Widok

Co na zajady???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poradzcie czy bez recepty coś dostane? Nadusia obudziła się rano z zajadami :( nie wiem skąd to cholerstwo się wzięło. Na dziś nie udało mi się zarejestrowac do lekakarza a nie chciała bym zeby do jutra cierpiała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla doroslych szklanka soku z kiszonej kapusty ale wlasnej roboty lub dla dzieci i doroslych wit B complex dla dziecka trzeba rozdrobnic w prosze i z woda podac
Vratizolin bez recepty
polecam lanolinę
Notoryczny problem z mojego dzieciństwa. Robiłam taką maść krem nivea i sproszkowane tabletki witaminy B complex.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Maść nagietkowa .
Ja lykalam codziennie przez pare mcy wit b2
dodatkowo mi pomaga masc ochronna z witamina a

ale ja jestem dorosla, dzieciom to nie wiem czy wolno.

image
zajady swiadcza o niedoborze witamin z grupy B.....
ja moim dzieciom na zajady smarowałam maścią bepathen, maść delikatna i nie szkodliwa dla dziecka. Jeśli dla dorosłych na zajady to ponoć dobry jest clotrimazol krem. I oczywiście dużo witamin :)
dziękuje Wam bardzo zaraz wyskocze po maść witaminową i sok z marchwi. pozdrawiam
Kiedyś coś słyszałam że miód jest dobry na zajady, spróbuj posmarować, może pomoże:]
ale te zajady sa tylko w kącikach ust czy na języku i w buzi też bo chyba zle zrozumiałam Twój post ...myślałam , ze ma w buzi
zwykła maść witaminowa z witaminą a w aptece osiągalna, u nas dorosłych i dzieci zawsze pomaga
Tutaj pisza,ze kazda tlusta masc http://dziecko.onet.pl/6,19092,2080,ekspert_artykul.html moze masz w domu Linomag, jak nie to cos Ci na pewno sprzedadza w Aptece bez recepty. Bidula-mialam to w wieku szkolnym-brak jakiejs witaminy-dostawalam ja w kroplach i szybko mi przeszlo.
brak jakiejś witaminy
mi pomaga zawsze marchewka w mega wielich porcjach np: sok marchwiowy

wpisz w wyszukiwarke zapalenie jamy ustnej - to wirusowe podobno i niestety dość nieprzyjemne :-( buzia boli , dziecko nie chce jeść...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry