropka sie pojawia. Ja płuczę rumiankiem i solą dodatkowo, od wczoraj jest lepiej po rumianku. Mam nadzieję, ze faktycznie samo przejdzie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry