Widok

Co na wypadające włosy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie wszędzie. A przy myciu, to już w ogóle.
Karmię piersią, więc nie wiem czy jakieś suplementy mogę stosować :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ewwa, jest nadzieja. ;)

Ja cały czas karmię (15 miesięcy) i włosy dopiero teraz powolutku zaczynają wracać do formy. Wcześniej było tragicznie - mimo łykania witamin (Prenatal Classic), które z resztą biorę do tej pory, ze względu na karmienie.

Ale tak jak napisała Abigail - nie bój się, nie wyłysiejesz. ;) W każym razie ja też nie wyłysiałam. :)))
ja brałam skrzyp polny niedrogi i dobry!
Ja polecam z apteki taki plyn do psikania po myciu wlosow, seboradin, do wlosow wypadajacych, jest super, polecila mi fryzjerka i zadzialal u mnie, no i nie jest drogi
Sprobowalabym multitabsu tranu, albo jakiegos kopleksu witamin dla ogolnego wzmocnienia, ale musialabys to najpierw skonsultowac ze swoim lekarzem, poza tym nie martw sie wypadaniem wlosow, te co sa slabsze teraz musza zrobic miejsca dla nowych, zdrowszych, lsniacych wloskow, wiec z pewnoscia niebawem bedziesz sie cieszyla, ze zdrowej ich kondycji :)
a mi babka zawsze mowila na wzmocnienie wlosow wbij jako do kubka potem przelej na glowe masuj splucz uzyj szamponu i wlosy wzmocnione u mnie sie sprawdzilo
dziewczyny jesli chodzi o tego experta do wlosow (tabletki) to w aptece gemini kosztuje zaledwie 43zl
Dziewczyny a jakie witaminki moge brać przy karmieniu?
mogę te tabletki expert włosy załatwić za 35 zl jak by ktos chcial
:)
A ja Wam cos powiem dziewczyny jestem juz 4,5 miesiaca po porodzie nie wypadaja mi wlosy...wcale a poznaokcie mam tak twarde jak nigdy w zyciu...ale od urodzenia Mai wcinam 4 razy (conajmniej ) kasze pęczak, jaglana i jęczmienna i zadne suplementy nigdy tak nie poskutkowaly...Teraz kasze bede jadła do końca zycie ;D
....mi zaczely strasznie wydac wlosy dopiero 10 miesiecy po porodzie kochana:D
skrzypu polnego itego typu suplementów nie wolno stosować w czasie karmienia piersią

Jeśli chodzi o witaminy na wypadanie włosów to zdecydowanie polecam Ci Vitapil. U mnie sprawdził się świetnie gdy włosy wypadały mi po ciąży. Włoski zrobiły się grubsze i bardziej sprężyste. Dodatkowo były bardzo odżywione.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja przerzuciłam się na kosmetyki ziołowe i włosy zdecydowanie mniej mi wypadają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kupiłam kapsułki soxstosowania codziennego na skore głowy. Można wieczorem - to taki tonik wiec nie sa od tego tluste włosy. Firmy kerasterse. W hurtowni. Drogie ale działają.

Ja polecam tabletki biotebal , przynajmniej mi troszkę pomoglo i mniej wypadaja

U mnie własnie też zaczelo sie tak niewinnnie, od wypadania włosów, a kilka tygodni zauwazyłam że mam poprstu placki gołe na głowie, normalnie łysienie! Jestem załamana tym faktem, co robić? Wiadomo, muszę sie udać do lekarza, ale co robić na już? Przegląając strony internetwe natrafiłam na recenzję http://3xile.pl/szampon-dx2-nie-dziala-moja-opinia-o-dx2/ i się zastanawiam sama co zrobić, kupować te tabletki?

Mi swego czasu, także po porodzie pomogło serum http://dermastic.eu/dermastic/serum-przeciw-wypadaniu-wlosow.html takie dosłownie, od regularnego stosowania moje włosy są w znacznie lepszej kondycji.

Kosmetyki Wax Pilomax. To naprawdę specjaliści w kwestii regeneracji włosów. Polecam

Maska Henna Wax Pilomax. Hamuje wypadanie włosów i przyśpiesza ich porost. Jest świetna polecam z całego serca.

ja oprócz tego biorę Merz Spezial z witaminami na włosy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry