Widok
Jak 1,5 roczne dziecko nie chce jeść pieczywa to nie wpychaj w niego na siłę, moja ma 5 lat i do tej pory nie zje klasycznej kanapki,je samą jajecznice,jajko na twardo,parówkę.Bułkę owszem zje ale tylko z samą wędliną a jeszcze do niedawna w grę wchodziła tylko sucha bułka i suchy chleb.W co w tym złego,że dziecko nie chce jeść pieczywa ,jezeli chodzi o to zwykłe sklepowe to żadna strata,jak nie chce jeść kaszki to spróbuj z płatkami jaglanymi ,owsianymi czy kaszą jaglaną ryżem,moja uwielbia róznego rodzaju smażone placuszki mogą być z mąki razowej na słodko z bananem lub np.cukiniowe,poszukaj na blogach kulinarnych.
No ja też nie chcę zmuszać do pieczywa jak nie chce,przyjdzie na to czas to pewnie będzie jadł,puki co zostają nam kaszki bo je zjada najchętniej,tylko to jakby nie było posiłek mleczny a za dużo mleka w diecie to ponoć nie zdrowo,bo oprócz tego pije mleko rano i wieczorem ale nie dużo jakieś 120 ml.Zastanawiam się czy nie wprowadzać pomału mleka krowiego chociażby gotowania na nim kaszki manny.
mój podobnie -
parówka, jajko na twardo, jajecznica, mozzarella z ogórkiem kiszonym, chleb - tylko sam bez wędliny, budyń z owocami, placuszki z ciasta naleśnikowego z owocami, czasem mu dam kaszę mannę na mleku (nie zawsze zje, a długo się gotuje), musy owocowe na ciepło z herbatnikami. biszkopty z serkiem wiejskim albo jogurtem naturalnym
najbardziej nie lubię mu dawać parówek (bo nigdy nie wiadomo co jest w środku), ale co zrobię jak tak je lubi...
parówka, jajko na twardo, jajecznica, mozzarella z ogórkiem kiszonym, chleb - tylko sam bez wędliny, budyń z owocami, placuszki z ciasta naleśnikowego z owocami, czasem mu dam kaszę mannę na mleku (nie zawsze zje, a długo się gotuje), musy owocowe na ciepło z herbatnikami. biszkopty z serkiem wiejskim albo jogurtem naturalnym
najbardziej nie lubię mu dawać parówek (bo nigdy nie wiadomo co jest w środku), ale co zrobię jak tak je lubi...