Widok

Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-czesc-29-zimowo-wiosenna-t526081,1,310.htm

Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama b dziękuję .
Agusia jedziemy do Gołunia to jest zaraz za Wdzydzami Kiszewskimi a przed Olpuchem .

A co do pogody to u nas tam co roku burze i deszcze kiedyś były piękne ciepłe wiosny i gorące lata a tak od 5 lat mamy zawsze tam taką niefajną pogodę czasami jak jest burza i pierdyknie to prądu nie ma przez dzień ,półtora ale ja tam lubię być nawet jak pada .

Miłego wypoczynku życzę .
dziś nikt nie gotuje :) ?

u nas pomidorowa z makaronem.
Witam kochane kuchareczki:-)
Na obiad schabowe, mizeria z salaty i swiezego ogorka, oraz ziemniaki:-)
Mamo b--- twoja pamiec o mnie, sprawia cuda. Dziekuje:-*
Oj Graszka przeciez to nie ja........:))

U mnie dzis nic, czyli jedzenie w MC------->cora, a my rodzice jakis kebab wrzucimy do brzucha:))

Stresssss egzaminacyjny u mnie opadł---------teraz juz po i zobaczymy co będzie w czerwcu:p
Córa mowi ze dobrze jej poszlo. Jutro na szczęście to tylko formalnośc-----ang.

ps. Na jutro chyba jakiś "łapany"obiad typu jajko sadzone:))
U mnie dzisiaj z braku czasu o natchnienia pizza mrożona, młoda sobie gotowała makaron z sosem brokułowym.
Dzisiejsze egzaminy poszły młodej niestety tak sobie...:( przyroda która była jej konikiem poszła jej niestety tak sobie, matma na ok. 80% :( jeszcze jutro i po stresie:) a jak wyniki zobaczymy:)
Agusia fajnie że udało Ci się wyjechać, nigdy tam nie byłam napisz jak jest?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj @ania--------80% to b. dobry wynik:)uważam---------ja bym chciała zeby moja tyle z matmy miala....hehehe.
przyrodnicze byly koszmarne....

ps. kulinarnie u mnie to zapewne nici z jajek sadzonych.
Musze z córka po buty wizytowe jechać, bo te co ma strasznie ja obcieraja. A w tygodniu to czasu brakuje, bo praca-szkoła, angielski, trening, proby do bierzmowania, remontowe zakupy.....
ehhhh doba powinna mieć z 40h:P
Dzisiaj egzaminy poszły lepiej:) i na szczęście już dzisiaj koniec:)
U nas dzisiaj pstrąg z piekarnika, ziemniaki z koperkiem i słata z rzodkiewkami i szczypiorem, dla młodej zrobiłam pesto cukiniowe z nowego przepisu z bazylią,czosnkiem,pestkami dyni , parmezanem i oliwą, wyszło naprawdę pyszne:)
u nas dziś frytki, piersi z kurczaka i surówka z różnych warzyw.

jutro zupa jarzynowa i naleśniki z twarogiem.
Witam dziewczyny,Aniu to teraz mozesz sie tylko cieszyc wolnym czasem, oraz nie martwic egzaminami.
U mnie na obiad schabowe i marchewka z groszkiem+ ziemniaki:-)
Cześć Dziewczyny:) ale tu cisza nikt nie gotuje? Wczoraj korzystaliśmy z pięknej pogody i byliśmy kilka godzin w Sobieszewie, po spacerze jedliśmy tam rybki w tamtejszej restauracji:) dzisiaj mamy pstrąga z piekarnika, ziemniaki i marchewka z groszkiem:)
Oj Graszka egzaminy zdane wprawdzie ale nie wiadomo ile wyciagnie punktów i czy będzie miała szanse się dostać do liceum które wybrała, także nerwów jeszcze sporo przed nami, za moich czasów to było prostsze, konkurs świadectw decydował i wszystko było jasne bo każdy wiedział jakie ma oceny, a teraz jakieś zbieranie punktów, podania składaja teraz do szkół nie mając wyników z egzaminów... no bez sensu!
Witajcie dziewczyny, ja niestety naleze do rocznika, ktory jako pierwszy zaczal nauke w gimnazjum:-/ takze, doswiadczylam egzaminow i innych ceregeli, ktore rowniez mojej rodzinie spedzaly sen z powiek.
Uwazam Aniu, ze nie ma az takich powodow do stresu. Jezeli nie dostanie sie do wymarzonego liceum, to nie, trudno...poradzi sobie w zyciu bez tego.
Mnie nikt nie pyta jakie skonczylam liceum, wcale nie mialo rowniez wplywu na moja dalsza edukacje, czy zycie.
Fajnie jest sie pochwalic przed rodzina, czy znajomymi:-)

U mnie na obiad palki z kurczaka, mizeria z salaty i ziemniaczki
Hej Dziewczyny!
Wróciliśmy wypoczęci i nawet już opaleni :)
W czwartek obiad jedliśmy w Brusach w pizzerii "Pablo"
w pt wracając do Gdańska zajechaliśmy do Juranda w Egiertowie - przed Wielkanocą były tam Kuchenne Rewolucje :] jedzenie bardzo smaczne :] w wystroju widać rękę Magdy Gessler :] byłam w szoku, bo Młody zjadł 3/4 takiego ok 20cm fileta z dorsza + frytki (nie całe) i surówkę z marchewki :]

wczoraj calutki dzień byłam w szkole, reszta rodzinki na działce, wracając do domu kupilam fasolke szparagową i zsiadłe mleko - nie wiedziałam co jest w lodówce na obiad ;) obstawiałam jajka :] poza tym ziemniaki - więc łatwy i szybki obiad :]

dzisiaj też szkoła, Mama ugotowała botwinkę (ostatnia porcja zeszłoroczna, nowa botwinka już rośnie) :]
Witam:-)
Ja dalej nie gotuję. Wczoraj i dziś był grill - ale tylko kiełbaski, ziemniaki no i nauczyłam córkę robić sos hello kitty:-)
Kupiłam takie maleńkie cebulki dymki i chcę je zasadzić na szczypiorek - wyrośnie?
I może jeszcze zrobię marynowane tylko ile to obierania...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas dymki już posadzone jakiś czas temu :]
emilia nie martw sie wyrosną, ja tez już swoje posadziłam ;)
Witajcie dziewczyny poweekendowo i poegzaminowo:))

@Aniu, Graszka ja też uważam, że to głupie skladać dokumenty do szkoły nie znając wynikow i tych chol...punktow. Mojej corce poszło nieźle zważywszy, ze sie wogole nie uczyła:P, no tyle co powtarzali w szkole...
A w każdej szkole trzeba sie uczyć. I wszędzie sa plusy i minusy.
Ja jestem z tych czasów, kiedy obowiązywały egzaminy do średnich szkół no i wyniki ze świadectwa. I to wydaje mi się sprawiedliwsze i nie szło sie w ciemno.

Kulinarnie u mnie to w piątek jednak jajka sadzone z frytkami. W sobote rybka z frytkami i z pomidorkami, a w niedzielę szaszłyki drobiowe.
Na dzisiaj pomidorowa z makaronem. Coś łatwego do odgrzania dla Młodej, bo dzis ma latany dzień(jak zreszta cały tydzień)

pozdrawiam slonecznie:))
Witam Was dziewczyny serdecznie;-)) dawno mnie tu nie było ,u mnie też mały remont po świętach był. Na całe szczęście to już za mną ;-)) i teraz cieszę oko swoim ,,pięknym,, pokojem ;-)))

U nas dzisiaj na obiad będzie ,qurito ;-) ala kfc ;-))
Witam sie i ja poweekendowo :) u nas dzisiaj zupa z fasoli szparagowej i placek po węgiersku. Nagotowałam już wczoraj, bo dzisiaj od rana na dzialce. Tzn mąż z kolegami kopią fundamenty i szalują pod nasz domek ogorodowy, z rana zanioslam im kawe i kanapaki to teraz juz tylko dosmaże placki i będę miala obiad gotowy. Pogoda cudna. Jedno co to trzyma mnie jakies chorobsko, kaszle okropnie, katar cieknie z nosa i poce sie jak szczur :)
Cześć Dziewczyny:) u nas dzisiaj na 2 dni zrazy z szynki w sosie grzybowym, do tego ryż i sałatka z pomidorów malinowych z cebulką i ogórkami kiszonymi:) młoda z koleżanką zjadły pizzę:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj dokończyłyśmy botwinkę, chłopaki nie chcieli. Później zrobię placki ziemniaczane :)

Jutro naleśniki z twarogiem. I zrobię białe andruty na deser :) na środę i czwartek karkówka z cynamonem i sliwkami, w sosie :) żebyśmy w razie czego łatwo mogli odgrzać na działce ;)
do góry