Widok

Co na piknik?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam doświadczenia w piknikowaniu i zupełnie brak mi pomysłów na piknikowy prowiant. Jedyne co przychodzi mi do głowy wraz ze słowem 'piknik' to szampan i truskawki. ;)
Na trawce spędzimy prawdopodobnie cały dzień, będziemy z bandą dzieciaków.

Macie jakieś sprawdzone pomysły na przekąski albo coś, co można by zjeść w ramach piknikowego obiadu? Czym zapchać ten cholerny piknikowy koszyk, żeby było i ładnie i smacznie i pożywnie?

Pomożecie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
grill ...

ja bym wsadziła do kosza papu dla dzieciaka: serki, joghurty, ciacha, nalesniki, moze parówkę, picie, ...

dla nas na obiad dorzuciłambym do kosza telefon i numer na telepizze

a dla rozrywki: karty, kości, bamington, ...

Proponuję jakąś sałatkę, do tego jakieś smaczne pieczywko ( ja kupuję bułkę paryską w całości, kroję ją w kromki, ale nie do końca tak aby tych kromek nie odkroić, przygotowuję masełko ziołowe czyli masło + czosnek, tymianek, różne inne zioła), wkładam po kawałku masełka między kromki, zawijam całą bułkę w folię aluminiową i do piekarnika na 10-15 min, wychodzą super opieczone smaczne grzaneczki ziołowe, każdy sobie odłamuje po kromeczce).
Może jakieś mięso na zimno, szaszłyki z warzywami...
Albo coś owocowego np. sałatka?
tu jest blog babeczki która podaje często przepisy na małe smaczne przekąski. Może akurat coś ciekawego znajdziesz ::)

http://lawendowydom.blogspot.com/2011/05/mini-tarty-z-soczewica.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry