Widok

Co jedzą na śniadanie i kolacje Wasze 1,5 roczne dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bo mój synek je tylko kaszki,co 3 dzień podaje mu jajecznicę z chlebkiem w środku,ale małych kanapeczek jeść nie chce,zero pieczywa.Jak długo Wasze maluchy jadły kaszki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Mój synek 14 miesięcy nigdy nie jadł kaszek zawsze pluł nimi dalej niz widział wczesnie rano tylko pije mleko a na sniadanko to roznie male kanapeczki z wedlinka albo paroweczka pokrojona w kółka jajko na twardo ale same białko a żółtka odrobinkę na sprobowanie często kromeczke chleba do ręki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja gdzies tak po roku nie chciała jeść kaszek. rano. Jogurt (najchętniej to chciałaby danonka, ale nie chcę jej codziennie tego dawać) w żłobku wcina kanapki na drugie sniadanie, w domu nie chce. Zje jajecznicę, płatki z mlekiem, warzywka (papryka, ogórek) też mam problem ze śnaidaniem i kolacją.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas na kolacje od zawsze byla kasza, teraz ma prawie 3 lata i dalej tak jest....
A rano najpierw mleko a po ok 30-40 min kanapki... i w sumie tez jest tak do tej pory :)

Moze sprobój na kanapkach porobic jakies stateczki, buzki wzorki... albo niech dziecko samo robi kanapki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak 1,5 roczne dziecko nie chce jeść pieczywa to nie wpychaj w niego na siłę, moja ma 5 lat i do tej pory nie zje klasycznej kanapki,je samą jajecznice,jajko na twardo,parówkę.Bułkę owszem zje ale tylko z samą wędliną a jeszcze do niedawna w grę wchodziła tylko sucha bułka i suchy chleb.W co w tym złego,że dziecko nie chce jeść pieczywa ,jezeli chodzi o to zwykłe sklepowe to żadna strata,jak nie chce jeść kaszki to spróbuj z płatkami jaglanymi ,owsianymi czy kaszą jaglaną ryżem,moja uwielbia róznego rodzaju smażone placuszki mogą być z mąki razowej na słodko z bananem lub np.cukiniowe,poszukaj na blogach kulinarnych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nasz 1,5 roczniak uwielbia jajka, parówki i jogurty. Wędliny nawet palcem nie tknie. Chętnie je też kanapki z dżemem, czasem twarożek...więc daje mu w kółko to co lubi i przestałam się spinać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
No ja też nie chcę zmuszać do pieczywa jak nie chce,przyjdzie na to czas to pewnie będzie jadł,puki co zostają nam kaszki bo je zjada najchętniej,tylko to jakby nie było posiłek mleczny a za dużo mleka w diecie to ponoć nie zdrowo,bo oprócz tego pije mleko rano i wieczorem ale nie dużo jakieś 120 ml.Zastanawiam się czy nie wprowadzać pomału mleka krowiego chociażby gotowania na nim kaszki manny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kasze i płatki naturalne nie instant , nie muszą być podawane z mlekiem,zamiast mleka możesz dodać np.trochę jogurtu naturalnego i owoce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No ja daje takie dla dzieci co na wodzie się robi,ale mleczne,mieszkam za granicą i powiem szczerze że innych kasz to ja tu nie widziałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja córa ma 19 miesięcy i już jej od jakiegoś czasu gotuje kaszki na mleku krowim najlepiej 3,2% bo czym tłuste mleko tym bogatsze w witaminy i kości mocne będzie dziecko mieć i nabierze sił.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mleko krowie to nie kupcze,i jest bardzo tłuste. Te sklepowe mają 3,2%.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój podobnie -
parówka, jajko na twardo, jajecznica, mozzarella z ogórkiem kiszonym, chleb - tylko sam bez wędliny, budyń z owocami, placuszki z ciasta naleśnikowego z owocami, czasem mu dam kaszę mannę na mleku (nie zawsze zje, a długo się gotuje), musy owocowe na ciepło z herbatnikami. biszkopty z serkiem wiejskim albo jogurtem naturalnym

najbardziej nie lubię mu dawać parówek (bo nigdy nie wiadomo co jest w środku), ale co zrobię jak tak je lubi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zwykle jedzą to co my, owsianki, naleśniki z dzemem 100% owoców z łowicza, czasem płatki, kanapki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry