Widok
A kto mowi ze ludzie z Polski przebywający w Wielkiej Brytani nie sa wyksztalceni? Ja ukonczylam studia bedac w Irlandii Polnocnej i mam wyższe wyksztalcenie, jestem kierownikiem i to nie nadaje mi automatycznie statusu osoby niewykształconej bądź przeciwnie przemadrzalej. Każdy ma prawo do swojej opinii bez względu na to gdzie mieszka i jak bardzo jest inteligentny a takie ocenianie ludzi którzy wyjechali jest tylko wyrazem infantylności. Ja ciężko zapracowałam na zdobycie dobrej pracy tu gdzie jestem i do tego się uczylam i ukonczylam studia. Co daje Ci prawo do takiego oceniania emigrantow? Może jest im lepiej poza granicami swojego kraju który i tak kochają ale nie potrafią wrocic? Mi osobiście podoba się imie zara i tak samo jak w Polsce tak i tutaj sa sklepy zara wiec pomysl na to imie nie musi pochodzić akurat z Wielkiej Brytani a nawet jeśli tak jest nie oznacza to ze jest to wyraz wyzszosci nad ''polska patologia'' jak to sam/a beznadziejnie okreslilas/les.
Popieram Panią w 1000% moja córka ma na imie właśnie Zara, do tego jeszcze mam Doriana i Hektora, dużo razy słyszałam od osób postronnych ze jestem nienormalna, ze patologia bo takie imiona daję swoim pociechom ze pewnie po kielichu. Choć prawda jest taka ze nie pije nawet okazjonalnie, to była moja i męża indywidualna decyzja i jej wogole nie żałujemy. Pozdrawiam
nigdy w życiu nie byłam w Wielkiej Brytanii, a moja córka ma na imię Zara, a to bardziej dla tego że mąż, jak i ja pochodzimy z takich krajów, gdzie to imię się nie kojarzy z nazwą sklepu tylko to jest normalne popularne żeńskie imię.!! Córka ma dopiero 3 lata, do tej pory tylko słyszę, że bardzo ładne imię, chociaż owszem zdarzyło się, że ludziom się kojarzy tylko ze sklepem i śmiech,, Polacy nie są przyzwyczajeni "nie do polskich" imion, jak jest imię nie polskie to od razu abstrakcja, jak to? co to?,,, nie biorąc pod uwagę, że dziecko które ma "dziwne" "inne" imię wcale nie jest do końca polakiem. I nie od razu jego rodzice muszą być osobami nie wykształconymi,bo byli parę lat za granicą.
Również jestem osoba wykształcona po studiach w Wielkiej Brytanii na odpowiedzialnym stanowisku głównej księgowej i w zupełności się nie zgadzam z tak prymitywna opinia. Wręcz przeciwnie etymologia imienia Zara jest piękna i znaczenie imienia tez. Dodam wręcz ze to właśnie w Polsce jest więcej półgłówków zapatrzonych tylko na swoje podwórko, nie mających pojęcia o globalizacji i innych kulturach.
rejestrując córkę o imieniu Zara absolutnie nie miałam problemów w Urzędzie!!! Dla mnie abstrakcją i nudą jest dawać swoim dzieciom imię Kasia Basia i td... a jak coś nowego to fantazja rodziców,,,, Polacy porównujecie się do krajów zachodnich do Unii,, a dla Was jakieś inne imię niż polskie od razu abstrakcja i dziwne,,
Zaraz jest to inię ładne, ale w Polsce kojarzone jedynie ze znaną marką, natomiast w Ameryce imię Zara, India itp. są na porządku dziennym (jak u nas Maria) więc strojenie sobie żartów z pomysłodawczynie nie jest na miejscu, gdyż znaczy to iż ma się mały zasób widzy o innych kulurach (nie obrażając nikogo bo rzecz jasna nie wszystkich to interesuje). Sama miałam mieć na imię Zara ale mam Zuza (podobne), nie mam go przez babcię która uważała tak jak osoby powyrzej. Oczywiście to moje zdanie i jeżeli ktoś poczuł się choć trochę urażony to przepraszam
Słusznie zaznaczono w cudzysłowie inteligencja , po p rostu ludzie nie mają pomysłu na imię i dlatego dają pierwsze lepsze jakie im przyjdzie do głowy. I stąd zatrzęsienie Jasiów Stasiów, Józików i Franiów. Nie wiem co to ma wspólnego z inteligencją, bo chyba nie na tym ona polega ;-).
Zara bardzo ładne imię.
Zara bardzo ładne imię.
tak... o Kermicie też słyszałam :-) Nam kojarzy się jedynie z żabą, ale chociaż figuruje w kalendarzu, a Zara - to jak sklep z odzieżą ;-)
Ja jestem przeciwna nazywaniu dzieci takimi dziwacznymi imionami, mój kuzyn ma Fabianę i Tycjana, to jak dla mnie jest ciut przegięte. Poza tym dużo jest teraz spolszczonych amerykańskich imion: Brajan, Kewin itd. Nie rozumiem tej nowej mody. Tyle mamy ładnych polskich imion. jeśli ktoś nie chce by imię było pospolite, to zamiast sięgać po amerykańskie może najpierw poszukać pośród staropolskich.
Ja jestem przeciwna nazywaniu dzieci takimi dziwacznymi imionami, mój kuzyn ma Fabianę i Tycjana, to jak dla mnie jest ciut przegięte. Poza tym dużo jest teraz spolszczonych amerykańskich imion: Brajan, Kewin itd. Nie rozumiem tej nowej mody. Tyle mamy ładnych polskich imion. jeśli ktoś nie chce by imię było pospolite, to zamiast sięgać po amerykańskie może najpierw poszukać pośród staropolskich.
Zara to imie używane w Turcji, Pakistanie itd, skoro mamy imiona jak Blanca, Christiana czy Ariel, to czemu nie może być Zara? Tylko dlatego, że jest sklep o tej nazwie? a co z wcześniej wspomnianym Arielem? Dobrze, że nie mamy tu ludzi z meksyku, tam często używają imienia Jesus (czyt. Hesus). U nas proboszcz by wyklął, spalił i zakopał.
Proponuję dać dziecku imię - "K*rwa" takie pikantne, oryginalne będzie robiło furorę .
nie kumam co za debilka mogla tak napisac pewnie nie ma dzieci i weszla na to forum z nudów a skoro tu jedna napisala ze ludzie niedowartosciowani daja wymyslne imiona a ona dala wiktoria to co znaczy ze ty jestes dowartosciowana?tak samo ktos moze powiedziec o tobie ze to patologiczne imie i do dupy nie podobne!moim zdaniem kazdy niech daje imiona takie jakie chce! a czym sie rozni basia od suzi sklep tez nie jeden jest basia tak jak zara niektore mamy przesadzaja mowic np ze dziecko imieniem dżesika z rodziny patologicznej pewnie bo imie swiadczy fe
nie kumam co za debilka mogla tak napisac pewnie nie ma dzieci i weszla na to forum z nudów a skoro tu jedna napisala ze ludzie niedowartosciowani daja wymyslne imiona a ona dala wiktoria to co znaczy ze ty jestes dowartosciowana?tak samo ktos moze powiedziec o tobie ze to patologiczne imie i do dupy nie podobne!moim zdaniem kazdy niech daje imiona takie jakie chce! a czym sie rozni basia od suzi sklep tez nie jeden jest basia tak jak zara niektore mamy przesadzaja mowic np ze dziecko imieniem dżesika z rodziny patologicznej pewnie bo imie swiadczy fe
Dla mnie Zara jest dziwaczne :)
Trochę zalatuje Królem Lwem :D
A Dżesiki, Sonie i inne to mnie sie tez tylko z burakami kojarzą ;)
Ja nazawałam swoją Maykę przez Y tylko dlatego, że mieszkamy (i nie mamy zamiaru sie wyprowadzać) w Szkocji. Chciałam, żeby to było takie imię, które jest w Polsce i tu. A pszczółka Maja to moja idolka z dzieciństwa :) Ale śmieszy mnie trochę, jak w Polsce dają takie zangielszczone imiona dzieciom.
A Kremit... No cóż... Tego już nie komentuję. Szkoda mi tylko dzieci :(
Trochę zalatuje Królem Lwem :D
A Dżesiki, Sonie i inne to mnie sie tez tylko z burakami kojarzą ;)
Ja nazawałam swoją Maykę przez Y tylko dlatego, że mieszkamy (i nie mamy zamiaru sie wyprowadzać) w Szkocji. Chciałam, żeby to było takie imię, które jest w Polsce i tu. A pszczółka Maja to moja idolka z dzieciństwa :) Ale śmieszy mnie trochę, jak w Polsce dają takie zangielszczone imiona dzieciom.
A Kremit... No cóż... Tego już nie komentuję. Szkoda mi tylko dzieci :(
Z racji przypadłości zwanej "zakupoholizmem", mi kojarzy się tylko z jednym :)
NIE PODOBA MI SIĘ NA IMIĘ DLA DZIEWCZYNKI
NIE PODOBA MI SIĘ NA IMIĘ DLA DZIEWCZYNKI
Moja Zara ma tatę z Turcji ja też się nie urodziłam w Polsce, moje dziecko o imieniu Zara ma juz 4,5 lata i naprawde baaardzo żadko się spotykam z debilami ktorzy się śmieją, właśnie jak tu się śmiejecie z tego dla mnie pięknego imienia!!! Nigdy 2 życiu nie żałowałam że moja Zara jest Zarą a nie jakaś tam Kasia Basia!!!
Zara to imie arabskie i jeśli któryś rodzic z stamtąd pochodzi to OK, ale jeśli Polacy to idiotyzm tak nazywać swoje dzieci. Morze Nuka , Luka to takie fajne misie były ;). Poza tym jeśli takie zapytanie padło na forum to albo rodzic jest niedoro.... ty albo to pseudorekalma. Nazywajcie jak chcecie swoje dzieci ale w przyszłości możne być nie różowo . czy brakuje imion polskich???
A ja uważam, że imię jest indywidualną sprawą rodziców. Miałam kolegę ARIELA i jakoś nikt sie z niego nie śmiał, a on osobiscie lubil to imię. A pisanie, że inteligencja daje staropolskie imiona, a patologia oryginalne to spore nadużycie. Mój synek ma na imie MILAN i teraz możecie mnie zjeśc.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ja przeczytalam o tym, ze niby "patologia" takie a "intreligencja" takie w jakims artykule, to nie moj wymysl :) Ale musze powiedziec, ze z mojego doswiadczenia (a pracuje z dziecmi i co za tym idzie z rodzicami tez) wynika, ze jednak w wielu przypadkach sie to sprawdza. Zeby nie powiedziec ze w wiekszosci. Im bardziej wymyslne imie, tym zazwyczaj rodzice slabiej wyksztalceni. A jak sie trafiaja wlasnie takie imiona zagraniczne z polska pisownia (wlasnie taka Dżesika np) to praktycznie zawsze rodzina o tzw "niskim statusie spolecznym".
Milana zadnego jeszcze nie poznalam, wiec sie nie wypowiem ;)
I bardzo nie fair jest stwierdzenie, ze to sprawa rodzicow, jak nazwa dzieci, bo jednak to nie rodzice beda musieli zyc z jakims obrazliwym albo zle czy glupio sie kojarzacym imieniem.
Milana zadnego jeszcze nie poznalam, wiec sie nie wypowiem ;)
I bardzo nie fair jest stwierdzenie, ze to sprawa rodzicow, jak nazwa dzieci, bo jednak to nie rodzice beda musieli zyc z jakims obrazliwym albo zle czy glupio sie kojarzacym imieniem.
tak sie konczy przenoszenie imion z innego kraju do Polski.
jestem bardzo przeciwna. mi sie bardzo podoba Mia, Leyla i najbardziej Isla (wymawia Ajla) ale ze pomimo ze mieszkam w UK i dziecko bedzie pol Anglikiem i nie sa to dziwne imiona tu, moje dziecko bedzie sie nazywalo tak zeby imie bylo uzywane w obu krajach.
jestem bardzo przeciwna. mi sie bardzo podoba Mia, Leyla i najbardziej Isla (wymawia Ajla) ale ze pomimo ze mieszkam w UK i dziecko bedzie pol Anglikiem i nie sa to dziwne imiona tu, moje dziecko bedzie sie nazywalo tak zeby imie bylo uzywane w obu krajach.
mi się wydaje, że często takie obco brzmiące imiona dają też bardzo młodzi rodzice
u starszych rodziców są własnie te bardziej staropolskie, które mi się niestety nie podobają typu zosia, stasiu, ignacy itd
jak byłam w podstawówce, to też jakoś tak wypadało, że im rodzina miała większe "problemy" tym imiona były bardziej oryginalne. Ja nie krytykuję, mi podobają się nawet takie "inne"
np. u mnie w rodzinie są bracia jeden Morgan, a drugi Iwo
kuzynka ma córkę Sandrę, a kuzyn Vanessę - to imię akurat to dla mnie nie do przekłnięcia)
wszstkie dzieci urodziły się u młodych rodziców, w trakcie studiów, a rodzice w wieku 20-22 lat
u starszych rodziców są własnie te bardziej staropolskie, które mi się niestety nie podobają typu zosia, stasiu, ignacy itd
jak byłam w podstawówce, to też jakoś tak wypadało, że im rodzina miała większe "problemy" tym imiona były bardziej oryginalne. Ja nie krytykuję, mi podobają się nawet takie "inne"
np. u mnie w rodzinie są bracia jeden Morgan, a drugi Iwo
kuzynka ma córkę Sandrę, a kuzyn Vanessę - to imię akurat to dla mnie nie do przekłnięcia)
wszstkie dzieci urodziły się u młodych rodziców, w trakcie studiów, a rodzice w wieku 20-22 lat
Dziwewczyny piknijcie sie w glowe!!!! Wy naprawde jestescie dorosłymi kobietami czy dziecmy z podstawowki!!!!!
Co ma za znaczenie imie do statusu społecznego,kurcze ja znam i takie imiona w patologii i takie....poprostu taka moda a wy tu debatujecie o bog wie czym...czasem to smiac mi sie z was chce jak was czytam.....
NIECH KAZDY RODZIC DAJE IMIE JAKIE MU SIE PODOBA I NIC WAM DO TEGO;....
Co ma za znaczenie imie do statusu społecznego,kurcze ja znam i takie imiona w patologii i takie....poprostu taka moda a wy tu debatujecie o bog wie czym...czasem to smiac mi sie z was chce jak was czytam.....
NIECH KAZDY RODZIC DAJE IMIE JAKIE MU SIE PODOBA I NIC WAM DO TEGO;....
Ale niech rodzic ma trochę wyobraźni... Jeśli pochodzi się z rodziny indywidualistów, to można dzieci nazwać Giuseppe i Afrodyta, pewnie nic im nie będzie, a nawet imię będzie podkreślać ich wyjątkowość. Jednak jeśli ktoś patrzy na swą stateczną mamusię, w garsonce i z trwałą, i pada ze śmiechu na myśl, że mogłaby mieć na imę Vanessa, lub jeszcze gorzej - Wanessa, to niech lepiej swojego dziecka tak nie nazywa...
no cóż, widać taki wybryk :) co nie oznacza, że w rodzinach z długą tradycją muszą być same stachy i stefany. To nie dziadkowie nadają imiona tylko rodzice dzieci :) i niech tak zostanie, bo nie wyobrażam sobie tego co w rodzinie mojego męża, że zdaje się od 6 pokoleń wsyscy mężczyźni po kolei noszą to samo imię. Wszystkich się zawsze miesza o kogo chodzi
Dzieci potrafią naśmiewać się z byle czego, nie z imienia to z nazwiska, nie z nazwiska to z okularów, piegów, krzywych nóg, głupiej fryzury czy zezowatego taty. Wszystko zależy od dziecka. Może mieć głupie imię i wszystko inne głupie i nigdy nie paść ofiarą kpin. Jeżeli dziecko dogaduje się z równieśnikami to bedzie wszystko ok chociaż by był Kermitem. A jeżeli dziecko jest zakompleksione i nieśmiałe to chociażby było zwykłą Kasią to i tak nie bedzie miało w szkole łatwo. Takie jest życie....
Zara nie bardzo mi się podoba.
Ja tak się tylko zastanawiam dlaczego większość rodziców nazywa dzieci imionami "serialowo-filmowymi" jak Dżesika, Nicola itd lub "staropolskimi" jak Zofia, Stanisław a tak rzadko słychać imiona jak Krzyś, Gosia czy Paweł ???
Mój synek ma na imię Marek i zaczynam się powoli martwić, że to ja popełniłam błąd i mój biedny synek będzie "wyjątkiem" w dziedzinie imienia ;) bo ani nowoczesne ani starodawne...
Ja tak się tylko zastanawiam dlaczego większość rodziców nazywa dzieci imionami "serialowo-filmowymi" jak Dżesika, Nicola itd lub "staropolskimi" jak Zofia, Stanisław a tak rzadko słychać imiona jak Krzyś, Gosia czy Paweł ???
Mój synek ma na imię Marek i zaczynam się powoli martwić, że to ja popełniłam błąd i mój biedny synek będzie "wyjątkiem" w dziedzinie imienia ;) bo ani nowoczesne ani starodawne...
jessssu jak slysze na ulicy takie imiiona to az mnie garbi, masakra, kiedys przeczytalam ze imiona typu zara, nicola, sarah, itp itp to kompleksy rodziców i niski stopień społęczny, , nadajać takie imie dziecku chca sobie poprawic ego, nie chce nikogo obrazac. bo pewnie nie zawsze sie ta teoria sprawdza ale dla mnie te imona sa tragiczne,
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Kilka miesięcy temu staliśmy w kolejce w Reserved. Przed nami stoi starsza pani i drze się:
- Ampeeeer, Ampeeeer!!!!
Za nami dwóch chłopaków:
- Kurde, ale se syna nazwali, może trzeba było dać mu volt albo wat...hehehe...
Babcia usłyszała, i obrócona tyłem oświadczyła z godnością:
- AMPER to angielski kamień szlachetny!
I po chwili przyleciała mała Amber, cała w różu, kolczyki w uszkach...
- Ampeeeer, Ampeeeer!!!!
Za nami dwóch chłopaków:
- Kurde, ale se syna nazwali, może trzeba było dać mu volt albo wat...hehehe...
Babcia usłyszała, i obrócona tyłem oświadczyła z godnością:
- AMPER to angielski kamień szlachetny!
I po chwili przyleciała mała Amber, cała w różu, kolczyki w uszkach...
Zara, fakt kojarzy mi sie z firma odziezowa, ale znam Polke, ktorej corka ma tak na imie, maz jest Wlochem z Milanu, czytaj z Mediolanu, ciuszki dziecko nosi to firmowki typu prada itp...i nikogo to nie szokuje, mieszkam w Londynie...
hmmm moja corka w sumie tez jest taka pol na pol (pol-ang) i piszemy Blanka, nie Blanca, bo jakos tak dzisnie, nawet nazwisko zatrzymalismy na ska, choc maz poguboil sie w tej rejestracji i juz prawie bylaby ski hihi...
choc moj typ na chlopa to Colin i koniec, ale mieszkam w UK i nie zamierzam raczej wrocic...
dla dziewczynki to tj.Walerka Isla, cos pieknego i Kiera, choc Mia tez mi sie podoba...na razie nie musze o tym debatowac...
natomiast moi kumple nazwali corke Poppy, ale rowniez druga Kitty, to jest masakra...
hmmm moja corka w sumie tez jest taka pol na pol (pol-ang) i piszemy Blanka, nie Blanca, bo jakos tak dzisnie, nawet nazwisko zatrzymalismy na ska, choc maz poguboil sie w tej rejestracji i juz prawie bylaby ski hihi...
choc moj typ na chlopa to Colin i koniec, ale mieszkam w UK i nie zamierzam raczej wrocic...
dla dziewczynki to tj.Walerka Isla, cos pieknego i Kiera, choc Mia tez mi sie podoba...na razie nie musze o tym debatowac...
natomiast moi kumple nazwali corke Poppy, ale rowniez druga Kitty, to jest masakra...
U nas jest taka totalna patologia, matka grubaśna ciągle w dresie, klapkach ze skarpetami, sweter, z przetłuszczonymi włosami a'la żółć z odrostami na pół głowy a synka woła Brajanek. Pasuje mu ten Brajanek jak koziej d.pie trąba ;)
Co innego jak ktoś za granicą mieszka. A nie tak, że nawet nie wie gdzie jest zagranica na mapie a dziecku nadaje takie imie ;)
Co innego jak ktoś za granicą mieszka. A nie tak, że nawet nie wie gdzie jest zagranica na mapie a dziecku nadaje takie imie ;)
ja jeszcze przy imieniu patrzyłam, żeby z nazwiskiem nie brzmiało jakoś śmiesznie, bo Brajanek był pewnie niezłym widokiem, a jakby miał na nazwisko np Śledź, to dopiero by było :P
(ze względu na nazwisko nie pozwoliłam Mężowi naszej córeczki nazwać Maura ;) chociaż dla mnie imię samo w sobie piękne)
(ze względu na nazwisko nie pozwoliłam Mężowi naszej córeczki nazwać Maura ;) chociaż dla mnie imię samo w sobie piękne)
ZARA to hiszpański i szwedzki odpowiednik SARY! Więc poza różnicą w pisowni, wynikającą z różnic fonetycznych języków, imię to jest jak najbardziej naturalne i odpowiednie. Jeżeli można dać córce na imię Violetta, zamiast Wioleta, to czemu nie Zara, zamiast Sara? Mnie osobiście niesamowicie się podoba to imię, podczas gdy nigdy w życiu nie nazwałbym dziecka Sara.
Posty dotyczące imion dla zwierząt są dość idiotyczne. Psa można nazwać według własnego uznania. Ja widziałem czworonogi o imionach Zosia, Dorotka i Kubuś, więc nie jest to żaden argument.
Posty dotyczące imion dla zwierząt są dość idiotyczne. Psa można nazwać według własnego uznania. Ja widziałem czworonogi o imionach Zosia, Dorotka i Kubuś, więc nie jest to żaden argument.
A mnie się podoba Maura spotkałam dziewczynkę o tym imieniu babka którą się opiekowałam miała praprawnuczkę Maurę śliczna dziewczynka ale to nie w Polsce miała też 3 siostry Franczeskę i nie pamiętam jak pozostałe .Zara też ładne ale dla mnie musiało być połączone z jakimś dobrym pasującym nazwiskiem nietypowym polskim bo np. Zara Kowalska kiepsko brzmi
U nas z kolei chyba nie są zbyt popularne imiona pochodzące od imion męskich np. Krzysztofa Franciszka Stanisława
U nas z kolei chyba nie są zbyt popularne imiona pochodzące od imion męskich np. Krzysztofa Franciszka Stanisława
"zara" wymarzone imie dla nastolatki
-zara wynies smieci
-.....
po30 minutach
-czemu nie wynioslas smieci
-przeciez powiedzialas "zara"
Mnie się takie imiona kompletnie nie podobaja - bardziej lubię w drugą stronę, Adela, Aniela, Matylda, Pola itp.
p.s. z doświadczenia Ci powiem ci ze znam jedną Zarę, i pomimo ze imię jest słowiańskiego pochodzenia to nosi je Afganka...
-zara wynies smieci
-.....
po30 minutach
-czemu nie wynioslas smieci
-przeciez powiedzialas "zara"
Mnie się takie imiona kompletnie nie podobaja - bardziej lubię w drugą stronę, Adela, Aniela, Matylda, Pola itp.
p.s. z doświadczenia Ci powiem ci ze znam jedną Zarę, i pomimo ze imię jest słowiańskiego pochodzenia to nosi je Afganka...
Madness is the gift, that has been given to me!!
Zara w brzmieniu ładnie ale przez ten sklep... Sara mi się zawsze podobało. Przy wyborze imienia nie kierowałam się modą ale preferencjami własnymi.Obecnie jak ktoś chce oryginalne imię niech nazwie Ania:) znacie jakąś małą dziewczynkę o tym imieniu? Moja córa to Ewa, pewnie jakbym miała drugą córę to byłaby Sara , Estera lub Eliza bo tak, po prostu w brzmieniu mi się te imienia podobają i tyle.Tak dziewczęco mi brzmią:) Nel też mi się podoba. Takie imiona które się nie bardzo zdrabnia bo dzieckiem jest się krótko
Dla mnie przy wyborze imienia dla córki nie ważne było czy komuś się spodoba no ewentualnie mąż miał prawo do dyskusji (traktować z przymrużeniem oka). :-) Miałam ogromny dylemat ale w końcu postanowiliśmy, że będzie Zuzanna. Teraz mówią na nią Suzana lub Suzi ( Przeprowadziliśmy się do Niemiec a Niemcom bardzo ciężko wymówić Zuzanna - nie wspomnę o nazwisku gdzie jest CZ oraz Ż :) )
Tak mi się przypomniał kabaret zatytułowany "XAWIĘ I JAŚ"
http://www.cda.pl/video/137343d1/Kabaret-Smile-Xavie-i-Jas-
Warto obejrzeć...
Tak mi się przypomniał kabaret zatytułowany "XAWIĘ I JAŚ"
http://www.cda.pl/video/137343d1/Kabaret-Smile-Xavie-i-Jas-
Warto obejrzeć...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
jeden wujek miał psa Sara, drugi Maksia a koleżanka Kuba
Babcia wszystkie koty nazywała Filipek
W pracy jednego dr fin mieliśmy Juliusza (a życzył sobie żeby mówić Julek), hmm średnia pasuje jak na takie stanowisko, ale w sumie się przyzwyczailiśmy
Wiec jakby tak szukać to pół kalendarza nadaje się do wykreślenia
Wydaje mi się, ze trzeba z głową polskie nazwisko, mieszakcie w pl to i imię polskie, przy małżeństwach mieszanych jest już większa swoboda
Nie krzywdźcie swoich dzieci, niech to będzie przemyślana decyzja, jak ostatnio gdzieś widziałam ludzi z programu tv który dali na imię dziecku
Victoria Elizabeth Trybała...porażka
Babcia wszystkie koty nazywała Filipek
W pracy jednego dr fin mieliśmy Juliusza (a życzył sobie żeby mówić Julek), hmm średnia pasuje jak na takie stanowisko, ale w sumie się przyzwyczailiśmy
Wiec jakby tak szukać to pół kalendarza nadaje się do wykreślenia
Wydaje mi się, ze trzeba z głową polskie nazwisko, mieszakcie w pl to i imię polskie, przy małżeństwach mieszanych jest już większa swoboda
Nie krzywdźcie swoich dzieci, niech to będzie przemyślana decyzja, jak ostatnio gdzieś widziałam ludzi z programu tv który dali na imię dziecku
Victoria Elizabeth Trybała...porażka