Widok

Co myślicie o adopcji?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pytanie czysto teoretyczne? Gdybyście nie mogły mieć dzieci, ale bardzo chciały czy zdecydowałybyście się na adopcję? Czy umiałybyście pokochać nie swoje dziecko. Rok temu moja ciocia i wujek (ludzie w wieku 43 lata) zaadoptowali rodzeństwo: dziewczynka lat 5, chłopczyk 10 - ich rodzice to patologia i całkowicie zostali pozbawieni praw. Ja ich np. podziwiam bardzo. A co wy sądzicie o adopcji? Czy byście się zastanawiały nad taką opcją gdyby już nie było nadziei?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znam taki przypadek, iż para się zdecydowała na chłopczyka (3-4 latka). Dziecko bywało u nich na Święta, na weekendy. Przywiązali się do niego i on przywiązal się do nich. Ale któregoś dnia się okazało, jak już sprawy adopcyjne były w toku, że nie mogą go adoptować, bo matka biologiczna wróciła czy coś takiego (nie pamiętam dokładnie). Tragedia!
W końcu zaadoptowali dziewczynkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak to?? powaznie musi miec wlasny pokoj?? o kurcze jakas paranoja !
Najgorsze jest to, że przed parami, które chciałby zaadoptować dziecko stawia się wygórowane warunki. Koniecznie własny pokój! Nie może dzielić go z "rodzeństwem". Czyli lepiej żeby mieszkał w Domu dziecka w jedym pokoju z grupą dzieci , niż z ludźmi, którzy chcą żeby był "ich".

Okropieństwo :(((((
Dziwne pytanie takim ludziom trzeba gratulowac i pomagac w wychowywaniu takich dzieci musza poczuc ze wszyscy je akceptuja znajoma ma rodzinny dom dziecka i ma kilkoro dzieci z rodziny patologicznej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oczywiście ze tak

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zastanawiałabym się całkiem serio - znam już dwie pary, które zaadoptowały! jeden to śliczny chłopczyk, drugi to już dziś prawie dorosły chłopak, któremu ta adopcja uratowała życię.
Dzisiaj gdy na 10 ciąż 8 "odpada" - to poważna droga i decyzja, która zostaje... ale napewno takie dziecko potrzebuje więcej poświęcenia, nie ma mowy raczej o mamusi robiacej kareierę, kosztem dziecka siedzacego godzinami samemu w domu !

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry