Widok

Co oprócz suszonych śliwek-Gerbera- na rozluźnienie kupki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie jakieś inne sposoby na rozluźnienie kupki u dzieci (je już wszystko). Herbatki nie pomagają. Z jabłkami podobno jest tak że tarte jabłko szkodzi a gryzione pomaga, moja jeszcze nie gryzie jabłka.
Kupki ma strasznie twarde, robi na nocniczek w kupce nie ma krwi ale czasem jest świeża krewka na dupci:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest jeszcze nektar śliwkowy Hippa, kaszka Befidus Nestle owsiano-pszenna ze śliwkami. Z jabłkami jest tak, że tarte, świeże nie szkodzi a wręcz pomaga na zatwardzenia (szczególnie ze skórką), natomiast gotowane powoduje zatwardzenia. Można podawać soczki jabłkowe i dużo wody źródlanej.
Przy zaparciach :
-odstawiamy ryż ( kaszki ryzowe, kleik do mleka )
- czekolade , kakao,
- banany tez dziłaja zapierająco
- w aptece mozna kupić starszemu dzicki specjalny syropek na zaparcia al trzeba spytac od jakiego wieku jest bo nie wiem
- mozna dawac po łyzczce - dwie oliwy z oliwek
- mozna zalac wrzątkiem suszone sliwki i potem taką ostudzona wodę dawac do picia rano na czczo,
w diecie duzo owoców, wody mineralnej do picia nie soczków z cukrem , pieczywo ciemne z błonnikiem ( w diecie powinno byc duzo błonnika)
to chyba tyle co wiem ..........pozdr.
Ja podawałam gruszkę Williamsa Gebera - pomagały!
Aguszka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas sie sprawdziły herbatki Hippa "Na trawienie"
zadnego ryzu, bananów
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
jesli podajesz mleko 3R to tez zmien na zwykłe bez kleiku ryzowego
Lacido baby - probiotyk. Miesza się go z mlekiem.
tak tak podawaj jakis czas probiotyki - tez może pomóc , zapomniałam o tym całkiem :-)
u nas dzialaly winogrona - biale, bezpestkowe
oraz soczek winogronowy Bobo fruty i Hipy

dziala tez KUBUS ale z tym trzeba uwazac bo jest w nim za duzo cukru. Raz na jakis czas nie zaszkodzi, ale to jest naprawde raz na 1-2 miesiace lub doraznie na zaparcia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

do góry