Widok
Co na sniadanie dla 10 miesiecznego dziecka?
Moja 10 miesięczna córeczka nagle przestała jeść kaszki. Do tej pory bardzo jej smakowały a teraz nawet ruszyć tego nie chce. Próbowałam tez dawać jej mleko modyfikowane ale tez nie chce. Bardzo dużo karmie ja piersią, wydaje mi sie ze za dużo jak na dziecko w jej wieku. Chciałabym stopniowo odstawiać ja od piersi ale na razie nie ma takiej możliwości. Dlatego chciałabym wiedzieć co innego mogę jej podać na śniadanie lub kolacje?
słuchaj dziecka, nie zmuszaj, jeśli je z piersi, to dostaje dobry, pełnowartościowy pokarm. Może szykuje się skok rozwojowy/ ząbki. Nie ma dzieci podręcznikowych. Je tyle, ile pasuje jej. Nie słuchaj, jak ktoś ci mówi, ze je za dużo. Możesz próbować kanapeczki dawać, ale nie licz że się naje, na razie pewnie tylko się pobawi.
ryż z jabłkami, nalesniczki z jablkami/twarogiem, chlebek z masełkiem jak juz gluten wprowadzilas a jak nie to mozesz tak wprowadzać,
banan - bardzo maczny i kaloryczny, makaron taki wiekszy to do lapki a drobny np z jogurtem.
poprobuj z zimnymi pokarmami bo moze ma napuchniete dziasla i dlatego nie chce jesc a chlodne to ukoi .(moi od zawsze jedli rzeczy prosto z lodowki i nigfdy nic im nie bylo a to ma inny smak i koi na zabkowanie)
banan - bardzo maczny i kaloryczny, makaron taki wiekszy to do lapki a drobny np z jogurtem.
poprobuj z zimnymi pokarmami bo moze ma napuchniete dziasla i dlatego nie chce jesc a chlodne to ukoi .(moi od zawsze jedli rzeczy prosto z lodowki i nigfdy nic im nie bylo a to ma inny smak i koi na zabkowanie)
Moja od 8 miesiaca je na śniadanie jajecznica, lub jajo na miękko, jak nie to kaszka mleczna lub bezmleczna ze zmiksowanym jabłkiem lub gruszką. Zawsze przegryza bułka z masłem.
Później ok 13-14 obiad jakąś zupka.
Ok 16-17 przegryza albo ciasto biszkoptowe albo z nami gotowane ziemniaki. Brokuły, marchew, kalafior.
Ok 18 kaszka owocami
Ok 20 cycuś i spać.
Później ok 13-14 obiad jakąś zupka.
Ok 16-17 przegryza albo ciasto biszkoptowe albo z nami gotowane ziemniaki. Brokuły, marchew, kalafior.
Ok 18 kaszka owocami
Ok 20 cycuś i spać.