Widok

Co mnie wkurza?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zachęcam do napisania o tym, co Was denerwuje w codziennym życiu...

Jeśli chodzi o mnie, to jest coś, co ostatnio doprowadza moją wściekłość do zenitu - mianowicie wszechobecne GBURSTWO.
PROSZĘ, PRZEPRASZAM, DZIĘKUJĘ, DZIEŃ DOBRY, DO WIDZENIA - kilka słów o których się zapomina, a które sprawiają, że stosunki międzyludzkie stają się naprawdę miłe.

Nie rozumiem, jak można wchodząc do miejsca w którym spotyka się codziennie te same osoby (np. szkoła, przedszkole, praca) nie powiedzieć dzień dobry, cześć.... a na pożegnanie odpowiedzieć na moje pożegnanie, albo wyjść bez słowa.

Kiedy wiemy, że coś zawaliliśmy, czy tak trudno powiedzieć PRZEPRASZAM? Przecież to nie jest żadną ujmą, każdy czasami coś zrobi źle, ale sztuką jest przyznać się do tego!

Dziękuję? po co? przecież należało mi się!

I jeszcze jedno - nie mogę strawić osób, które przytłaczają mnie swoimi sprawami, przeżyciami, spostrzeżeniami, a kiedy ja chcę podzielić się swoimi, to spotykam się z totalną olewką, milczeniem tej osoby albo zmianą tematu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie wkurza to że gdy mój mąż gdzieś nawali np. między ludźmi, w pracy (a zdarza mu się częsko bo jest nieco dziwny) itp. to wszyscy wspominają mi o tym, mają do mnie wyrzuty i oczekują że ja "coś" z tym zrobię. Przychodzi do nas np. nasza koleżanka i widzi że odpadły nam drzwiczki od szafki. Zwraca na to oczywiście uwagę. Ja jej mówię że proszę męża o to żeby naprawił te drzwiczki już od miesiąca a on nie poczuwa się do tego. A ona na to "No tak nie można, no zrób coś z tym". Nie dość więc że mam męża - drugie dziecko, totalnie nieobowiązkowego i nienawykłego normalnego życia i ja muszę się z tym borykać, to przyjdzie jeszcze taka pinda i upokarza mnie swoimi tekstami. Jak chce coś powiedzieć, to niech jemu to wygarnie, że jest leniem itd. a ona mówi to mi jak ja bym sama nie wiedziała.
Najbardziej drażni mnie SPÓŹNIALSTWO!!! nie znoszę i zawsze się denerwuję , gdy ktoś się spóźnia. Biorę poprawkę na tzw.kwadrans akademicki, ale nie więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oooo matko ile mnie rzeczy wkurza!!!

nasz kraj - nie dba o swoich obywateli, okłamują nas, ustalają bezsensowe przepisy, których NIKT, nawet stróże prawa nie przestrzegają i mam wrażenie, że nasi włodarze są głupsi od normalnych ludzi.

krzywo zaparkowane samochody, przez które ja nie mogę zaparkować

głośna muzyka w starych gratach

roszczeniowy stosunek młodych ludzi - o wszystko

zawiść

podwyżka vatu - zwłaszcza na rzeczy dziecięce

i wkurza mnie wymyslanie obiadów, gotowac mogę, ale niech ktoś za mnie to wymysli!

kurz, który się bierze nie wiadomo skąd, mimo ze odkurzam i wycieram kurze codziennie

itd itd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mnie wkurzają moi dłużnicy, ciągle mi ktoś wisi kasę, długów do odzyskania mam na ponad 2 tysiące i każdy uważa, że najlepiej odwrócić się tyłkiem i iść dalej.
OOO mnie też wkurza kurz i brudne okna po zimie, wkurza mnie, że muszę robić też obiady, sprzątać co chwile bo jestem pedantką do granic nieprzyzwoitych.
ooo okna tez mam brudne, ale jak je teraz umyje, to pewnie znowu będę miała zapalenie zatok!

i jeszcze mnie wkurza przedszkole, które w sierpniu będzie zamkniete. To co mam zrobic z dzieckiem? do pracy go ze soba targać?
Przedszkola są "ustawione parami" (przynajmniej u mnie w mieście.) I np. gdy p-le nr 10 zamknięte jest w lipcu, to dzieci z tego p-la przejmuje p-le nr 8. W sierpniu odwrotnie. Myslałam że wszędzie tak jest. Przygotuj się że jak pójdzie do szkoły to dwa miesiące będzie bez opieki, a wtedy wszystkie szkoły mają wolne. Wiem, jestem okropna.
mój synek chodzi do prywatnego przedszkola, bo na państwowe był jeszcze za mały, teraz go zapisałam go do państwowego, ale nie wiem czy się dostanie - to tez mnie wkurza!
:P
ja to czasmi mam wrażenie, że wezmę transparenty i pójde sama protestowac przeciwko złemu światu
u nas (na Stogach) OBA przedszkola sa zamkniete w tym roku, z powodu remontu przez cale 2 m-ce!!!
To moze dopiero wkurzyc!!!
A mnie krzywe chodniki!!
a mnie wkurza NFZ, bo np. w moim miescie jest tylko 2 endokrynologow i zeby isc na NFZ trzeba czekac do ... sierpnia!!! gdzie ja w sierpniu mam juz porod i wtedy endokrynolog mi jest juz niepotrzebny! ale oczywiscie prywtnie moge do niego isc i przyjmie mnie kiedy tylko chce, za 100zl!!!

wkurza mnie tez polityka, nienawidze PO i PISu i mam ich wszystkich serdecznie dosc, jedni chamscy, drudzy szurnieci.
bloki bez windy. budują teraz 3-piętrowe i wnoś wszystko po schodach;) dziecko pod pachą, zakupy, torebka dla równowagi wypchana na maxa... hehe
o mnie wkurza sporo rzeczy:

- nasz "chory" raj w zakresie służby zdrowia, ostatnio pani doktor reumatolog dała mi skierowanie na zabiegi, ale bez wypisania jakie więc najpierw muszę czekać 2 mies. na wizytę do lekarza który przepisze zabiegi, a potem muszę czekać kolejne tyg. aby iść na rehabilitację! a kogo to interesuje, że mi spuchły kostki w palcach i boli

- "ubezwłasnowolnione kobiety" przykład: przyjeżdża do nas znajomy z żoną i córkami, zamawiają zaproszenia na komunię, on podaje swojego maila bo ona nie wiem hm nie ma, nie umie pisać nie wiem... ja wysyłam projekt na maila z informacjami, czekam i czekam i zero odzewu, po kilku dniach mój mąż komunikuje mi, że ten znajomy ma problem bo jego żona nie potrafi mi zrobić przelewu z zaliczką i on specjalnie musi to zrobić z zagranicy; jezu! no koments

- w ogóle strasznie mnie drażni jak ludzie nie odpowiadają na maile, przecież wystarczy napisać np. "dziękuję, ale nie", cokolwiek to przecież tylko 2 sek.

- też drażni mnie syf w domu, przy kocie i psie musiałabym codziennie odkurzać i myć podłogi, a mam spory dom i sporo innych zajęć, a że jestem pedantką to mnie to na maksa wkurza

- i wkurza mnie błoto za oknem bo mieszkam na wsi he he i dziś np. nie można do mnie dojść do drzwi od "ulicy" no przy okazji wkurza mnie ciągły brak kasy na większe inwestycje np. wybrukowanie podjazdu :)
a mnie wkurza że dobra ma tylko 24 h bo ciągle mi brakuje czasu :)))
brudne światła aut!ciężko wziąść szmatke i wytrzeć? ostatnio widzialam auto ktorego śwateł nawet "zarysu" nie bylo widac spod grubej warstwy brudu!
Mnie wkurza złośliwe plotkarstwo,wtrącanie się obcych w prywatne sprawy,psie kupy na chodnikach,brak kultury i chamstwo.
A mnie wkurza wszystko co napisałyście plus moje osobiste problemy.
-to że muszę 3 lata siedzieć sama z dzieckiem w domu,zero rodziny na miejscu,zero znajomych,doskwiera mi samotność.
-to że szukam pracy,wysyłam mnóstwo CV i nikt się nie odzywa
-że w złobkach nie ma miejsc dla wszystkich dzieci,fajnie jak kogoś stać na prywatne lub nianie,albo mama,teściowa przypilnuje,gorzej jak się nie ma nikogo,chce się iść do pracy która jest tak marnie płatna,że zarabiałoby się tylko na prywatny żłobek.

A chamstwo Polaków to już nie zna granic.
Moja listonoszka!!
Jak ją spotkam to normalnie nogi z tyłka powyrywam! Zamiast zostawiać mi awizo w skrzynce to zanosi paczki doteściowej a ta jak łaskawie powie że coś ma to dobrze
A u nas kiedyś była taka,że nie dzwoniła nigdy domofonem tylko wkładała awiza,na pocztę mam daleko,byłam z małym dzieckiem w domu,dużo rzeczy w internecie kupowałam bo autobus jeszcze nie jeździł na nasze osiedle to musiałam specjalnie zasuwać z awizami przez pół miasta.Teraz mamy innego listonosza i nie ma tego problemu.
Oraz to ze nie stać nas na normalne,godne życie,tylko jeden w domu pracuje na kredyt,opłaty i jedzenie i musi się ostro gimnastykować żeby na te podstawy zarobić a gdzie reszta?Jakiś ubiór,wyjście do kina,wakacje?
To chory kraj i nie rozumiem jak niektórzy wracają tutaj z zagranicy z powodu tęsknoty za Polską czy rodziny.Tu nie można być patriotą,poprostu rząd nam na to nie pozwala.
Anka ! możesz mi napisać na priv?
Ja też nie mam tu rodziny więc może ja czasami zostanę ci z dzieckiem a czasami Ty z moją Julką.......
Pozdrawiam
Gosia
gosiakar69@wp.pl
A gdzie mieszkasz?
mnie wkurza:
-syf po zimie
-korki na drogach
-wpychajace sie mamuski z wozkami do tramwajow bez powiedzenia slowa "przepraszam"
- dlugi czas do nadejscia lata
- pisowskie wypowiedzi w tv i radiu- odrazu zmieniam stacje
Sorry, ale mnie wkurza, jak ludzie jecza: "co za kraj, co za rzad". Kurcze, sami tez tworzymy ta rzeczywistosc, wiec nie ma co tylko narzekac, ale tez czasami cos zrobic. A co ma rzad (ten, czy ktorys poprzedni) do tego, ze za malo zarabiamy czy ze nie ma zlobkow i przedszkoli? Tak naprawde to niewiele, bo przeciez wiadomo, ze w 4 lata sie kraju nie zmieni. No ale jak cos sie nie uklada, to najlepiej znalezc winnego. I zgodnie z ta logika to nawet np powodz to wina Tuska/Kaczynskiego/Millera/wstaw dowolne nazwisko ;)
Aha, i tez wkurzaja mnie strasznie psie kupy na chodnikach i wszedzie, gdzie tylko sie da ;)
a mnie wkurza że taka ładna pogoda a ja kiszę się w domu;/
wkurza mnie to że wszystkich wszystko wkurza;/
jestem niepaląca i wkurza mnie jeszcze to, że jak wchodzę do mojego kibelka w moim własnym domu to, aż mnie cofa od smrodu fajek sąsiada, który ma / lub niedawno miał "posiedzenie" piętro wyżej ;-}
Wkurza mnie :
1.zima
2. nieustepliwie od 4 lat nasz lokalny Postman:(
3. mój mąz robiący bałagan w 30 sekund

Lekarstwa:
1. odczekac depresję i szukać w polu wiosny:)
2. odstrzelić Postmana, chociażby z wiatrówki, albo chociaż po jajkach mu pocisnąć śrutem, żeby mi domu nie brudził jadąc jak wariat swym trolejbusem:(
3. wymienić na lepszy model:):)
P.S.Pogadac mogę, z dwoma gratisami- Jan i Jacek- wiele nie zawojuję;(aaaaaa
Mnie wkurza że szklana w połowie już pusta :)

A wkur...a mni niesamowicie to że sama muszę uszczelki w kranie wymieniać i listwę przypodłogową przykleić bo ....No właśnie.

Raz pokaż że potrafisz :)

Tak poza tym co wkurza Was wszystkie i mnie równiez, to jest ok :)
A mnie wkurza :

-Chamstwo wszech obecne

-z****ne chodniki

-Ludzie którzy zamiast pilnować Swoje pod nosem pilnują Cudze pod lasem!

-Nasz poj.... rząd

-Ciągłe podwyżki

-Dawanie pier.... alkoholikom renty i utrzymywanie ich bo przecież są "chorzy" ,nie mogą iść do pracy,dopłaty do ich mieszkań

-Zachowanie niektórych księżulków i wpier się kościoła w sprawę np.IN VITRO

-Dzieciaki chowane bezstresowo a w sumie ich rodzice

-Grzyb który zadomowił się na mojej ścianie i niemoc pozbycia się tego h... raz na zawsze :(

jeszcze się coś znajdzie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie generalnie wszystko w/w, ale po prostu pewne rzeczy się nie zmieniają lub zmieniają się na gorsze.
najbardziej denerwuje mnie to co ostatnio zdarza się zbyt często. W tej chwili kupujacy "latają" po ofertach, wydzwaniają po 15 agencjach. Dobra, tak to juz jest. W końcu po oglądnięciu 30 mieszkań, z agencjami lub bez, znajdują to wymarzone. U niestety akurat oferta jest "u mnie". Oglądają 2 lub 3 razy, ściągamy właściciela itd. No i okazuje się, że chętnie kupią, ale muszą sprzedać mieszkanie i dopóki nie znajdą klienta nie mogą kupić. Po sprawdzeniu okazuje się, że zdolnosci kredytowej brak.
Ja tracę czas i pieniądze na dojazd, a właściciel się wścieka, że ludzie głowę zawracają.
Po kilku takich wycieczkach jak odbieram telefon od "potencjalnego kupujacego" to pytam czy ma pieniądze, kredyt, czy ma przedwstępną na swoje mieszkanie. Częśc osób się obraża, część po odesłaniu do kredytowca dowiaduje się, że dostaną max. 150, a nie 300 tys. zł.
Mam takie marzenie - żeby ludzie, którzy chcą kupić najpierw dowiedzieli sie o kredyt, załatwili kogos na swoje mieszkanie, a później brali się za szukanie.
w tej chwili mam na tapecie sprzedaż, w której sprzedajacy zgodził się czekać aż kupiec sprzeda swoje mieszkanie. No i czeka juz 5 miesięcy. A mieszkanie dwupokojowe, blisko centrum, a jakos nie chce "zejść" - nie ja sprzedaje.
W normalnych krajach dopóki kupujacy nie pokaże promessy kredytu, nikt z nim nie gada.
Ale przecież jesteśmy w Polsce :(.
łatwiej chyba zalozyc watek co mnie nie wkurza heheh :)
a mnie wkurza ciągła pogoń za kasą i zawiść kolegów..
ostatnio wkurzają mnie najbardziej zasady przyjęć do przedszkoli, ja rozumiem ze niepełnosprawni rodzice czy samotni tzn dzieci takich osób mają pierwszeństwo ale co moje dziecko jest temu winne.

jakbym k....... m....... była patologia czy pdeuso - samotna matka to dziecko sie dostanie a jak oboje pracujemy to juz jest problem.

wkurza mnie ze dziecko gdzie tylko jedno z rodzicow pracuje ma pierwszenstwo, jak matla siedzi w domu to niech sie dzieckiem zajmuje.

co maja zrobic rodzice takich dzieci jak moje, my oboje pracujemy i dziecko jest praktycznie bez szans na dostanie sie do przedszkola.

wk..... mnie to.
ogólna znieczulica ludzka,
brudne chodniki,
NFZ,
niewystrczajaca ilość przedszkoli,
podwyżki,
drożyzna,
korupcja,
nasz rząd,
choroby dzieci i wiele wiele innych rzeczy ...
a mnie ciagle narzekanie, z regoly ludzi ktorym sie bardzo dobrze powodzi bo tak wypada, nie daj Boze powiesz ze jest ok
Walerka mnie wkurza to ze ci którym nie brakuje pierd.... że mają mało i są pazerni i obliczalni,biedny się prędzej czymś podzieli jak bogaty
a mnie wk..... to ze patologia ma dzieci co roku wogole sie nimi nie zajmuje i ogolnie ma w du... a normalni ludzie chca miex tez dziecko wydaja mnostwo kasy i nic a jeszcze taki pierd.... ksiadz bedzie za mnie decydował ze in vitro powinno byc zabronione
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mnie to wk... że niektóre się sypią na potęgę (mam parę w okolicy) i dziećmi się nie zajmują wcale bo są zajęte piciem i robieniem następnych,idzie potem do MOPSU i mówi że jej się należy bo biedna i dostaje i kościół wpier.... się tam gdzie nie powinien.
a mnie wkurza notoryczny brak kasy i to,że człowiek musi sobie flaki wyprówać żeby normalnie żyć, nie mówię o luksusach!

też nie lubię jak ktoś nie odpowiada na maila choć obiecał, w ogóle niesłownych ludzi

nie cierpię wrednych, gburowatych ludzi, którzy czekają żeby tylko dokopać i cieszą sie z ludzkiego nieszczęścia, żeby się samemu lepiej poczuć tzw. polskiego piekiełka i nie rozumiem tego, ja się nie cieszę jak komuś jest źle.

agresji która dopada kierowców, wsiądzie takie do samochodu i juz uważa,ze jest panem i wladcą dróg a reszta to chołota to chore!

tak z grubsza- ludzie powinni być dla siebie milsi.....
Mnie dzisiaj wkurzyła baba w urzędzie paszportowym! stare próchno było tak nie miłe, że miałam ochotę pójść do naczelnika na skargę. Szlag mnie trafił, bo przepadnie nam wyciecieczka, bo mały nie dostanie na czas paszportu, także dupa zimna. Kasa poszła się jeb...
Co mnie jeszcze wkurza? to, że za każdym razem jak idę na pocztę, to stoję co najmniej 40minut w kolejce do okienka, żeby wysłąć głupi polecony list! a dlaczego tak długo? bo tylko w jednym okienku obsługują, gdzie jest ich 4!
Qurwica mnie trafia, przez te cholerne korki! Wqur... mnie pruszczańscy kierowcy! w ogóle ta wiocha mnie wnerwia! ludzie są to nie mili i chamscy...
jestem dzisiaj TAAAK wściekła, że mogłabym kogoś pobić!!!
jak Cię ta wiocha tak wnerwia to się wyprowadź! a sprawy paszportowe trzeba było załatwiać z większym wyprzedzeniem, a nie wszystko na ostatnią chwilę ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mamy w planach wyprowadzkę, a co do paszportu, to dlatego tak późno, bo dopiero w sobotę się dowiedziałam o wyjeździe.
Mnie wkurza pralka mojej sąsiadki jeny jak dudni ,a najlepsze że ona pierze w nocy o 1-wszej umarłego ta pralka by zbudziła.
myslisz ze masz wykupiona wycieczke to paszport dostaniesz w 1 dzien???

trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec
A gdzie napisałam, że oczekuję na wyrobienie paszportu w jeden dzień?? na paszport czeka się do 14 dni, a my potrzebujemy za 10dni. Po za tym, to jest wątek pt. "co mnie wkurza" także napisałam, co mnie akurat w tej chwili wnerwiło i już! Po co ta dysputa i durne teksty typu, trzeba było myśleć wcześniej.... O właśnie, to mnie jeszcze wkurza! A co!
Oj mamo Miłoszka, my dziś tez byliśmy wyrobić paszport i tak właśnie sobie o tobie pomyślałam. Nie możesz tam jeszcze z kimś pogadać, wiesz ja cię wyrzucą oknem to trzeba wejść drzwiami.
A mnie wkurza to że rodzice (albo jedno z nich ) wtrącają sie w życie i wiedzą wszystko lepiej.Mają swoje problemy ale po co załatwiać je jak mozna "uczyć " dorosłe dzieci załatwiać swoje.że zawsze dają "sugestie" do twojego życia i widzą każdy twój bląd bo oni są bez błędni...
No i ten zapierdziel w pracy żeby tylko była kasa na podstawowe rzeczy...
Kobieto jak nie umiesz żyć z ludzmi, to twój problem.
Mieszkam w Pruszczu wszystko załatwiam od ręki od urzedów po zakupy, biblioteki, lody u Sowy, banki. I uważam, że się tu dobrze żyje. Na Faktorii są imprezy, przystań kajakowa w Juszkowie itd.
A tak na marginesie jakiś czxas temu załatwiałam paszport - wyszło 7 dni :). Tak więc to z tobą jest coś nie tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Uparłyście się dajcie spokój dziewczynie ,jedni czekaj 7 dni inne 14 ,jedne trafiają na fajne urzędniczki inne nie .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry