Widok

Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-czesc-29-zimowo-wiosenna-t526081,1,310.htm

Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie dziś mąż zaserwował mrożoną pizzę:-( Ale z nogą coraz lepiej i mam nadzieję, że na majówkę dam radę chociaż kawałeczek po tym Krakowie - z kulami. Pogoda cudowna. Jedyne, co dobre w tym moim chwilowym kalectwie to to, że mogę sobie trochę poleżeć w ogrodzie na leżaku i poczytać, inaczej bym zwariowała. Kwitnie już bez i pięknie pachnie a czereśnie, wiśnie, jabłoń i pigwa wprost zachwycają.
Tęsknię za dobrym obiadem i chyba też za gotowaniem i sprzątaniem - aż dziwne:-)
No i posadziłam te cebulki - nigdy nie sadziłam takich maleńkich:-)
Czuję się jak taki nieudacznik życiowy - rok temu złamałam rękę, pół roku temu skręciłam prawą nogę a teraz ta stopa. Lekarz kazał mi leżeć i to doprowadza mnie do szału:-(
Emilio, niewiem czy cie to pocieszy, ale ja w ciazy rowniez czuje sie, jak bym byla niesprawna.
Szybko lapie zadyszke, czuje sie jak polaczenie kaszalota ze sloniem morskim:-)) Aby podniesc cos z podlogi, musze rozlozyc nogi jak zyrafa, ktora chce siegnac do wodopoju:-))) nie mowiac o tym jak czesto mam zgage i zawroty glowy:-/
Marze o tym, zeby pojsc na spacer, porobic cos w ogrodku, umyc okna, czy nawet byc sprawniejsza w relacjach z mezem;-)
Gotowac moge- to mnie bardzo cieszy:-) lubie domowe
posilki, nawet gdy sa to tylko jaja sadzone z ziemniaczkami:-)
Na obiad mialam palki z kurczaka, surowka z selera kupna i ziemniorki gotowane. Dla mlodego zrobilam zupe pomidorowa:-)
Graszka - pociesz się, że jeszcze tylko 3,5 tygodnia ;) i będzie Ci lżej ;)

________

Musiałam zmienić plan obiadowy, bo okazało się, że Dzieć ma dzisiaj w przedszkolu naleśniki z twarogiem, które i ja zaplanowałam na dzisiejszy obiad :P
Więc my dzisiaj w domu zjemy rybkę, domowe fryki i surówkę z kiszonej kapusty :]
Witam dziewczyny:-) tak Agusiu zgadza sie. Czas leci nieublaganie. Boje sie, bo pierwszy porod byl dlugi i bolesny strasznie. Potem depresja kilka m-cy- beznadzieja:-/
Na obiad zrobilam zurek na bialej kielbasie, zamrozilam biala kielbase gdy robilam zurek na Swieta, bo kupilam jej duzo.
A najwazniejsze, ze mojemu dzieciowi smakuje:-)
Graszka - gdyby i tym razem (tfu, tfu - nie życzę) przyplątała Ci się depresja poporodowa i chciałabyć się wygadać u osoby, która doskonale to rozumie - napisz do mnie ;) też to przechodziłam ;) i wiem doskonale jakie myśli wtedy siedzą w głowie...
Hejka. Znowu dopadło mnie choróbsko jakieś paskudne heh i te wstrętne zatoki ;-(( dobry jest metafen zatoki wypróbowałam i działa rewelacyjnie po za małym minusem,że muli mnie po nim strasznie na spanie .

Wczoraj nie chciało mi się nic gotować,więc kupiłam w ,,biedrze,, gotowe placki naleśników podgrzałam na patelni posmarowałam czekolada i taki obiad miał teść i syn, mąż zjadł frytki i camemberty z pomidorem pieczone w piekarniku
A dzisiaj chyba cos na szybko,więc zrobię pomidorową ;-)
Graszka - mam wielką nadzieję, że wszystko pójdzie bardzo dobrze!
Meggi - kuruj się na majówkę:-)
Do mnie wczoraj przyjechała siostrzenica i zrobiła lazanię. Dziś nauczę domowników robić kotlety z kalarepy. No i czeka nas przygotowywanie góry kanapek na podróż. Trochę się stresuję, czy przez te 11 godzin moja noga nie spuchnie za bardzo ale sam wyjazd napawa mnie optymizmem:-)
Zdrowej, wesołej i ciepłej majówki Wam życzę!
Witam was kochane dziewczyny, dzis na obiad mam wczorajszy zurek:-)
Agusiu, mam nadzieje ze najwyzej dopadnie mnie baby blues i oby nic wiecej. Ale napewno bede pamietac, ze bede mogla sie do ciebie zglosic w razie tfu tfu...
Meggi- zdrowiej szybko, szkoda majowki!
Emilio- 11 godz jazdy to bardzo duzo. Musisz zadbac o krazenie w nogach, milej wycieczki zycze:-)
Cześć dziewczyny:) życzę wam wszystkim zdrówka:) bo to w życiu jednak najważniejsze:)
U nas dzisiaj devolaje z masłem i pietruszką do tego ziemniaki z koperkiem i sałatka z sałaty, rzodkiewek i szczypiorku:) młoda zajadała pesto z cukinii z makaronem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, chce zrobic dzisiaj kaszanke z gruszka w ciescie a na to zurawine. Znacie jakis latwy przepis na takie ciasto? mam make, maslo, jaja, mleko, wode ale kompletnie nie wiem, jakie proporcje. pomozecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nieaktualne :) maz wlasnie wrocil z ciastem francuskim, wiec zrobie z takim ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawie 18 a nasz obiad jeszcze w piecu bo niedawno wróciliśmy wiec to raczej kolacja będzie a jeszcze mamy w planach iść po tak późnym obiedzie na spacer.
Pieką się nogi kaczki do tego pieczone ziemniaki i buraczki.
A my dzisiaj caly dzien siedzielismy w domu. Mąż chcial troszke odpoczac bo naszarpał się na dzialce te kilka ostatnich dni, a jutro znowu bo chce zalac fundament pod domek. Na obiad mielismy nalesniki i zupke szczawiowa, wieczorem maz zrobil pizze, wiec zaprosilismy sasiadow z dolu. :)
Witam dziewczyny:-) slonecznie jest, lecz niestety zimno:-( na obiad piers z kurczaka z ananasem i serem + ziemniaki+ sorowka kupna
A u nas dzisiaj bitki z poledwiczki wieprzowej, ziemniaki, salata z rzodkiewka i szczypiorkiem przeze mnie na dzialce wyhodowane ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wczoraj zajadaliśmy na szybko naleśniki z twarogiem waniliowym a dzisiaj lazanie szpinakową:)
dziś wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki i fasolka szparagowa z bułką tartą.
Czesc dziewuszki, dzis na obiad zrobie palki z kurczaka, mizeria z ogorka i ziemniaki:-) milego dzionka wam zycze:-)
U nas dzisiaj rosol i gołąbki. Rano juz zaliczylismy spacer na dzialke, fubdamenty pod nasz letniskowy domek juz są:)
do góry