Widok

Co mówią Wasze roczne dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak z ciekawości czystej...;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jak miala roczrek mowila mamo rozumie proste polecenia typu zeby cos podac pokazuje ucho raczke noge czesci garderoby umie pokoazc ze chce jesc itd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mama ,tata, baba ,dziadzia, ta ,da ,chcem , nie ,ta , dada , fyr fyr jak pytam jak robią ptaszki ,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko: tata i am :-)
córeczka mojej siostry skończyła w sierpniu roczek, więc teraz ma już 15 m-cy i powtarza pojedyncze słowa a nawet mówi już zdaniami :
co to ? o jejku, mama choć, mama daj itp.
Caroca
a mama nie mowi
no wlasnie nie,
starszy zaczal mowienie slowem mama, a mlodszy - tata :-)
ale chodzi mi o takie swiadome mowienie, nie takie chodzenie i gadanie pod noskiem ;-)
Moje dziecko gdy miało roczek nie mówiło kompletnie nic:)
a moja tylko tata ;-(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mowi tata bo chce brata tak slyszalam ze jak nie zaczyna od mama tylko od tata
mama, tata, am am, cio to, piesi, lantia < chodzi o lampę> :), czasami baba i dziadzi, ale rzadko
moj synek ma 14 mmiesiecy i mowi tata,mama, baba, dzidzi, to to jak ktos dzwoni, nie tem, ne,ta, bum bum, cio to :)
Moja, oprócz odgłosów zwierzątek i nazywania ich po odgłosach mówi: Mama, tata, daj, lala, aja-jak robi aja, sio - jak gonimy muchę, kici, baba, jajo, halo, balon, buty, mniam mniam-znaczy jedzonko, no i właśnie dużo takich umownych, jak brum brum na auto. Więcej nie pamiętam.
A... dzieci i chodź.
mama, tata, daj, miau, frrrr
mama,tata,dziadzia,baba,dzidzi,kaka-ciocia,fuj,sisi,haloo,ha,papa,kuko-kółko,fyrfyr-tak latają ptaszki, be,bam,nie,ta,dada-dwór,giligili -łachocze,robi cacy ,prztula się jak się go poprosi, daje buzi , pokazuje jak sie go zapyta ile ma lat to pokazuje paluszek,robi nunun(grozi paluszkiem ,jak widzi gorące mówi siiiiii, na samochody mówi brum brum a na tranwaj dzyn dzyn ,poda cześc jak sie poprosi , przybija piątke :) śmieszek straszny a ma zaledwie rok i 2 miesiące
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
słowo mama to najtrudniejsze słowo do wypowiedzenia dla malucha. Moja mówi mama tata, baba, iha ha ha na konika, mee- koza, ojejku jak przychodzę z pełną siatką zakupów to hit od kilku dni, tam, am, nie, tak, też grozi paluszkiem, też mówi siii na gorące, brum mm samochody, też przybija piątkę i podaje cześć, też robi cacy, giligli robi, papa. czyli podobnie jak wypowiedzi wyżej
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
gdy miał roczek mówił: mama, tata, baba, dziadzia, brum brum, dzidzia, kot, tam, dzyń dzyń ( na tramwaj), mam mam (na jedzenie), pić..i bam bam na piłkę.
dziewczyny ale się uśmiałam..., dla was to normalka, a mnie to czeka :)
a moj potrafil liczyc całki:) taki maly cyniznm, jak mial rok to pojedyncze sloa, mama, tata, teraz ma rok i 9 miesiecy, dzidzia, jaja - to maja piesek, baba, tratur-traktor, mniam, oooo-picie, ijiji-rysowac, tam tam- samolot, buty, dada, dzieci, brrr- samochod, baka- bajka, kapko-jablko, i jakies tam zdania po swojemy w stylu: dzieci dada brum brum czyli ze chce isc na plac zabaw
Twoj osobisty trener fitness, zajecia indywidualne i grupowe, na silowni i u klienta w domu, tel 695 519 424

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry