Widok

Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 42 Marzec 2015

Witam w nowym wątku:-) Link do poprzedniego: Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 41 luty 2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam:-) Mamo b, polubiłaś szpinak? :)
Ja dzis zrobiłam pierogi ruskie:)
Cześć Graszka---------właśnie polubiłam od jakiegoś czasu:)) szkoda ze tylko ja;pp
Cześć Wam:-)

U nas dzisiaj będzie grill pod daszkiem. Szpinak też bardzo lubię:-)
A w weekend chyba znowu zrobię te roladki, tym razem właśnie ze szpinakiem:-)
Mama b - podziwiam, że chce Ci się codziennie gotować 2 różne obiady :P (jeden dla Rodzinki, drugi dla Ciebie)

U nas dzisiaj lasagne :) wczoraj zrobiłam sos boloński, zaraz zrobię beszamel :)

Jutro może rybka?
Oj Aga---------gotuję na dwa dni, nieraz na trzy wystarczy.
Już sie pogodziłam z tym:P
Dlatego też robie proste rzeczy i posiłkuję sie mrożonkami.

Nie jest źle. Na święta będą roladki-----ja też zjem:))

Wogóle już czas pomyśleć o menu światecznym......ale mi sie nie cchce, bo mam głowę zaprzątniętą innymi rzeczami zw. z córą.

Nie ejst wesoło;pp
A co się dzieje??
Ehhhh ciągle kaszle, w szkole zaległości i chyba z 6 sprawdzainów do zaliczenia, a gdzie bierząca nauka??

I jeszcze okazało sie ze musi mieć okulary :((

I mam pęcherz na stopie po środowych kijkach ---------- to tak na deser;pp
O rany to faktycznie problem:-( I okulary - spory wydatek...Ale głowa do góry:-)
Ja po pierwszym marszobiegu myślałam, że do domu nie dojdę - założyłam buty, które dostałam od siostry....Stopy miałam całe w pęcherzach:-//Mączka ziemniaczana pomaga. A jak było na tym zbiorowym kijkowaniu?

Dużo zdrowia!
Było super:)

Łaziliśmy w dużej grupie po bulwarze, potem po osiedlu na Wzgorzu i na Kamienna Góre. 1,45h marszu.+ ćwiczenia takie rozgrzewkowe i na koniec rozciagające a w środku takie skłony, przysiady, pajacyki:)))
Ubrałam swoje buty w ktorych łaże na codzień, trekkingowe, sportowe skarpety i tak mi sie nogi spociły ze hej. I stąd ten pęcherz na podeszwie stopy.
Okazało sie ze za ciepło na trekkingowe buty....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A młoda nie chce słyszeć o okularach.....

A wydatek spory, wiem o tym, bo sama jestem byłą okularnicą:/
1,45 to sporo, ja chodzę tak godzinę, max 1,15.

A okulary takie modne teraz przecież, moja sobie kupiła zerówki takie kolorowe:-)
Wiesz Emilia co innego modne, a co innego z musu......

to tak jak z czapką....pomimo ze modna, fajna a stwierdzi ze wydlada jak przypał i czapka leży od listopada w szkolnej szafce.............
Może się przekona jak koleżanki powiedzą, że ładnie wygląda:-)
U nas dzisiaj była biała pieczona, mężowi się zamarzyła przez reklamę biedronki + sos chrzanowy. Jutro będą pierogi od teściów:-)
Ten weekend miałam szkołę ale nie byłam w stanie iść :/ Znów Dzieć przyniósł choróbsko (1,5 tygodnia temu) i zaraził mnie i Mamę :P
U mnie tradycyjnie zapalenie zatok + gratis obustronne zapalenie uszu(ostatni raz zapalenie ucha miałam jakieś 20 lat temu, a tu teraz dwa jednocześnie)... Od wczoraj antybiotyk na 10 dni :/ Po tygodniu zarywanych nocy i budzenia się co 1-2 godziny :/

W sobotę zjedliśmy ziemniaczki, rybkę smażoną(limandę) i surówkę z kiszonej kapusty :)
Wyciągając ryby z zamrażarki na szybko złapalam 3 paczki mięsa (szynka na gulasz, szynka na bitki i szynka do zmielenia) i zrobiam gar mięcha w sosie ;) (nie wiem czy nazwać to gulaszem ze względu na różne wielkości/kształty kawałków mięsa) - wczoraj zjedliśmy z kaszą jęczmienną i surówką (marchewka + 2 gruszki + 1 jabłko + suszona żurawina + sok z cytryny, olej, cukier)
Młodemu tak mięso smakowało, że zjadł dokładkę! Pierwszy raz od niepamiętnych czasów.

Dzisiaj dokończymy mięsko + zasmażane buraczki + ziemniaki(jeśli jest wystarczająca ilość) lub makaron :)

Nie wiem co jutro - znów muszę zobaczyć w zamrażarce co tam jeszcze jest :P

No i właśnie przymierzam się do zrobienia(pierwszy raz) granoli/crunchy (jest jakaś różnica?) - powyciągałam co mam i będę eksperymentowac :]
U mnie na obiad racuchy drożdżowe:-)
Agusiu, my z mężem, a zwłaszcza ja, mamy często zapalenie zatok. Od jakiegoś czasu bierzemy Sinupret, takie ziołowe tabletki. Kuracja trwa ok 4-6 tygodni, tabletki nie są tanie, ale bardzo nam pomogły.
http://m.ceneo.pl/12820327
Cześć dziewczyny:))

U mnie wczoraj rodzinka dokończyła resztki gulaszu z indyka.
Ja ugotowałam sobie soczewicową.

Na dzisiaj rodzinka ma pomidorową na kurczaku z makaronem. Ja dokańczam soczewicowa.

Córa znowu chora. Trzy noce nie spałam bo tak kaszlała sucho. Nic nie pomagało. Ma zapalenie krtani:((
Załamka
Mama b - nic mi nie mów o chorobach... Mieliśmy nadzieję, że Młody dzisiaj pójdzie wreszcie do przedszkola(1,5 tygodnia temu odebrałam Go z przedszkola z zapaleniem krtani)... A On wstał z zielonymi gilami... :/ A moja Mama wczoraj była u lekarza i ma zapalenie oskrzeli...

Nie zajrzałam do zamrażarki - w związku z tym dzisiaj ziemniaczki i jajka sadzone ;) albo w sosie musztardowym - zależy co wybierze familia :)
O Rany współczuję Wam, życzę dużo zdrowia. Ostatnio w tv widziałam przepis na syrop chrzanowy, podobno super na kaszel: http://zielarstwo-zdrowie-co-i-jak.pl/news-syrop-chrzanowy-z-miodem-na-kaszel,nId,1475788

U nas dziś bigos - od teściów:-)
Dzieki Emilia, ale moja córa ma suchy kaszel, takie ataki trwające po 20 minut----------teraz. Od piątku do niedzieli kaszlała całymi dniami i nocami.......

Inne tematy z forum Kulinaria

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...

do góry