Widok

Co dalej.....

Bufonowatość, obłuda i hipokryzja przyczyniła się do upadku PO to smutne bo była to partia środka, a tylko taka partia, która może znaleźć kompromis może łączyć Polaków, każda skrajna będzie ich dzielić, a to nie wróży dobrze. PiS idzie tą samą drogą co PO i przejedzie się szybciej , gwoździem do trumny nie będą bałwany z PO donoszące na Polskę do głupawej EU, ale właśnie ta sama obłuda i hipokryzja co zgubiła PO. Po prostu wszystkie partie po dojściu do władzy ulegają samodestrukcji. Żadna nie potrafi zrozumieć że rządzenie nie polega na negacji wszystkiego co zaproponowali poprzednicy tylko dlatego że to nie ich pomysł , a na poprawianiu i udoskonalaniu tego co zostało osiągnięte.

500+, sklepy zamknięte w niedziele - to dobre pomysły - nie doskonałe, nie najsprawiedliwsze , ale jednak dobre, które można w przyszłości poprawić.

grzebanie przy prawie do aborcji i radykalizowanie go dobrym pomysłem już nie jest, bo z kompromisowej ustawy zrobiła się koncepcja fanatyków. A to będzie powodowało protesty i dalsze radykalizowanie poglądów przez różne środowiska.

To szansa dla oszołomów pokroju Palikota czy Korwina także proszę się nie dziwić jeżeli w przyszłym sejmie w ławach zagości partia KORWIN.

P.S.
Grzebanie przy szkolnictwie , a dokładniej rezygnacja z gimnazjów czyli wywracanie wszystkiego do góry nogami też jest błędem PiSu i nic dobrego nie wnosi. Odnoszę wrażenie, że zmiana ta dokonywana jest jedynie dlatego iż był to pomysł poprzedników, dobry pomysł, w przeciwieństwie np do rezygnacji z opieki dentystycznej w szkołach dzięki której mamy teraz większy odsetek dzieci z próchnicą niż za PRL. Problem szkolnictwa jest gdzieś indziej nie w gimnazjach, a w finansowaniu szkół. Szkoły nie dostają od administracji kasy na remonty boisk więc próbują szukać ich w budżecie obywatelskim , który ideą jest słuszną, ale został sprowadzony do paranoi.

Po prostu cała władza nami rządząca idzie z duchem naszych czasów i zamiast coś naprawiać woli nowe "swoje" nie koniecznie lepsze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
on nie wie... ale będzie szok...

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Prawidłowy proces wygląda tak:

1.nauka języka polskiego - pisania i czytania
2.nauka myślenia
3.czytanie o świecie realnym
4.analizowanie świata realneg
5.próby pisania o świecie realnym
6.stawianie ogólnych tez o świecie

Nie przeszedłeś przez wszystkie etapy, czego dowodzi " NIE IMPUTUJ ŚMIECHU".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cofnij się do tego postu i przeczytaj durniu jeszcze raz co napisałem ;)))
Czytanie ze zrozumieniem ci chyba siadło

image
"NIE IMPUTUJ ŚMIECHU."

Ach, och,
co za talent lingwistyczny!

Ćwicz dalej, bo czas ucieka, wieczność czeka, a w niej wieczne prawa ekonomii i matematyki. Co im powiesz na przywitanie po tamtej stronie ?
Pod wpływem czego analfabeto? ;)

Nie ma tu żadnego impulsu, po prostu nie od dziś wiem, żeś głupi jak cep. To nie wrażenie tylko wniosek z wielomiesięcznej obserwacji.
@ Aradash

A ty najpierw naucz się pisać.
Ale żeby móc pisać, najpierw trzeba by myśleć, a to przekracza twoje możliwości. Wyrażanie wrażeń pod wpływem imulsu to jeszcze nie jest proces refleksji racjonalnej.
Naucz się czytać analfabeto ;)
@ Aradash

"NIE IMPUTUJ ŚMIECHU"

W jakim języku to jest napisane ? Bo nie w polskim przecież.

I to jest twój problem numer jeden, nie znasz języka polskiego a więc nie jesteś w stanie formulować w nim logicznych tez, jak te o wiecznych prawach matematyki i wiecznych bo obowiązujących zawsze i wszędzie prawach ekonomii, które to tezy formulowałeś na rozmaitych wątkach. Mam przeszukać te wątki i ci je wypisać ? Przecież robisz to w dyskusjach z WDR-em.
"czy tu potrzebny jest komentarz ?"

Jest.
Po pierwsze czy po kropce też robisz spacje specu od polskiego? ;)

Po drugie:
Skrócę Ci to co napisałem bez zbędnych wyrazów, do Twojego pustego łba nie dotrze, ale inni będą mieli łatwiej :D

"Nie imputuj. Powtarzasz to czego (ja) nigdy nie pisałem"

Dlatego ponownie odsyłam do poprzedniego wątku gdzie RZEKOMO pisałem o 'wiecznych prawach ekonomii'.
Pisałem o prawach matematyki.
Ale nawet GDYBYM pisał o ekonomii to i tak miałbym rację ;)

Podam przykład - jest równie banalny jak poprzednie, a ty i tak go nie zrozumiesz trutniu :D

To, że ktoś zauważył że ptasie jaja są jadalne nie znaczy, ze wcześniej jadalne nie były :D
Ty twierdzisz że nie były jadalne póki ktoś tego nie powiedział/zapisał.

No cóż :D

Odsyłam ponownie do specjalisty :D

Szkoda mi prądu na ciebie pacynko...
@ Aradash

"Nie imputuj śmieciu.
Powtarzasz w kółko to samo, czego zresztą nigdy nie pisałem ;D"

"NIE IMPUTUJ ŚMIECHU" - czy tu potrzebny jest komentarz ?

Okazuje się,że i sam Aradash półgębkiem to przyznaje, że większość jego problemów bierze się ze słabej znajomości języka polskiego. Z językiem jest jak z powietrzem, nie widać go prawie, stanowi niewidoczne tło przy dyskusjach na inne tematy, więc niektórzy nie odczuwają potrzeby weryfikacji tego co mówią, jak to się dzieje w przypadku Aradasha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie napisałem, że to moje rozwiązanie ani że to polecam - tylko, że ludzie tak robią ;)

Ja tego nie polecam, bo jak widzisz wciąż mieszkam w PL i mi tu dobrze.
Mogło by być 2x lepiej ale JESZCZE nie jest źle.

"o co masz do zaoferowania tym mądrym wg swojej teorii ? - nic więcej !"
Błąd. Zmianę systemu podatkowego i ogólnie systemu jaki obecnie tu panuje...

"a kasa i tak pójdzie w błoto na broń"
Za dużo filmów się naoglądałeś :D

"kupowanie sobie czystego sumienia"
Tak, właśnie tak...

"Państwo nie zabiera 30%, zabierają tobie dużo więcej"
Nieważne ILE % zabiera tam państwo, ważne ile płacą i ile czasu potrzebujesz żeby odłożyć na ten konkretny model samochodu w różnych państwach.
Dla Twojej wiadomości w GB masz kwotę wolną od podatku 7.500 GBP, a sam podatek masz 20, 40 i 50% na progach 35k, 150k i >150k

http://www.podatek.org.uk/value-added-tax
masz, poczytaj ;]

"aby przyszli nasi obywatele rodzili się nie tylko z tej patologii ,ale też z tych normalnych rodzin"
Ale nie rozumiesz, że w patologii urodzi się więcej, a dodatkowo część kasy jest marnowana na osoby które jej nie potrzebują? ;)

"Żeby taki Aradash nie myślał że nie chce dzieci , bo mu się standard życia obniży"
Aradash nie chce dzieci nie dlatego, że mu się "standard" życia obniży, tylko dlatego, że dziećmi trzeba się zajmować przez 18 lat ;)
A to oznacza 18 lat bez prawdziwych wakacji, bez żeglowania, bez podróży, bez zwiedzania. A to dopiero czubek góry lodowej :D
Nie chodzi o standard życia, tylko ogólnie o Życie :D Jak to korwin powiedział "celem życia nie jest przeżycie".
Nie wiem jak chcesz pogodzić te rzeczy z dziećmi, szczególnie małymi... A potem jak się odzwyczaisz to do tego nie wrócisz.
Może za kolejne 10 lat zmienie zdanie - w co wątpię... m.in dlatego na swoją emeryturę odkładam sam ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Z emeryturami się zgadzamy też twierdzę że emerytura powinna być taka sama dla wszystkich, faktem jest też to, tak jak powiedziałeś, że " nikt nie wierzy w bajkę, że ktokolwiek tam odkładał na 'swoje'" , a emerytury od zawsze były i są płacone z obecnych podatków więc rodzice jak pobierają emeryturę to m.in. z tego co skapnie od ciebie , ale ty się nie dokładasz więc mniej kapie... zatem podatki płacisz komuś innemu, może mniej, może ktoś inny lepiej to wykorzysta niestety słaby to powód do dumy, szczególnie dla tych rodziców i innych emerytów żyjących z emerytury w Polsce. Fakt dla ciebie to lepsze, ale dla kogo jeszcze ?

Tu wchodzi drugi punkt podejście do problemu idiotycznej władzy w Polsce. Twoje rozwiązanie dla tych mądrych 10% (choć uważam że jest ich dużo więcej) to spierdzielać za granicę... a załóżmy przez chwilę że tych głupich nie ma, powybijali się wzajemnie, to co masz do zaoferowania tym mądrym wg swojej teorii ? - nic więcej ! to samo spierdzielajcie za granicę ! tam przynajmniej obce Państwo sensownie zaopiekuje się waszą rodziną dając 500+ ale Euro. ;P A teren Polski niech zajmą sobie kraje ościenne.

Sponsorowania dzieci w Afryce to mi się nie chce komentować (to takie dawanie na tacę dla niewierzących czyli kupowanie sobie czystego sumienia), a kasa i tak pójdzie w błoto na broń, łudź się jak chcesz że to dziecko że zdjęcia przeżyje dzięki twojej kasie....

Podatki tam masz błąd żadne Państwo nie zabiera 30%, zabierają tobie dużo więcej, bo jak odkroją ci z pensji to gdy pójdziesz kupować to BMW czy cokolwiek innego to znowu cię skroją więc w sumie oddajesz ponad 50%.

A wracając 500+ , jest to jedna z niewielu realnych pomocy , tak trafia też do patologi , ale to nie dla patologi ona powstała tylko dla pozostałej części tak, aby przyszli nasi obywatele rodzili się nie tylko z tej patologii ,ale też z tych normalnych rodzin.

Żeby taki Aradash nie myślał że nie chce dzieci , bo mu się standard życia obniży... niech se patologia rodzi.
Milordzie,

Szkoda, że nie wyciągnąłeś wniosków z "Kukułczego gniazda". Przebywanie w tym gnieżdzie wyraźnie ci nie służy. Czy ty też z kółka czekistów ?
Kochani szkoda prądu na tego matoła w innym temacie przytoczyłem tekst z filmu vabank "cicho to wariat"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Aradash

Ty nie jesteś w szkółce podstawowej by tworzyć nowe definicje matematyki. Matematyka to nie zbiór czegoś tam lecz rodzaj języka a może nawet metajęzyka obsługującego inne nauki. A więc jest nauką służącą do przeprowadzania specjalnych operacji numerycznych na symbolach reprezentujących zbiory obiektów realnych.

Nie rozumiesz więc języka polskiego - bo bez zrozumienia roli języka, nie da się zrozumieć, co to jest metajęzyk, jakim jest matematyka.

Fizyka zajmuje się zaleznościami między obiektami fizycznymi, matematyka operacjami na symbolach językowych reprezentujących obiekty realne. Dlatego fizyka może być uznana za jeden z języków naukowych opisujących rzeczywistość realną, podczas gdy matematyka traktuje wyłącznie o symbolach numerycznych i jest metajęzykiem.

Język polski się kłania. Wróć do podstawówki.
do niego jak do ściany :D

gada o matematyce jako nauce

nie rozumie, że matematyka to także zbiór niezmiennych zasad i niezmiennych zależnoći

debil
@ aradash

Usunąłeś swoje błędy z komentarzy ? Kto zestawiał grawitację z matematyką na tym samym poziomie analizy?

Kto bredził o wiecznych zasadach matematyki - gdzie konkretnie owe obiekty przebywają w tej wiecznośći ?

I nie wyślizguj się poslugując się symbolami z tej samej półki - kwadrat, prostokąt czy figura geometryczna to symbole językowe, podczas gdy prostokątna bryła telewizora jest bytem realnym, tak jak grawitacja.

Masz braki w edukacji i to w sferze jeżyka polskiego, bo to język pokazuje z jakiego rodzaju obiektami mamy do czynienia w różnych sferach życia czy nauki.

Mnie nie było, dopóki mnie nie ochrzcili i nie nazwali ? Coś ci się porąbało, i to bardzo. Typowy gimbus.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ facio

"jeżeli twierdzisz, że coś istniało wiecznie, to musisz określić miejsce, w którym to istniało. Taka jest logika"

Faktycznie. Masz prawo tak sądzić, ponieważ tak sądzą istoty, u których nie wykształciło się myślenie abstrakcyjne.
tak jak pisałem...

zero logiki jest w tym co piszesz...

masz rację, że grawitacja nie zajmuje się matematyką :D

ale to nie ma ŻADNEGO związku z tym co ja twierdzę..

to, że nie możesz odwrócić twierdzenia nic nie udowadnia...
tylko tyle, że nie możesz odwrócić twierdzenia...

to, że nie każdy prostokąt jest kwadratem nie udowadnia, nie znaczy że nie jest figurą geometryczną :D

matematyka natomiast jest zbiorem reguł - nie symboli... symbole tylko opisują pewne reguły matematyki... to bez znaczenia - bo te reguły są stałe... mimo, że milion lat temu nie było nikogo kto by je nazwał - wtedy te reguły były takie jak teraz, bo są STAŁE!
każdą regułę matematyki - np dodawanie - można było zastosować lata temu 0 zanim ktokolwiek te zasady spisał ;) to, że coś nie istniało na papierze nie znaczy że nie działało i nie obowiązywało :D

jeśli tego nie rozumiesz, to jesteś debilem i dyskusja z tobą na DOWOLNY temat nie ma najmniejszego sensu :D ale to już ustaliliśmy dawno :D

najwyraźniej to ty masz problem z j polskim bo nie rozumiesz co czytasz, i najwyraźniej każde słowo ma dla ciebie tylko jedno znaczenie a o jakiekolwiek interpretacji nie ma mowy ;)
to co robisz to nic innego jak podręcznikowa projekcja zakompleksionego bitego w szkole dzieciaka :D
poczytaj :D

powtarzam to dlatego, bo może ktoś nowy przeczyta jakie bzdury wypisujesz :D
@ Aradash

Aleś ty ograniczony czlowieku - przecież nie rozumiesz tego co sam tu napisałeś:

"To, że ktoś opisał i nazwał zasady matematyki nie znaczy, że one wcześniej nie istniały.
Tak jak grawitacja - też istniała zanim ktoś ją nazwał zauważył"

dziecko jestreś, porówenywać matematykę z grawitacją - no to popatrz na rozumowanie językowo-naukowe:

"matematyka może zajmować się grawitacją, może opisywać reguły grawitacji"

jest stwierdzeniem w miarę sensownym. Ale okazuje się, że stwierdzenie nie działa w drugą stronę i:

"Grawitacja zajmuje się matematyką "

jest stwierdzeniem absurdalnym.

Otóż matematyka jest zbiorem symboli i reguł, poczas gdy grawitacja jest realną siłą oddziałującą na realne obiekty materialne.
Tak więc matematyka należy do świata symboli, będących wytworem umysłu, a grawitacja jest zjawiskiem naturalnym, fizycznym, materialnym.

Po prostu miałeś złego nauczyciela polskiego, przez co nie odróżniasz obiektów natury od obiektów wygenerowanych przez umysł.

Aha, jeszcze jedno, jeżeli twierdzisz, że coś istniało wiecznie, to musisz określić miejsce, w którym to istniało. Taka jest logika. Może jeszcze powiesz, że i logika istniała wiecznie ?

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry