Widok

Co na gesty katar u 5 latka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mój syn ma od kilku dni katar i kaszel. Katar jest taki zalegający jakby gdzieś z tylu ńosa. Daje na noc otrivin albo actitrin ale powiem szczerze ze niby ten nos drożny ale potem sie i tak zapycha i syn oddycha nosem. Z rana wysmarkuje gęste żółte a potem ten nos jest przytkany i wydzielina raczej gęsta ale biała.
Co można podać szczególnie na noc żeby ten katar tak nie zatykał nosa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robię inhalacje w dzień z soli fizgologicznej a na noc otrivin.
Możesz też spróbować wody hipertonicznej Marimer.
Up up
Pediatra daje nam receptę na krople do zrobienia ( właśnie na taki gęsty katar, żeby rozrzedzic wydzieline) plus dużo inhalacji. Jeśli twoje dziecko da radę płukanie nosa też pomoże
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aaaa i jeszcze kropelki OlbasOil na piżamkę by ułatwić oddychanie
na gęsty zalegający katar najlepszy jest narivent - bez recepty, lub mucofluid - na receptę, oba niezbyt miłe w stosowaniu - ten drugi strasznie śmierdzi ale są bardzo skuteczne, a inhalacje można też robić z nebudose to bardziej stężona sól fizjologiczna, sposoby sprawdzone na mojej dwójce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry